Youtube Printscreen
Регион

Размена територије са Србијом би била корисна

Члан Председништва Босне и Херцеговине Младен Иванић изјавио је би размена територије са Србијом око Рудог требало да буде корисна за БиХ, али да о том питању БиХ нема став.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

„Нисам сигуран да постоји спремност да се те ствари отворе, а то би било значајно за БиХ и помогло би нам да решимо тежи проблем граница са Хрватском, на мору и код Костајнице“, навео је Иванић у интервјуу за „Политику“.

Иванић сматра да је питање граница боље решавати сада, него када се непотребно буду закомпликовале позиције, а да је за причу о арбитражи рано и да има још доста простора за договор.

Он је навео да је БиХ тренутно нема став ни о предлогу Београда у вези са коришћењем земљишта око хидроцентрала у Малом Зворнику због евентуалних поправки, али да инсистира на разговорима.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

Иванић је истакао да се стиче утисак да је хрватски члан Председништва Драган Човић близак томе, а да бошњачки члан Бакир Изетбеговић још није, иако Београд има коректан предлог.

„Ако БиХ није задовољна понудом, могла је да каже шта захтева, али није, јер се унутар бошњачких структура то доживљава као питање суверенитета. Направљен је осећај да БиХ нешто даје, иако није тако“, рекао је Иванић.

Коментаришући недавно одржану трилатералу БиХ—Србија—Хрватска у Мостару, Иванић је рекао да се помињао мораторијум на запаљиве изјаве, али да је то остало неусаглашено, те да верује да ће се о томе разговарати на следећем састанку.

ПРИЧА О КОЈОЈ ПРИЧА СРБИЈА: Ко је уствари Милан Јевђић – ФОЛИРАНТ ИЛИ МУЧЕНИК?

Он је навео да су разговори били веома директни и отворени, да је отворен огроман број тема, те да верује да ће прве ефекте о мосту у Градишци имати за петнаестак дана.

Говорећи о ауто-путу Београд—Сарајево, Иванић је оценио да је најбоље решење да иде у два правца, преко Тузле и преко Вишеграда, те да Турска, као заинтересована страна, треба да разговара са ентитетским властима о модалитетима изградње тих праваца.

Говорећи о недавној посети Косову и Метохији, Иванић је рекао да безбедносни услови нису тешки као раније, али није желео да говори о значају који би за Србе донела Заједница српских општина, јер сматра да политичари из Републике Српске и БиХ не треба превише да се уплићу у те односе.

Иванић је навео и да је ситуација у вези са Изборним законом БиХ тежа него што то јавност разуме, те да је због два концепта, која су искључива, тешко доћи до компромисног решења.

(ВИДЕО) СНИМАК КРАЂЕ О КОЈОЈ ПРИЧА ЦЕО БАЛКАН: Да ли је могуће да се ово десило, многи мисле да је све НАМЕШТАЉКА!

„Ако они Мостар не могу да реше толике године, онда је решење закона равно утопији. А изјава Валентина Инцка да ће чекати до краја априла или маја је амнестирање партија од договарања“, рекао је Иванић за „Политику“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУЦЊАВА НА ДУШАНОВЦУ: Убијен 39-годишњи мушкарац

(ФОТО+ВИДЕО) ХАОС У СОЛУНУ:Барикаде анархиста на универзитету,сукоб с полицијом

Рак плућа – за аларм

Турска обећава: Одговорићемо на санкције САД, али не као Русија

(ВИДЕО) Ђука никад оштрије о Зорани Михајловић: Сменити је са места министра, да се више ништа не пита у држави!

ДВЕРИ ТРАЖЕ ХИТНО ХАПШЕЊЕ: Зашто је Угљанин још увек на слободи?

СУТРА JE 12 ГОДИНА ОД СМРТИ МИЛОШЕВИЋА: Сахрањен је без опела и почасти, а оно што је рекао полицајцу који га је хапсио и данас се препричава

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар