Америка Занимљивости Политика Русија Свет

РЕТРОСПЕКТИВА: сусрети руских и америчких лидера (ФОТО)

Састанци: како су руски лидери преговарали са америчким колегама.

У петак 7. јула у оквиру самита Г20 у Хамбургу први пут су се срели председник Русије Владимир Путин и председник САД Доналд Трамп. Пажња свих светских медија је била усмерена управо на овај састанак, јер према оценама обе стране, односи између Москве и Вашингтона још увек нису на задовољавајућем нивоу.

 

Подсећамо вас како су се руски лидери састајали са америчким током последњих 70 година:

 

Стаљин је био први совјетски лидер који се састао са америчким. То је било за време председника Френклина Делано Рузвелта у оквиру антихитлеровске коалиције.

 

Стаљин се састајао и са Рузвелтовим наследником Харијем Труманом.

 

Председник совјетске делегације у САД, први секретар Централног Комитета Комунистичке Партије Совјетског Савеза, председник Савета министара Совјетског Савеза Никита Хрушчов за време уручивања председнику САД Двајту Ајзенхауеру копије заставице, коју је совјетска космичка ракета поставила на Месец. Септембар 1959. године.

 

Преговори првог секретара ЦК Комунистичке партије СС Никите Хрушчова и америчког председника Џона Кенедија у Бечу у јуну 1961. године.

 

Совјетски и амерички државни званичници пред почетак преговора председника САД Ричарда Никсона и Генералног секретара ЦК Комунистичке партије СС Леонида Брежњева у Кремљу 1972. године.

 

Председник САД Џералд Форд и Генерални секретар ЦК Комунистичке партије СС Леонид Брежњев на аеродрому у Владивостоку 1971. године.

 

Генерални секретар ЦК Комунистичке партије СС Леонид Брежњев и председник САД Џими Картер пре потписивања совјетско-америчких докумената о ограничењу стратешког наоружања (SALT 2) 1979. године.

 

Први сусрет Михаила Горбачова и Роналда Регана за време самита у Рејкјавику 1986. године.

 

Генерални секретар ЦК Комунистичке партије СС Михаил Горбачов, председник САД Роналд Реган и подпредседник САД Џорџ Буш Старији дају интервју на улицама Њујорка, за време посете Горбачова.

 

Председник Русије Борис Јељцин и председник САД Џорџ Буш Старији излазе из хеликоптера за време путовања у Анаполис.

 

Борис Јељцин и председник САД Бил Клинтон шетају по Кремљу.

 

Председник РФ Владимир Путин и председник САД Бил Клинтон након потписивања заједничких докумената за време руско-америчког састанка на вишем нивоу у Кремљу.

 

Владимир Путин и Џорџ Буш Млађи за време посете америчкој школи.

 

Председници Русије и САД Дмитриј Медведев и Џорџ Буш Млађи за време састанка у оквиру самита АПЕС 22. новембра 2008. године у хотелу Сонеста Ел Оливар.

 

Дмитриј Медведев и председник САД Барак Обама за време конференције за новинаре по завршетку својих првих преговора, који су се десили у Лондону у оквиру самита Г20 1. априла 2009. године.

 

Председник владе РФ Владимир Путин и председник САД Барак Обама за време састанка у резиденцији у Московској области 7. јула 2009. године.

 

Извор: govorisrbija.rs

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed