Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Друштво Србија

РОЂЕН У БЕОГРАДУ, ОДРАСТАО УЗ ОГРАДУ ФАБРИКЕ ИМТ А ЈУЧЕ ЈЕ КУПИО: Ево ко је Индијац који је остварио дечачки сан!

Дечја игра уз Индустрију машина и трактора Београд, после скоро четири деценије изродила је продају ИМТ - индијском гиганту "Тафе". Наиме, Камал Ахуђа, заменик директора "Тафе" за европско тржиште, рођен је у Београду.

ПРИШТИНУ ЧЕКА КРВАВО ПРОЛЕЋЕ! Сукоб Тачија и Харадинаја прети да прерасте у општи РАТ!

Одрастао је уз фабричку ограду, а отац Вед Пракаш Ахуђа је међу првим људима у „Тафеу“ још од шездесетих година. Жеља му је, како каже испуњена.

– Толико сам гурао ово и желео да „Тафе“ купи ИМТ, нарочито да све то доживи мој отац, који има 85 година и који и даље руководи читавом компанијом – у даху нам је испричао Ахуђа, који је у понедељак, у име компаније „Тафе“ пазарио фабрику ИМТ за 66,8 милиона динара.

ШОКАНТНА ПРОЦЕНА НАТО: Војска Србије може да врати КиМ за два дана, КФОР ТО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕЧИ!

– Мајка ми је Српкиња, а отац Индијац. Овде сам рођен. Ишао сам у Основну школу „22. октобар“. Са 10 година сам отишао у Индију, а касније у Аустрију. Отац је био директор у „Тафеу“ и шездесетих година, када је и почела сарадња између ове индијске компаније и ИМТ. Та сарадња трајала је до почетка ембарга и сигурно је остварена размена од 250 милиона долара.

(ВИДЕО) ТАЈНИ СНИМАК ИЗ РЕСТОРАНА: Ево како су осумњичени узели ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЕВРА ОД ГОЛМАНА СТОЈКОВИЋА, а онда су их ПОХАПСИЛИ!

Како нам је испричао Ахуђа, саветници у њиховој фирми су последња четири директора ИМТ. Технологија која се примењује слична је оној коју је имао ИМТ, па зато не треба да чуди откуд „Тафе“, опет, у Србији.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВАНГИНО ПРОРОЧАНСТВО ПРЕСЕКЛО СТРУЧЊАКЕ: Неизлечива болест покосиће људе, ходаћемо голи и боси! Ево на шта је мислила!

– Нисмо се појавили ођедном – говори Ахуђа. – Ми смо везани за ИМТ. Отац, који има и фотографије са Титом и даље ради за „Тафе“ – он је директор, а ја заменик. Наша компанија је присутна свуда у свету. Власница „Тафеа“ је наша рођака и једна изузетно успешна жена. Наша жеља је била да отац доживи да ИМТ буде део „Тафеа“ и у томе смо успели. Ово смо дуго покушавали, али из разних разлога није се могло. Само да погледате тракторе „тафе 42“ и ИМТ 539, видећете да су то буквално исте машине.

Купопродајни уговор биће потписан у року од три дана, а први трактори могли би да изађу из будуће фабрике за 12 месеци. И то под именом ИМТ. Куповином ИМТ, „Тафе“ је стекао право на интелектуалну својину српске фирме, што подразумева бренд, нацрте дизајна, ауторска права и некретнину у Јарковцу.

СВЕ ТЕОРИЈЕ УБИСТВА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ Ко је све био „убица“: Бициклиста, човек са штапом, камионџија…

– Купљени су бренд и сва права, а наша идеја је да оживимо ИМТ уз кооперанте у Србији и некадашњој Југославији, како би што већи број трактора био произведен, а не само склопљен у Србији – испричао је Ахуђа. – Производња трактора неће бити у Београду, али локација још није позната. Идеја је да у сарадњи са домаћим кооперантима обезбедимо да више од 50 одсто делова трактора буде из Србије.

ПРИЗНАЊЕ ЗЛОГЛАСНОГ МИЛИЈАРДЕРА СОРОША: Земље Балкана су погодне за ширење лажних вести, Запад лаже и дезинформише Србе

Како је испричао Ахуђа, план је да у првих пет година буде произведено минимум 5.000 трактора, и то за српско тржиште. Засад је тешко проценити колика ће улагања бити у ИМТ, колико ће бити потребно да се производња покрене, па и број људи који ће бити запослени. Неки радници, они квалификовани који су радили у ИМТ, сигурно ће бити позвани.

ОВО ЈЕ ПИЈАНА И БАХАТА БАРАБА ИЗ НИША која је колима убила сестре Милицу и Марију и деда Свету!

Компанија „Тафе“ има фабрике у Индији, Кини и Турској. Запошљава више од 12.000 људи и има годишњи промет од 2,5 милијарде долара. Један од могућих објеката за производњу може бити у Јарковцу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Због овога Албанци прете смрћу историчару из Ријеке!

(ВИДЕО) ШЕШЕЉ: Немамо ми времена за С-300, ЈЕДИНИ СПАС ЈЕ САВЕЗ СА РУСИЈОМ!

ИЗРАДА СТАТУТА ЗСО ЈОШ НИЈЕ НИ ПОЧЕЛА: Зери открива да Приштина лаже и купује време!

5 ГЛАВНИХ САВЕТА МИРКА АЛВИРОВИЋА ЖЕНАМА ВОЗАЧИМА: И пуних 40 година касније, ОВЕ РЕЧИ чувеног водитеља НЕ СМЕЈУ бити заборављене

Извор: Kurir.rs/Novosti

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat