Русија

РУСИЈА ЈАЧА АВИЈАЦИЈУ: Војска добија 100 нових летелица

Командант ратног ваздухопловства Виктор Бондарев је говорио и о руском борбеном Т-50 (ПАК ФА) пете генерације, истичући да он пилотима пружа неограничене могућности.

Ваздушно-космичке снаге Русије планирају да у 2018. години добију више од стотину авиона и хеликоптера, изјавио је командант ратног ваздухопловства, генерал пуковник Виктор Бондарев.

Бондарев је то новинарима рекао у суботу, последњег дана Међународног авио-космичког салона МАКС 2017.

„Добићемо најмање као ове године. Више од стотину нових летелица, а биће и модернизације и капиталног ремонта постојећих. Добро се обнављамо“, нагласио је Бондарев новинарима.

Говорећи о новом државном програму наоружања 2018-2025, године на којем се тренутно ради, он је је нагласио да „авијацију нису увредили“.

„Сви добро знају да се свет креће путем развоја авио-космичких јединица. Тамо су нове технологије, развој, напредак. На крају, то утиче и на развој привреде и индустрије“, закључио је генерал, пренео је Спутњик.

Бондарев је говорио и о руском борбеном Т-50 (ПАК ФА) пете генерације, истичући да та летелица даје пилотима практично неограничене могућности приликом пилотирања и борбе, пренео је Тас.

„Рекао бих да засад нема физиолошке границе за пилота ПАК, како у летачкој обуци, тако и у пилотирању овим авионом“, рекао је Бондарев.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРБИЈА ЛЕЖИ НА ВЕЋЕМ БОГАТСТВУ ОД НАФТЕ: Ево зашто САД желе да будемо под њиховом контролом

СРБИЈА ПАМТИ: Навршава се 18 година од масакра у Старом Гацком

Израелски војници напали новинарку РТ

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu