Printscreen
Забава

Родитељи морају знати: Једина казна која успева и са најнемирнијом децом!

73% дјеце чекало мање од 10 минута да би поновило свој безобразлук, ова студија је потврдила да батине нису најефикаснији начин.

Недавна студија о телесном кажњавању показала је да родитељи своју децу туку чешће него што мислимо.

Што је најважније, ова студија је показала да је физичко кажњавање неделотворна метода одгајања. Будући да је 73% деце чекало мање од 10 минута да би поновило свој безобразлук, ова студија је потврдила да батине нису најефикаснији начин.

БЕЛИ МЕДВЕДИ: ШТИТЕ ИХ ПОЛИЦИЈА И МЕДИЈИ, А МИГРАНТИ НАПАДАЈУ УЗ „АЛАХУ ЕКБЕР“!

– Многи родитељи реагују на лоше понашање своје деце тако што им одузимају играчке, ускраћују им дружења и шаљу их у ћошак. Али, за децу јаке воље, каква сам била ја, ниједна од ових метода није деловала,као и многа деца са синдромом недостатка пажње, Рхенеy је била дете које је несташлуке правило из досаде и било јој је потребно да се нечим окупира.

– Срећом, мој отац је то рано схватио и развио је свој дисциплински систем који је одмах дао резултате и дугорочно ми донео добробит.

РАСКРИНКАН МИЉЕНИК АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: ЦРНОГОРСКИ „ОПОЗИЦИОНАР“ ПЛАГИРАО МАГИСТАРСКИ!

Отац јој је био високи стручни војни ветеран и хируг.

– Нисам баш била срећна што сам једина петогодишњакиња која је имала инспекције собе и која је морала све своје играчке посложити пре него што се изађе играти напоље, каже Wиллиамс.

– Међутим, то што ме је терао да читам енциклопедију сваки пут кад бих почела лудовати по кући – било је нешто најбоље што је могао да учини. Строжији отац би изабрао појам из енциклопедије и рекао – Научи све о томе па ћу те касније испитати.

НЕМА ДАЉЕ: МИЛОВ ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУКАО ВЕЗАНЕ ЛОГОРАШЕ, А САДА СУДИ СРБИМА!

Ово је била казна у смислу да је морала одмах прекинути шта је радила, али је циљ казне био да је заокупира и пружи јој ментални изазов.

И деловало је. Осим што јој је помогао да промени понашање, татина метода научила је да, кад год јој је досадно, узме књигу у руке. То је, наравно, бивало често и метода је деловала. Постала је правница и писац широке културе, са много ”енциклопедијског” знања.

Још једна добра страна овакве казне, примећује Рхенеy, је то што дете има контролу над својом ситуацијом, јер је на њему да одреди колико ће трајати извршење задатка.

ТАКО СЕ ТО РАДИ – БЕСНИ СОРОШ БЕЖИ ИЗ МАЂАРСКЕ, ОРБАН „ОБЈАСНИО“!

Данашњим родитељима Рхенеy даје неколико идеја како ову методу применити на модерну децу:

Осмислите игру тражења и исправљања правописних и граматичких грешака. Додијелите им задатак попут – Прочитај нешто о псима и научи ми набројати и описати пет различитих раса. Дајте им изазов у виду питања – Ко од вас може мами рећи највише ствари о лавовима?

(ВИДЕО) УШАО ГО У РЕСТОРАН И ПОЧЕО ДА ПУЦА: 4 мртвих, 4 рањених у пуцњави у Кући вафла у Тенесију

Ако од казне направите врсту игре, одвратићете децу од лошег понашања али им пружити и ментални подстицај који ће их ослободити досаде, која је узрок несташлука, закључује Рхенеy Wиллиамс.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) КОГА ЈЕ ЗАМЕНИО ТРАМП? ОВАКО ЈЕ ГОВОРИО: ОБАМА, НЕМА ГЛУПЉЕ СТВАРИ ОД НАПАДА НА СИРИЈУ!

(ВИДЕО) ЧОВИЋ ОТКРИО НОВЕ ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Неко је, не баш голорук, посетио судије у свлачионици на полувремену треће утакмице финалне серије!

БРАК ИЗ ПАКЛА: Наташа Беквалац умало изгубила бебу у 6. месецу због стреса!

(ФОТО) ЛИБЕРАЛНЕ БЉУВОТИНЕ НА САЈТУ БЕОГРАДА: ИСМЕВАЈУ ОТПОР БОМБАРДОВАЊУ, ШИРЕ НАТО ПРОПАГАНДУ

ОКУПАЦИЈА ИНСТИТУЦИЈА: ИЗ НОВОСАДСКОГ ПОЗОРИШТА ПРОМОВИШУ РАДИКАЛНИ ФЕМИНИЗАМ, А У ИМЕ „УМЕТНОСТИ“!

БРУТАЛАН ОБРАЧУН КОД ЗРЕЊАНИНА! Потукле се две групе младића, једном се БОРЕ ЗА ЖИВОТ!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun