Printscreen
Свет

Раул Кастро Мадуру: Нећеш остати сам

Кубански председник Раул Кастро поручио је свом савезнику, председнику Венецуеле Николасу Мадуру, да неће остати сам у политичкој борби и суочавању с "малтретирањем међународне заједнице", пренела је кубанска телевизија.

Кастро је у писму у којем је са „огромном револуционарном радошћу“ честитао избор и формирање спорне Уставотворне скупштине у Венецуели, навео да су Кубанци одувек били „авангарда у пружању солидарности“ социјалистима у Јужној Америци и да ће томе „остати посвећени“.

„Теби сада предстоје дани тешке борбе, малтретирање међународне заједнице, блокаде и лишавање, али нећеш остати сам“, навео је Кастро у писму председнику Венецуеле.

Суочен с таласом протеста у којима је страдало 125 особа за четири месеца, Мадуро је све више изолован због критика међународне заједнице.

Кастро, који безусловно подржава наследника Уга Чавеса, председника Венецуеле од 1999. до 2013. године, крајем јула је одбио да посредује у решавању политичке кризе у тој земљи, наводећи да Мадуро има потпуни легитимитет да тај проблем сам реши.

Куба, која је политички савезник социјалистичке владе Венецуеле, веома је зависна од нафте из те земље. Куба има повољније услове за добијање нафте јер бесплатно упућује кубанске лекаре у Венецуелу.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМЕРИКА СПРЕМА ЈАВНОСТ ЗА УДАР НА СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Сат откуцава, нуклеарни рат све извеснији!

Враћа се двоглави орао на зграду Председништва

Успостављање електронске евиденције о држављанима Србије

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri