Политика Србија

РЕЧ ЈЕ О ПОВЕРЉИВОМ ДОКУМЕНТУ! Ратко Младић ускоро НА СЛОБОДИ?!

Одбрана предала жалбу на првостепену пресуду.

(ВИДЕО) ТУЧА У КАФАНИ РАЧА КРАГУЈЕВАЧКА: Погледајте, газда машицама за роштиљ тукао госта, па добио столицу у главу! А ОНДА ЈЕ НАСТАЛА ПРАВА МАКЉАЖА

Одбрана генерала Ратка Младића предала је Механизму у Хагу жалбу на првостепену пресуду којом је генерал проглашен кривим и осуђен на доживотну казну затвора, изјавио је Младићев адвокат Драган Иветић.

Он је навео да је у жалби, која је писана на 270 страна и чији је најјачи аргумент истина, затражено одбацивање пресуде, поновно суђење или драстично смањење казне уколико се докаже да је Младић за нешто крив.

(ФОТО) „МОЖДА ЋУ БИТИ АНЂЕО…“ Александра је нађена мртва у Новом Саду, а поруке које је остављала на друштвеним мрежама ће вас најежити

Иветић је истакао да је реч о поверљивом документу јер садржи поверљиве референце и доказе.

Он се нада да ће, након усаглашавања са другом страном, јавности бити доступна редигована верзија да би била упозната „о многобројним грешкама судског већа којима се крше правила Трибунала, домаћег суда и показује да сваки део пресуде не може да стоји јер је погрешно донесена, што укључује и наводни заједнички злочиначки подухват за Сарајево и у вези са Сребреницом“.

ОПТУЖЕНИ ЗА ПУЦЊАВУ У ХОТЕЛУ ПРАГ ТВРДИ: Глава Жељка Рутовића уцењена на 5 МИЛИОНА ЕВРА!

– Ми тврдимо да нису доказивали ни да је било намере за геноцид, нити за депортације из Сребренице, и то смо стручно урадили у жалби. Доказали смо и да је Младић грешком осуђен за такозвано узимање за таоце припадника Унпрофора. Зато смо тражили да све буде одбачено, ново суђење или драстично смањену казну – поновио је Иветић.

„СРЕЋО, ШТО НАС НАПУСТИ…“ Сахрањена млада Новосађанка која се убила скоком са моста, мајка једва стајала на ногама

Он је додао да би у јавности требало да изађе и књига ауторитета вантрибуналске праксе на 1.599 страна, где много тога иде у корист одбране и поткрепљује жалбу.

Иветић очекује да Тужилаштво на жалбу одговори до половине новембра и навео да и Одбрана треба да одговори на жалбу Тужилаштва чију копију још није званично примио.

– Истина је то што ће ослободити генерала Младића. Само са истином, чињеницом и правом се боримо – рекао је Иветић.

ХАРАДИНАЈ СРАМНО ПРЕТИ: Границе се постављају ратом, само ће их рат променити

Генерал Ратко Младић налази се у притвору у Хагу од 2011. године, а првостепеном пресудом осуђен је на доживотну казну затвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИЗ ХРВАТСКЕ АМБАСАДЕ НАЈАВИЛИ ПОСЕТУ РОБИЈАШИМА ТОРЦИДЕ: Пожурили пре повлачења амбасадора?

ДИПЛОМАТА ИЗ УРУГВАЈА УБИО КОМШИЈУ У ЛОНДОНУ: Мислио да је сатаниста и да му ради о глави

(ВИДЕО) СНАЖНА ПОРУКА НАВИЈАЧА ЗВЕЗДЕ: Погледајте спектакуларну кореографију Делија пред меч са Спартаком

(ФОТО) ОВО ЈЕ БАШ БОЛЕСНО! Меланијин отац је пресликани Доналд Трамп!

ГЛАСАЧИ ДС НЕ ЗНАЈУ КО ИМ ВОДИ СТРАНКУ Лутовац анониман чак и у кругу двојке!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun