Друштво Србија

РАЗВАЛИО: Није срамота Цеца у читанкама, срамота сте ви, родитељи!

Саблазнила се, пословично морална и вазда пуритански оријентисана српска јавност, што је ето, можда (није доказано), који стих Светлане Цеце Ражнатовић завршио у читанкама. Горе кафански и пијачни разговори, вришти Фејсбук, грми Твитер, ођекују кућне трач партије: СРАМОТА!

ВУЧИЋ ИДЕ КОД ПУТИНА 8. МАЈА: Двојица државника разговараће у Кремљу о ТРИ НАЈВАЖНИЈЕ ТЕМЕ!

Генерално, по добром старом српском обичају, где је свако од нас три у један (идеални селектор, идеални председник и идеални геоаналитичар), могао бих написати који ред о овоме “скандалу” и непозван. Но, имајући у виду да сам чак шест месеци провео у просвети, док одатле нисам удаљен за добро будућих генерација, да ми кафански и пијачни разговори нису страни, а Цецу волим и неретко запевам (иако нисам баш вокално обдарен), проналазим себе компетентним да кажем по коју реч о случају. Срамота, велите? Уколико ту реч спојите у синтагму са образовањем, бојим се да ми највећа звезда од Вардара па до Триглава, ипак није прва асоцијација. Напротив.

КРИМИ ДРАМА УСРЕД СМЕДЕРЕВА Тровачица колега варала мужа, па га лагала да је СИЛОВАНА, а онда је он осмислио ОПАСАН ПЛАН

Срамота је што вам деца на матурама не личе на будуће академске грађане, него на Маце Дискреције и Сораје; што за 12 година школовања нису прочитали ниједну лектиру, па чак ни интерпретацију, него сте им ви писали саставе и писмене радове; Срамота је што у ранцу уместо Политикиног забавника носе нож и што од осам сати наставе пет проводе у играоници и два у кладионици, а мама правда све.

НАТО ПРЕТИ СРБИЈИ: Зажалићете због истраге о бомбардовању!

Срамота је што вам ћерке орално обрађују другаре по тоалету за 30 евра – што се џоинт пуши у школском дворишту, а не чак ни иза њега; Срамота је што фенси телефоном, који кошта као ваше две плате (али је битно да дете буде ин) снимају и понижавају професоре; Срамота је што се двојка завршава са сто евра, а упис у факултет преко везе; Срамота је што ваше ћерке са 15 година показују батаке у сепареу на инстаграму, док су окружене сумњивим типовима, а ви остављате “срцуленце”.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР ПАД МЛАДЕ ГИМНАСТИЧАРКЕ: Хтела да импресионира жири, изгубила равнотежу, а онда је уследио УЖАСАН ПАД НА ГЛАВУ

Срамота је што млађу гарду професора, част изузецима, заболи међуножје за њихов посао, већ им је битно да отаљају 45 минута; Срамота је што за четири године праксе на стручном смеру, ваше дете неће научити ништа, осим да је просечна квота за утакмицу из X-1 око 4,50; Срамота је што су све национално битне ствари избачене из уџбеника, што вам децу уче да смо геноцидни, а велике писце и песнике полако удаљавају из лектира; Срамота је што по великој матури и даље пишу “нежелим” и “бијо”.

То је срамота. И за то није крива Цеца. Иако вас баш занима, није Цецина песма у читанкама – већ песма Марине Туцаковић. Ако вам је разлика.

ТРОПСКИ ТАЛАС У АПРИЛУ НИЈЕ НИШТА У ОДНОСУ НА ВРЕЛИНУ КОЈА СТИЖЕ! Ево какво нас лето очекује! ДЕТАЉНА ПРОГНОЗА ДО ОКТОБРА

ПС: Како никоме не сметају Брена, Бајага и дружина, на истим тим, правим или фотошопираним страницама читанке?

Томо Ловрековић

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИНИСТАР ДАЧИЋ: Загребу шаљем имена 20.000 деце убијене у Јасеновцу, ПРЕПОРУЧЕНОМ ПОШТОМ

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ПОНОВО РАЗБИЈА ЛАЖНЕ БЕЧКЕ ТЕОРИЈЕ: Памти ли слон истину о пореклу Словена?

САД: Ухапшен тинејџер, планирао напад инспирисан Исламском државом

Извор: pobeda-info.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon