Политика Србија

РОДОЉУБ ШАБИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ШОКИРА ЈАВНОСТ: Кандићка треба да зна државне тајне!

За Родољуба Шабића, Наташа Кандић има право да зна државне тајне. Иако је Управни суд одбио његово решење да Министарство одбране достави информације о високим војним чиновницима, повереник за заштиту равноправности и информације од јавног значаја сматра да такви подаци никога не угрожавају.

– Поступао сам према Закону о тајности података, а свака невладина организација има права да дође до информација, као што су на ком се месту налазио одређени припадник Војске Србије пре 19 година – каже Шабић за Српски телеграф.

ЛЕЂЕРО: Помоћи ћу Србима, даћу им доказе против НАТО-а

НВО У СЛУЖБИ ЗАПАДА

Он наглашава да се откривањем таквих података ни на који начин не може угрозити безбедност тих људи, а понајмање безбедност државе.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ШАМАРАЛА ЈЕ, ЧУПАЛА И ХИСТЕРИЧНО ПРЕТИЛА: Насиље међу младима све горе – погледајте како тинејџерка из Београда сурово малтретира две године млађу девојчицу

Ипак, наши саговорници сматрају супротно. Милица Ђурђевић из покрета Заветници истиче да „не смемо да дозволимо да најважније државне податке достављамо жени која добија одликовање од Рамуша Харадинаја за допринос тзв. косовској независности“.

– Држава је већ дуго талац организација попут оне коју води Наташа Кандић. Очигледно је да се одређене институције система, у овом случају повереник за информације од јавног значаја, налазе под директним утицајем НВО које се финансирају из западних фондова – каже Милица Ђурђевић и додаје да је тако поступао и Саша Јанковић као омбудсман.

УЖАС КОД ВРШЦА: Убио жену да би је спречио да има друге мушкарце кад он умре!?

ОДБРАНА СУВЕРЕНИТЕТА

Да држава мора да има право „да нешто прогласи тајном“, сматра Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета.

ОКОПАВАО БАШТУ, ПА НАШАО ЉУДСКУ ЛОБАЊУ: Прави хорор је почео кад је супруга проговорила! Заледио се!

– То је од велике важности јер се тиме штити суверенитет земље. Власт мора да мења законске акте по којима повереник има право да тражи шкакљиве податке. Ово је питање спремности власти да истински брани суверенитет и независност државе – истиче наш саговорник.

МАЛИШАН (7) ПРЕЖИВЕО СТРАШНУ ТРАУМУ: Старији дечак (13) му је скинуо гаће и ПОВРЕДИО АНУС, а онда је отац злостављаног дечака УЗЕО ПИШТОЉ…!

Подсећамо, оснивач Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић тражила је увид у војне податке који су се односили на активности појединих официра и команданата током сукоба на Косову и Метохији 1999.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВОЈСКА СРБИЈЕ ПРВИ ПУТ О ДРОНОВИМА КОЈИ СУ НАДЛЕТАЛИ ДРЖАВУ! Случај је анализиран, али ови мали дронови НИСУ ПРЕДСТАВЉАЛИ ОПАСНОСТ ПО БЕЗБЕДНОСТ ЗЕМЉЕ!

(ВИДЕО) ДОСАД НЕВИЂЕНИ УЖАС: У раме му се забило ЦЕЛО СТАБЛО, а он правио селфије по болници, као да ништа није било

ЈЕЛИЦА И ДАЉЕ ШОКИРА И ИНТРИГИРА ЈАВНОСТ: Мом силоватељу је умро син! И човеку из Партизана који је покушао да ме силује умро је син!

Шпанија тражи да се укључи у дијалог Београда и Приштине

ЂУРИЋ: Одбијање дијалога је опасно!

НОВИ ИНЦИДЕНТ: Напад на српску децу у Сувом Долу код Липљана

Извор: Српски телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed