Србија Хроника

РАМПА ЗА ПРИШТИНУ: Харадинај повукао захтев за пријем Косова у Интерпол!

Након што је тзв. министар спољних послова Косова, Беџет Пацоли, изјавио да Косово размишља да повуче захтев за чланство у Интерполу због недостатка гласова, тзв. премијер Косова, Рамуш Харадинај, то је данас и учинио, преноси портал КоССев

– Поверење да Косово буде члан Интерпола већ су дале многе земље, али то није довољно да би Косову омогућило да се придружи овој светској организацији- наводи Харадинај, управо је саопштено из његовог кабинета.

– Као премијер Косова данас сам донео одлуку о одлагању гласања за захтев Косова за чланство у Интерполу на предстојећем састанку ове организације– истиче Харадинај.

– Захваљујем се свим косовским институцијама које су биле укључене, и у исто време се захваљујем свим међународним партнерима и позивам их све да раде за Косово, како би оно постало чланица Интерпола на следећем заседању- додао је он.

Харадинај је навео и да је чланство Косова у Интерполу „директан допринос у борби против међународног криминала и тероризма“, те и да је Косово „спремно да преузме потпуну одговорност“ као чланица Интерпола.

О чланству тзв. Косова, окупиране јужне српске покрајине у Интерполу требало је да се расправља на Генералној скупштини ове организације, 26. септембра, у Кини.

Извор: РТС, Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић у УН: Мир и стабилност на Западном Балкану услов за развој

Капетан Драган почео одбрану: Овај процес је монтиран из шовинистичких побуда

Парламент о просветним законима

Руски научници откривају: Ствара се нови континент — Бајкал постаје океан

 

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
11°
Tue
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri