Pixabay
Регион

РАТ ЖИВАЦА У ПИРАНСКОМ ЗАЛИВУ: Словенци бране нову границу, хрватски рибари у пратњи полиције ИГНОРИШУ УПОЗОРЕЊА!

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Словеније Боштјан Шефиц изјавио је, поводом првог дана словеначке једностране примене арбитражне одлуке о граници на мору са Хрватском, да је током јутра забележен један инцидент, али да их током дана више не очекује, преноси Хина

МОНСТРУМ КОЈИ ЈЕ УБИО ЖЕНУ И ДЕТЕ ИСПРЕД ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПРЕРЕЗАО СЕБИ ГРКЉАН! Чувари чули ломљење, па затекли крваву сцену!

Наводи се да је Шефиц изнео и даља очекивања и мере словеначких власти у Пиранском заливу, односно Савудријској вали.

Шефица је рекао да су нешто пре седам сати ујутро „у словеначко море“ у заливу упловила три хрватска рибарска брода праћена хрватским полицијским бродовима.

„Словенска полиција одмах је реаговала и документовала догађај“, навео је Шефиц и додао да се ситуација касније смирила.

Он је казао да је „словеначка полиција хрватске рибаре упозорила да се налазе у словеначком мору и да су незаконито прешли државну границу, чиме чине прекршај“, као и да ће „полиција зато касније спровести одговарајуће поступке за тај прекршај“.

„Словеначки државни органи надзиру целокупно словеначко море и имају ситуацију у потпуности под контролом“, казао је Шефиц.

Државни секретар у словеначком Министарству унутрашњих послова додао је да „нажалост долази до инцидената и прекршаја са хрватске стране“.

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЂИЛАСОВЕ БИВШЕ ЖЕНЕ: Тукао ми оца, а мене трудну мучио!

wikipedia

БРАТАНИЦИ У СТАРОМ БЕЧЕЈУ ПОСЛАЛА ЈЕ ПОКЛОН ИЗ ЊУЈОРКА: Када им је пакет стигао на кућу ШОК! Имали су шта и да виде!

„Ми ћемо учинити све да тога буде што мање и да до тога не долази, а у таквим ћемо случајевима, ако се догоде, поступати по закону и изрицати новчане казне“, рекао је Шефиц.Он је навео да ће „од данашњег дана Словенија кажњавати и покретати поступке против свих оних који незаконито улазе у словеначко море“.

Хина преноси наводе словеначких медија да бродове словеначке полиције који реагују у таквим ситуацијама прати и рибарска инспекција, као и да ће полиција у поступцима против прекршилаца, ако буду новчано кажњени, судска решења слати у Хрватску, а можда и наплаћивати казне онима који се на решења буду оглушили приликом њиховог уласка у Словенију.

„Прекршајни поступак је прецизно регулисан и у случајевима кад је починилац из друге државе. Ако хрватски органи не би желели, ми имамо и друге могућности да им та решења уручимо и наплатимо казне“, додао је Шефиц.

Он је нагласио са ће словеначка полиција заштитити своје рибаре у заливу који лове у словеначком мору, као и да на том подручју не могу да делује орган друге државе.

МЕШТАНИ ПРЕСТРАВЉЕНИ, КРИЦИ ОДЈЕКУЈУ НОЋУ Отац са два сина силује псе код Вршца!

„Спремни смо да реагујемо на одговарајући начин, а за то имамо и одговарајуће планове, иако се надамо да до тога неће доћи“, казао је Шефиц.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) КУРВЕ НА СОЛУНСКОМ ФРОНТУ: Да ли су Срби током Великог рата ишли у Баре, најзлогласнији кварт на Балкану?

Због петарди дете изгубило око, другом повређено лице

Младић тешко повређен у саобраћајки

(ФОТО/ВИДЕО) Талачка криза у пошти у Украјини: Заробљено 11 људи, од тога двоје деце

Извор:Инфоремр

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu