FB
Друштво Србија

РОДИТЕЉИ ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА НЕЋЕ ВИШЕ СМЕТИ ДА ДОБИЈАЈУ ОТКАЗ! Имаће право на БОЛОВАЊЕ ДО КРАЈА ЛЕЧЕЊА ДЕТЕТА и 100 одсто зараде!

Родитељи деце оболеле од рака имаће право на боловање од 100 одсто зараде, током комплетног лечења детета, уколико буде усвојен Предлог закона о здравственом осигурању, који је прошле недеље ушао у скупштинску процедуру

До сада су родитељи тешко оболеле деце имали право на четири месеца боловања и обично су по његовом истеку или давали отказ или добијали отказ у фирмама у којима су радили.

ВЕСЕЉИЈА УХВАТИЛО БУНИЛО! Нећете веровати шта је рекао о Путиновој посети Србији!

У Удружењу родитеља деце оболеле од рака НУРДОР, кажу да боловање од 100 одсто током комплетног лечења детета представља велику помоћ родитељима болесне деце и да се они за то боре већ пет и по година.

ВУЧИЋ ЗАПУШИО УСТА ВЕСЕЉИЈУ: Путин је био јасан, Русија признаје само Резолуцију 1244!

Председница НУРДОР-а Јоланд Корора каже да је пре 15 година, када се њено дете лечило од тешке болести, добила отказ у фирми у којој је радила.

ОД 13 БЕБА ИЗ ЗАМРЗИВАЧА ЊИХ 9 ЈЕ РОЂЕНО МРТВО: Директор Опште болнице у Краљеву открива шта се догодило са осталима

– Дете током лечења од малигнитета мора уз себе да има родитеља или старатеља. Родитељи су очајни када у најтежим тренуцима, када се суочени са тешком дијагнозом детета, морају да размишљају и о губитку посла – каже Корора за Танјуг.

Она појашњава да су до сада родитељи имали право само на четири месеца боловања а да, рецимо, лечење леукемије траје и више од две године.

ПОЛИЦИЈА ОБЈАВИЛА РАТ ДИЛЕРИМА ПОСЛЕ СМРТИ СОФИЈЕ (15) КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА ЗБОГ ЕКСТАЗИЈА: Ухапшена група дилера у Аранђеловцу, међу њима и једна девојка (21)!

Предлогом закона о здравственом осигурању предвиђено је да родитељи имају право на боловање од 100 одсто током лечења детета од рака или неког другог тешког обољења до навршене 18 године пацијента.Родитељи ће то право морати да обнављају на сваких шест месеци.

Новина је и да ће изабрани лекар моћи да отвори боловање до 60 дана, уместо досадашњих 30 дана, као и да лекари специјалисти могу да упуте пацијента на болничко лечење, а не само изабрани лекар.

О ХЕРОЈСТВУ ДВА ШАРПЛАНИНЦА СА КОСОВА СЕ И ДАНАС ПРИЧА: Ево како су храбри пси успели да КРОЗ СМЕТОВЕ СПАСУ БОЛЕСНУ ЖЕНУ…

Предлогом закона о здравственом осигурању предвиђено је да они који се три пута не одазову на превентивне прегледе, а за то немају оправдање, морају да плате 35 одсто цене лечења, уколико се разболе од болести за коју је био предвиђен скрининг.

Примера ради, уколико се осигураник три пута не одазове на скрининг карцинома дојке, а оболи од те болести, трошкове лечења РФЗО сносиће 65 одсто.

ПОСКУПЕЛЕ КЕСЕ! АКО НЕМАТЕ ЦЕГЕР, СПРЕМИТЕ СЕ ЗА НОВЕ ЦЕНЕ: Ево колико сада коштају!

На терет здравственог осигурања жене које су оперисане од карцинома дојке имају право на корекцију или реконструкцију дојки.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Весељи: САД не траже укидање таксе

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Путин је био ФАСЦИНИРАН бројем људи испред Храма, ТО СЕ ВИДЕЛО ПО ЊЕГОВОМ ГОВОРУ ТЕЛА!

ВЕЧЕРАС СЕ НЕБО ОТВАРА И ИСПУЊАВА СВАКУ ЖЕЉУ: У богојављенској ноћи, тачно у поноћ, чуда су могућа!

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА: Прво да сачекамо шта ће рећи из Приштине и ЕУ да ли ће таксе бити укинуте или не! Кад чујемо одговор онда одлука о изборима

СИН ЉУБИШЕ БУХЕ НАПАО ПОЛИЦАЈЦА! После удеса отишао по АУТОМАТСКУ ПУШКУ, па је уперио у представника закона и повикао: ПУЦАЋУ!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun