govorisrpska.net
Економија Србија

РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ 9,3 МИЛИОНА ЕВРА! Влада Србије донела више одлука на седници!

Влада Србије донела је на данашњој седници више одлука, међу којима и о усвајању Предлог закона о изменама и допунама Закона о извршењу кривичних санкција

ХАРАДИНАЈ ПОЗВАО ТАЧИЈА ДА СКУЈУ ПЛАН ПРОТИВ СРБИЈЕ: Решили да се удруже пред састанак у Берлину

Како је саопштено из Владе Србије, иако је правни оквир извршења кривичних санкција у великој мери усаглашен са европским стандардима, у међевремену је дошло до потребе да се усагласе активности које су прописане Акционим планом за Поглавље 23.

Изменама закона проширују се надлежности судија за извршење кривичних санкција и прилагођавају потребама нашег правног система.

АЛАРМАНТНО! ЧАК 7 ОДСТО ОСНОВАЦА И СРЕДЊОШКОЛАЦА РАЗМИШЉА О САМОУБИСТВУ! Психолог ЧОБЕЉИЋ: Суицид се може спречити! Ево шта је јако важно и како казне родитеља утичу на децу!

Такође, наводи се, прописују се и нове, алтернативне мере којима се мења начин извршења казне затвора.

Новим мерама прописано је да се изречена казна затвора у трајању до једне године извршава у просторијама у којима осуђени станује (кућни затвор), а да се осуђени који казну издржавају у полуотвореном или отвореном одељењу завода могу упутити на рад изван ових установа.

ОКРЕЋУ ЛЕЂА ПРИШТИНИ – Парламент ове европске земље разматра повлачење признања тзв. Косова!

Њихово радно ангажовање допринеће лакшем и ефикаснијем укључењу у друштво након издржане затворске казне.

Изменом закона предвиђен је и превремени отпуст када се даље извршење казне сматра нехуманим-у случају тешке болести, инвалидитета или старости, стоји у саопштењу.

(ФОТО) Опозиција најавила АТЕНТАТ на председника Вучића! ЦРВЕНИ АЛАРМИ У БЕОГРАДУ!

Влада је дала сагласност да се Републици Српској упуте финансијска средства у износу од 9,3 милиона евра ради реализације започетих пројеката у оквиру механизма сарадње Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Републике Србије и Републике Српске.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ УХАПШЕН АСАНЖ: Док се опирао, седморица га изнела напоље! Полицију позвала сама амбасада, а оснивач Викиликса је ПОТПУНО НЕПРЕПОЗНАТЉИВ!

Дата је сагласност да Републичка дирекција за робне резерве изврши отпис дуга физичким лицима-носиоцима породичног пољопривредног газдинства, насталог након реализације Уредбе о продаји минералног ђубрива. Имајући у виду да је услед тешких економских услова проузрокованих сушом само мали број пољопривредних произвођача успео да измири своју обавезу плаћања преузетог минералног ђубрива, Влада Србије донела је одлуку да отпише њихов дуг у износу од 90.894.655,00 динара.

Министар Вулин сутра у 11.55 почиње ШТРАЈК ГЛАЂУ због насиља које ђиласовци спроводе над Србијом!

У циљу унапређења билатералне сарадње Србије и Мађарске, донет је закл?учак о усвајању текста Изјаве о намерама о унапређењу инфраструктурних веза између Републике Србије и Мађарске.

Закључивањем овог документа доприноси се дал?ем развоју инфраструктуре, али и лакшем и бржем преласку граничне линије, како би се обезбедио бржи проток лица и робе између две земље.

Мирослав Лазански нови амбасадор Србије у Русији

На седници је утврђена Основа за вођење преговора и закључивање Изјаве о намерама и сарадњи између Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и Министарства одбране Републике Мађарске.

Такође је усвојена Основа за закључивање Споразума између Владе Србије и Владе Мађарске о узајамном признавању државно признатих јавних исправа о стеченом нивоу образовања издатих у Србији и Мађарској.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВАСИЛИЈЕ (12) ЈЕ ПРЕ НЕГО ШТО СЕ УБИО ПОСЛАО ДРУГАРИЦИ ПОРУКУ Стигла јој је фотографија на којој се видео страшан призор!

ШОКАТНО УПОЗОРЕЊЕ СТРУЧЊАКА! ДЕЦА КОЈА СУ ЗАВИСНИЦИ ОД ИГРИЦА У СТАЊУ СУ И ДА УБИЈУ: Ово су први симптоми зависности, ако их приметите код своје деце, ОДМАХ ПОТРАЖИТЕ ПОМОЋ!

(ВИДЕО) МАДУРО: Следбеници Адолфа Хитлера владају у САД

Британска полиција: Ухапшен Асанж

ДРАМА НА ВОЖДОВЦУ: Разбојник упао на задње седиште, возачу ставио нож под грло и тражио паре, а онда је његовој жени узео ташну! ПАО ПОСЛЕ 2 МИНУТА, А ТЕК ШТО ЈЕ ИЗАШАО ИЗ ЗАТВОРА

извор: Tanjug/Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri