pixabay.com
Друштво Србија

РАДИЦУ МУЖ ОСТАВИО ЈЕР НИЈЕ МОГЛА ДА РАЂА, А ОНА СЕ УДАЛА ЗА ДРУГОГ И РОДИЛА МУ ЧЕТВОРО! Чудо у селу код Крагујевца

Радицу Пљакић (44) из Крагујевца оставио је супруг пре десетак година након што су јој лекари рекли да после првог порођаја више не може да има деце.

БАШ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Друштвене мреже брује о ономе што се догодило у Слагалици!

Упознала је Владана, удала се за њега и у годинама које следе родила му четворо прелепе деце. Данас тешко живе, толико да мора да им помаже Црвени крст, али Радица каже да је срећна јер је њена кућа пуна- љубави.

– Рођена сам, живела и удала се у Доњем Милановцу. Родила сам прво дете и тада ми лекари рекоше да више не могу да рађам. Мој муж и његова фамилија нису у кући хтели нероткињу. Развела сам се 2010. године. Када сам упознала Владана рекла сам му да не могу имати деце. Није правио проблем, само ме као неки пророк питао – а шта ако Бог да? Обећала сам да ћу тада с радошћу родити. Из Доњег Милановца дошла сам код Владана у Камицу крај Крагујевца. Обећање сам испунила, већ четири пута – каже уз осмех Радица.

БАХАТО И ЗА ПРАЗНИК, ХАОС НА БУЛЕВАРУ КОД ЦВЕТКА: Паркирао човек мечку па зауставио 15 трамваја док је са девојком пазарио на пијаци?!

Објашњава да не зна какво се чудо десило, али да је њој још веће чудо што никада није имала било какав осећај да је трудна, а Владан је увек знао. Након што је родила малу Ивану пре седам година, муж јој рече да оде код гинеколога јер давно није била након порођаја.

FOTO: SHUTTERSTOCK

– Мало сам била лења, али он је инсистирао. Прегледа ме гинеколог и шеретски рече – браво, онај твој га опет „залепио“. Кажем Владану, он се смешка и рече – знао сам. Тако се пре шест година роди Драгана. Прође две године, ја нешто послујем по кући, а Владан ће – ти си трудна. Почнем да се смејем и питам га одакле му то. Опет ме тера код лекара, и опет је био у праву. Тако се пре четири године родила Наталија, а пре 19 месеци Данијела. Увек је знао пре мене да сам трудна, за сво четворо деце. Како, не знам – каже Радица.

БАХАТИ СИН ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Зауставио саобраћај на магистрали и пребио возача јер га је претекао

А Владан нема времена за причу, посебно не за ове „женске“. Преноси јагњад из штале у шталу, треба намирити стоку и прехранити породицу. А треба зарадити за четворо деце, стару мајку и њих двоје. А паре никада нису хтеле Пљакиће.

– Када сам родила прво дете у Доњем Милановцу крајем 2004. нисам добила никакву помоћ, јер је она уведена од јануара 2005. Када сам у Каменици родила прво Владаново дете нисам могла да добијем помоћ општине јер сам живела ту две године и девет месеци, а требало је три године. Када сам овде родила четврто дете нисам могла да добијем помоћ јем имам „једно дете више“, даје се помоћ за троје.

(ФОТО) Зорана је терориста ОВК изрешетао са 28 метака на Косову. Последње што је изговорио: „Чувајте ми сина“, а онда се помолио Богу

– Дечији додатак не могу да добијем јер имамо превише земље, али сва је у четвртој и петој класи, најгора. Због земље не можемо да добијемо било какву помоћ, али људи из Црвеног крста нас нису заобишли. Хвала им на томе – каже тихо Радица.

БЈЕЛОГРИЋ ПРИЗНАО: Слоба плаћао филмове против њега, жути нису хтели ништа

Ова породица живи од јагњади и неколико крава. Продају млеко, а од последње исплате која износи 3.500 динара Радица је одвојила 500 за одлазак у Крагујевац код лекара. Сваки пут до града за њих је инвестиција. Каже да је само срећна јер су јој деца здрава.

– Деца здрава, муж ми је добар, свекрва какву би свака снаја пожелела. Од њене пензијице, 10.000 динара, купила је шпорет на рате, да нам нешто остане кад је не буде било. Она чува децу, јер Владан и ја све заједно радимо. Жао ми је што нису ту Ивана (7) и Драгана (6), једна је у школи, друга у вртићу.

ОБРАДОВИЋ ЖЕСТОКО ОПЛЕО ПО ЂОКОВИЋУ: Новак је православац, шта ће њему реики енергија?!

– Ивана већ пере судове и чува овце, а Драгана чува Данијелу (19 месеци). Бог нам је дао здравље, слогу и љубав и некада помислим да немам шта више да тражим – каже ова жена. А требало би да тражи одећу за децу, коју играчку, помоћ државе да у забитом селу одгаја и школује четворо деце.

pixabay.com

Крагујевачки Црвени крст помаже овој породици редовно у оквиру пројекта „Храна на точковима“. Најугроженијима у 22 села Шумадије Црвени крст комбијем на кућни праг носи одећу, основне животне намирнице и средства за хигијену.

ОВО ЈЕ БАБА ВАНГИН СПИСАК ОД А ДО Ш: За лечење сваке болести постоји биљка, ОВО СУ РЕЦЕПТИ!

Тако је прошле године дистрибуирано 566 пакета хране и хигијене. Ову помоћ примају они који због „вишка“ лоше земље у селима не могу да добију социјалну помоћ, а живе на ивици глади.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Патријарх Кирил пожелео верницима „духовно просветљење“

ЧИЊЕНИЦА КОЈУ ЖЕЛЕ ДА САКРИЈУ: Колико је било Албанаца на Косову и Метохији 1455. године?

Пацоли: Ђурића је требало удаљити, а не правити спектакл

ДОДИК ОТВОРЕНО: ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ!

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon