Саопштење СРС (Фото: СРС)
Политика Србија

РАДИКАЛИ ИЗНЕЛИ ДОКАЗ О КОРУПЦИЈИ: “Тражимо смену министра Зоране Михајловић“ (ВИДЕО)

На данашњој конференцији за медије Српске радикалне странке говорило се о корупцији у републичким органима. Присутним новинарима се обратио Миљан Дамјановић, кандидат за градоначелника Београда.

(ВИДЕО) НОВА ТУЧА У ШКОЛИ У ТУЗИМА: После масовног обрачуна црногорских и албанских ђака, отац ударио наставника!

Дамјановић је говорио о корупцији у самом врху власти и осврнуо се на набавку рачунара и штампача.
“Управа за заједничке послове републичких органа, у октобру месецу ове године, објавила је позив за подношење понуда за отворени поступак централизоване јавне набавке под бројем 13/2017 којом се предвиђа набавка рачунарске опреме и штампача. Процењена вредност набавке је 370 милиона динара. Наручилац посла је прописивањем бесмислених услова противзаконито елиминисао конкуренцију. Као одлучујући услов за избор одредио је брзину процесора штампача која не утиче ни на квалитет ни на брзину штампе. На тај начин је фаворизована фирма „AIGO BS“. Такође, наручилац није дозволио ни минимална одступања од дефинисане брзине процесора чиме је учињена повреда начела једнакости у фази припреме понуда, изјавио је Дамјановић и нагласио да је у овим коруптивним радњама уплетен и ресорни министар Зорана Михајловић, чије је министарство један од наручилаца спорних штампача. Доказ осионости и бахатости овог режима лежи у чињеници да је директор Управе за јавне набавке, господин Дејан Јонић, пре објављивања позива за подношење понуда обавио разговоре са свим представницима произвођача рачунара и штампача. Претећим тоном захтевао је од њих да не учествују у понуди и да пусте да ова јавна набавка прође без њихових жалби. Услове за ову јавну набавку штампача лично су писали Дејан Јонић и представник фирме AIGO BS“,  речено је у саопштењу радикала.

(ВИДЕО) ПОЛА ВЕКА ЖИВЕЛИ ИЗОЛОВАНИ У ДИВЉИНИ СИБИРА: Нису знали да је био Други светски рат, а желели су само ЈЕДНУ СТВАР!

Он је додао да су чињенице изнете на данашњој конференцији доказ континуитета корупције власти и корупционашких кругова унутар власти, и да, између досовског и актуелног режима нема никакве разлике.

“Српска радикална странка захтева од Владе Републике Србије да под хитно смени Зорану Михајловић јер доказано ради против српских националних интереса, а и уплетена је у многе коруптивне радње“, завршава Дамјановић.

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић половином децембра у Москви

(ВИДЕО) НОВА ТУЧА У ШКОЛИ У ТУЗИМА: После масовног обрачуна црногорских и албанских ђака, отац ударио наставника!

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ГРАЂЕВИНСКОГ ИНВЕСТИТОРА: БРУТАЛНО ГА ПРЕТУКЛИ ПАЛИЦАМА, КРВИ БИЛО НА СВЕ СТРАНЕ

Он је био „Плава звер“, човек кога се и Хитлер плашио (ВИДЕО)

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat