Кина Русија

Русија и Кина заједно освајају свемир!

Русија и Кина су достигле виши ниво сарадње у космичкој сфери, почевши од технологија, па до свих осталих сродних сфера.

На Међународном авио-космичком салону представљено је чак 36 држава, а из Кине је дошло 10 компанија, међу којима је и „Чајна грејт вол индустри“. У разговору за Спутњик, генерални директор Јин Лиминг говори о очекивањима, али и интересовањима кинеске стране за руска постигнућа у области космичких технологија.

„Чајна грејт вол индустри“ није први пут представљена на московском авио-салону, долази већ седми пут. Присуство кинеских компанија на МАКС-у је веома важно за домаћине и посетиоце. Јин Лиминг говори о ономе шта ове године представљају на МАКС-у:

Кинески новитети из области космичких технологија на руском сајму МАКС 2017, извор: Спутњик

„На МАКС-у ове године показујемо много новина, укључујући и најновију ракету- носач, најновији комуникациони сателит, али и сателит даљинске детекције, сателитски навигациони систем, као и програм за пилотирање космичких летова и истраживање далеког космоса, и још много тога“.

У овој фази је сарадња са Русијом од изузетне важности за Кину, јер у многим сферама две земље имају заједничке пројекте, попут истраживања космичког простора, пилотирања и планова за испитивања далеког свемира.

Нове ракете за космичка путовања, извор: Спутњик

У сфери космичких технологија такође постоји активна сарадња Кине са Русијом. Један од примера је сарадња у области реализације пројекта мотора за носаче ракета, за даља космичка истраживања. Такође, актуелна је и сарадња у области развоја навигационих система — кинеског „Бејдоу“ и руског ГЛОНАСС.

 

О ИСТОРИЈСКОМ ЛАНСИРАЊУ СОЈУЗА СА ПРЕКО 70 САТЕЛИТА КОЈИ ЈЕ РУСКА КОСМИЧКА АГЕНЦИЈА ИЗВЕЛА ПРЕ НЕДЕЉУ ДАНА ПРОЧИТАЈТЕ КЛИКОМ ОВДЕ

 

„Желим да истакнем да ’Чајна грејт вол индустри‘ не остварује само билатералну сарадњу са Русијом. Тренутно изучавамо могућности сарадње у области сателитских система за мобилну телефонију у оквирима ШОС и активни смо у стварању глобалних навигационих система. У оквиру БРИКС-а, заједнички радимо на развоју планова за даљинску детекцију космоса уз употребу одговарајућих сателита и система који могу да служе глобалном систему надгледања процеса на Земљи“, истиче Лиминг.

Генерални директор корпорације „Чајна грејт вол индустри“ Јин Лиминг, извор: Спутњик

Кинески саговорник је више него задовољан развојем сарадње са руским партнерима и додаје да се из године у годину види све значајнији напредак.

„Космичка сарадња двеју држава, без обзира на то да ли се ради о технологијама, системима или апликацијама, свуда бележи убрзани развој. Технологије и прозводња наших држава активно се развијају, трговина такође“, говори генерални директор кинеске Космичке корпорације „Грејт вол индустри“.

Кинески партнери се надају да овај авио-сајам може да помогне јачању заједничких пројеката и радова на новим производима, новим системима, апликацијама, ширењу сарадње у већем броју сфера и потрази за новим могућностима.

Извор: Спутњик

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

Председник Венецуеле се наругао проамеричкој опозицији: Мадуро се са супругом провозао Каракасом! (ВИДЕО)

Зигмар Габријел покушава да умири немачке Турке док Немачка и Турска заоштравају односе

ДРАМА НА ПРУЗИ БЕОГРАД-БАР! Стотине српских путнка ЗАРОБЉЕНО У ВОЗУ по пакленој врућини!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu