Printscreen
Занимљивости

РАНИ СИМПТОМИ РАКА које никако не смете занемарити! Спасиће вам живот уколико их приметите НА ВРЕМЕ!

Важно је не занемаривати неуобичајене, нове и необјашњиве симптоме.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН КОД ПОЖЕГЕ: Голим рукама задавио жену, па пријавио да је умрла природном смрћу!

Велик број људи занемарује ране знакове рака, пожали се на њих нестручним особама и одлази код лекара тек када ствар постане врло озбиљна. Препознај прве знакове и затражи помоћ на време.

Важно је не занемаривати неуобичајене, нове и необјашњиве симптоме. Иако и њих могу узроковати мање опасне болести, ако потрају, вреди проверити стање код доктора.

ШЕШЕЉ: Има много шпијуна у Влади Србије, а највећи међу њима је …

Потешкоће с дисањем и проблеми с гутањем

Један од првих знакова рака плућа, кога се оболели сете тек касније, јесте губитак даха.

Рак штитне жлезде такође може узроковати проблеме с дисањем, ако квржица или тумор притискају душник. Било какви проблеми с дисањем који потрају разлог су за одлазак код доктора.

Проблеми с гутањем повезују се с појавом рака једњака и гркљана, а то је некад и знак рака плућа. Промуклост, тиши глас или осећај да ти нешто притиска гркљан може бити рани знак рака штитне жлезде. На исто може указивати и осећај да је нешто запело у душнику.

ПУТИН УПОЗОРИО ТРАМПА ДА СЕ НЕ ИГРА ВАТРОМ: Згазићемо Амере ако створе војску Косова

Учестала температура и инфекције

Ово може бити знак леукемије, рак крвних ћелија који започиње у коштаној сржи. Леукемија узрокује да коштана срж производи абнормалну количину белих крвних зрнаца па тело више не може да се бори с инфекцијама. Лекари често дијагностикују леукемију тек након што се пацијент жали на температуру, бол и симптоме сличне грипу који трају дуже време.

Желудачани проблеми

Ма како бенигно звучало, бол у стомаку некима је спасила живот јер су их доктори на време послали на ултразвук и открили да имају тумор јетре. Грчеви у желуцу или чести проблеми са желуцем могу указивати и на рак црева. Многи оболели од рака црева рекли су да су њихови доктории прво мислили да болују од чира.

СВИЊЕ у Србији ЈЕДУ ЉУДЕ, трећи стравичан случај за 15 дана: Несрећном Миодрагу ИЗГРИЗЛЕ лице, шаке и полни орган

Слабост и умор

“Непрестано сам имала потребу да седим, а једне вечери сам била преуморна да се одвезем кући”, рекла је једна жена описујући умор уз помоћ кога је открила да болује од леукемије. Општа слабост и умор симптоми су разних облика тумора, па је важно уочити и друге симптоме. У сваком случају, ако се без икаквог разлога осећаш уморно, а дуже спавање не помаже да умор престане, разговарај с доктором.

Необјашњив губитак тежине

Уочиш ли да килограми нестају, а ти ниси променила начин исхране или вежбања, мораш се запитати зашто се то догодило. Губитак килограма може бити симптом рака црева и других тумора система органа за варење. Указује и на рак који се проширио на јетру, јер утиче на апетит и способност тела да уклања нечистоће.

И Немци су му се дивили: Херојска смрт заборављеног српског јунака који је пред стрељачким водом урадио невероватну ствар да би се борио до самог краја

Промене на ноктима

Необјашњиве промене на ноктима могу указивати на разне облике тумора. Смеђа или црна црта или тачка испод нокта може указивати на рак коже. Нова појава закривљених ноктију (расту према доле након врхова прстију) може указивати на рак плућа. Бледи или бели нокти могу указивати да јетра не функционише како би требала, а понекад указује на рак јетре.

Хронична “желучана киселина” и осећај ситости након мањег оброка

Најчешћи рани знак рака желуца је бол у горњем или средњем делу абдомена који подсећа на горушицу. Погоршава се након јела. Збуњује што симптом нестаје након узимања средстава против горушице, што наводи на погрешан закључак да је реч о мањем проблему. Ако имаш честе нападае желудачне киселине и бол у стомаку, као и осећај ситости након мањих оброка, посети доктора. Ако си појела велику пицу, горушица је могућа реакција желуца, али ако се горушица јавља учестало или вас прати непрестана мала бол у грудима након што јела, идите код доктора и тражите тест за рак једњака.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Ако Косово жели војску, нека је потражи у УН

(ВИДЕО) ЈЕЗИВ СНИМАК! Жичара нагло убрзала и разбацала скијаше на све стране!

УХАПШЕН ЗЕМУНАЦ: Пронашли му оружје без дозволе, а он тврдио да је војни обавештајац

Зашто војска Косова може, а војска Републике Српске не може?(ВИДЕО) РУСКА“ЗВЕРСКА ДИВИЗИЈА“ СТИГЛА ДО АМЕРИЧКЕ ОБАЛЕ: Подморнице неприметно допловиле до војних база САД

(ВИДЕО) ВОЛЕЛИ СУ СЕ И ОНА ЈЕ СЛАВИЛА СВЕ ЊЕГОВЕ ПОБЕДЕ: Ову песму је Ксенија Пајчин посветила славном српском фудбалеру!

Извор: Еспресо

Оставите коментар