Друштво

81. рођендан Бео зоо врта – откривен споменик Вуку Бојовићу (ВИДЕО)

Београдски зоолошки врт данас је обележио 81 годину постојања, а тим поводом свечано је откривен споменик његовом дугогодишњем директору Вуку Бојовићу.

 

Откривање бисте Вуку Бојовићу у Бео Зоо Врту

Posted by Sputnik Србијa on Wednesday, 12 July 2017

У присуству великог броја званица, данас је Бео зоо-врт прославио свој 81. рођендан. У самом центру ове институције свечано је откривена спомен-биста Вуку Бојовићу.

Присутнима су се обратили садашњи директор Србољуб Алексић, доктор Душан Станојевић, велики Бојовићев пријатељ који се присетио њиховог вишедеценијског дружења, као и историје Бео зоо-врта и Вуковог немерљивог доприноса. Затим је уследио говор међународно признатог привредника Нићифора Аничића, који је заједно са Друштвом српских домаћина био донатор за изградњу бисте.

„Вук Бојовић је својим радом и залагањем сачинио зоо-врт оваквим какав је данас“, рекао је актуелни директор Србољуб Алексић нагласивши да му је „посебна част и задовољство што се за његовог мандата дешава овај догађај“.

„Сигурно, да није њега било не бих ни ја сада стајао овде“, рекао је Алексић.

Обећао је да ће се трудити да врт даље улепшава и унапређује, како би и даље био једно од најлепших и најпосећенијих места у граду Београду.

Церемонија је завршена обраћањем Јасмине Митровић Марић, председнице комисије за споменике града Београда. Свечаном откривању бисте Вука Бојовића присуствовали су, између осталих, академик и драмски писац Душан Ковачевић, легендарни југословенски голман Иван Ћурковић, композитор Зоран Симјановић, прослављени џудиста Вук Рашовић, фотограф Тома Петернек, градски секретар за културу Ивона Јевтић и многи други.

 

Извор: rs.sputniknews.com, РТС , Говори Србија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat
24°
Sun