Извор: vs.rs
Uncategorized

Резервни састав Друге бригаде на обуци

У јединицама Друге бригаде копнене војске ових дана лица из резервног састава изводе обуку и тактичка увежбавања за различите специјалности.

Обука траје 20 дана и изводи се кроз теме из стројеве, тактичке и ватрене обуке. Резервни састав је, између осталог, обучаван за коришћење топографских карата, осматрање, гађање пешадијским и наоружањем рода.

Извор: vs.rs

По завршетку обуке биће извршено вредновање индивидуалне и колективне обучености резервног састава.

Данас одржана и заједничка вежба речних јединица Србије и Мађарске

Припадници Првог и Другог речног одреда Речне флотиле и Првог пука за разминирање Оружаних снага Мађарске извели су данас на Дунаву, у рејону Баноштор–Черевић–Черевићка ада, тактичку вежбу под називом „Гвоздени мачак 2017“.

Окосницу вежбе, којом је руководио капетан фрегате Ромео Грбовић, командант Првог речног одреда Речне флотиле, чинило је планирање, организовање и извођење заједничких дејстава на води усмерених нарочито на спречавање кријумчарења људи и трговине људима и, у том смислу, стављање на испит достигнутог нивоа интероперабилности речних састава војски двеју суседних земаља.

Извор: vs.rs

Са српске стране на вежби је учествовало 149 официра, подофицира и професионалних војника, два вишенаменска и један десантни брод, помоћни брод „Шабац“, 4 гумена чамца и речни пловни пристан – из састава Првог речног одреда те 2 речна патролна брода и брод посебне намене „Козара“ из Другог речног одреда. Са мађарске стране учешће у вежби узело је 30 официра, подофицира и војника са 2 речна миноловца која су за, ту прилику, допловила из базе у Будимпешти. Извршавајући задатке извиђања вежбу је подржала и посада хеликоптера „газела“ из 204. ваздухопловне бригаде.

Вежба је оцењена као успешна.

Извор: Војска Србије

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Војници и кадети положили заклетву

ИРАН КРЕЋЕ ПУТЕМ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Одговор Трампу је ракета са више бојевих глава! (ВИДЕО)

Освета руског „калибра“ за напад на руске војнике у Сирији (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat