pixabay.com
Економија Србија

Расписан тендер за „Галенику“

Министарство привреде расписало је тендер за продају фармацеутске компаније "Галеника", а почетна цена за све заинтересоване износи 25 милиона евра на име дуга за банке, плус један евро као почетну цену за јавно надметање.

На јавном надметању за већински пакет акција „Галенике“ могу да учествују компаније које се баве превасходно производњом фармацеутских производа.

Заинтересовани инвеститори могу да поднесу пријаве за учешће до 2.октобра.

У „Галеници“ од данас почиње и пријављивање за добровољни одлазак из фабрике, уз отпремнину од 400 евра по години стажа.

Пошто је процењена вредност понуђеног пакета акција фабрике негативна, минус 152 милиона евра, почетна цена за надметање је 1 евро, уз услов преузимања дела дуга.

Милун Тривунац, државни секретар Министарства привреде, наводи да купац уз фабрику преузима део дуга.

„Министарство привреде и Влада Србије су велики напор учинили да издејствују преговор са комерцијалним банкама, које од ‘Галенике’ потражују 71 милион евра. Обавеза купца ће бити да за 25 милиона евра откупе тај дуг и да понуди неку цену за преостали износ капитала ‘Галенике'“, наводи Тривунац

 

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Љајић: Мале су шансе да Ратка Младића пусте да се лечи у Србији

(ВИДЕО) ШОК! САД НЕМАЈУ ЧИМЕ ДА ОБАРАЈУ КИМОВЕ РАКЕТЕ: Нашенел Интерест открио тајну коју је ПЕНТАГОН ЖЕЛЕО ДА САКРИЈЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ!

СТОЈКЕТУ ОДСЕКЛИ ДВА ПРСТА, ПА ГА УПУЦАЛИ! Језиви детаљи крвавог мафијашког обрачуна у Барселони!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue