Извор: Слободан Ђукић
Аналитика Блиски исток Русија Свет

Руси послали „оштро око“ из Кронштадта да лови терористе у Сириjи

На небу изнад насељеног места Латамина, које се налази у провинцији Хама у Сирији, примећен је нови руски беспилотни апарат „Орион“. Ова информација је документована и видео-снимком који се може видети у наставку текста. По свему судећи ово је први борбени задатак која је обавила ова летелица, тј. то је њена премијера у моменту када су се после дужег времена на овом подручју поново распламсале борбе.

Аутор: Слободан Ђукић

Премијера на МАКС-2017 и одмах правац Сирија

Беспилотна летелица „Орион“ је по први пут приказана јавности на великом међународном авио-сајму МАКС-2017 који је одржан летос у граду Жуковски који се налази у Московској области. Њен главни конструктор и произвођач је веома озбиљна руска компанија „Кронштадт“, која је иначе лидер у развоју и производњи софистициране специјалне технике. На овом сајму је ова летелица приказана под ознаком „Орион-Э“.

Основни техничко-тактички подаци и њена намена

Према речима произвођача, ради се о тактичкој беспилотној летелици са повећаном аутономијом лета. У њен састав улази сама беспилотна летелица, систем за аутоматско полетање и слетање, земаљска станица за навођење и технички елементи неопходни за њено одржавање.

Њена основна намена је патролирање, извиђање и праћење различитих објеката са способностима навођења ватре (бомбардери,артиљерија) и њене корекције. На овом плану су руски инжењери унапредили постојећи електро-оптички и навигациони пакет, и учинили је напросто перфектном за овакве задатке. Поред задатака откривања, навођења и корекције ватре, „Орион“ има могућност да се пренамени и у ударну беспилотну летелицу, која ће моћи да носи високо-прецизно наоружање класе ваздух-земља.

Оперативни радијус: 250км

Аутономија лета: 24ч

Висина лета: 7,500м

Извор: Russia Beyond

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Историјски дан за Курде: Нова држава или нови сукоби?

Полицајац одузео ручну бомбу човеку на улици у Темерину

Исход немачких избора главобоља за ЕУ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat