Регион Србија

ПУТОВАЊЕ ИЗ ПАКЛА: Исповест путнице из заглављеног воза на прузи БЕОГРАД-БАР!

Уместо релаксације и одмора, путнике коији су у петак у девет сати увече из Београда кренули возом пут Бара, сачекала је права драма. Наиме, воз пун родитеља са малом децом непомично је стајао на прузи у сред ничега више од осам сати!

– Од пет ујутру до подне смо стајали у месту. Моје дете има две године и тада смо већ полако почели да остајемо без хране и воде – почела је своју причу М.Т. која је са двогодишњим дететом кренула на летовање.
Међутим, уместо мора и плаже, путнике из овог воза је јуче ујутру дочекала – недођија.

public

Наиме, проблем је настао у четири сата иза поноћи када је теретни воз, који је вукао аутомобиле, покидао електричну мрежу у Бродареву.
– С обзиром да је мрежа покидана, нема струје, што значи да су сви возови у близини Пријепоља аутоматски стали. Чекала се локомотива „Дизелка“ која сада прво мора да извуче и склони теретни воз са шина, а након тога ће повући путнички воз из Београда до границе, после које ће воз своје путовање наставити самостално. Проблем је што се возови гомилају иза, па тако иза београдског воза стоји и воз из Суботице – објаснили су у Железничкој станици у Пријепољу.
А у возу Београд-Бар одвијала све вишечасовна агонија за све путнике. Жега и врућина, а у близини никакве продавнице.
– На сваких сат времена су нам говорили „ево, крећемо за сат времена“. Стајали смо више од осам сати, а нисмо се ни макац померили. Воз стоји на сред шина, тако да, чак и кад бисмо изашли напоље, угрожавали своје а и животе своје деце јер смо били на шинама и сваког часа могао је неко да настрада – очајна је М.Т.

Након осмог сата чекања, људи су остали без воде. Нервозни шетали су горе-доле по прузи, нестрпљиво ишчекивајући да до њих допре бар нека релевантна информација.
– Деца су постала јако нервозна, плакала су, вриштала. Нисмо имали пелене, а о води и храни нећу ни да говорим. Народ се унервозио, омладина се напила – препричава М.Т. догађаје из воза и додаје да је воз из Суботице такође био пун беба и мале деце.
Осим недостатка основних потребштина, вишечасовно чекање у месту резултирало је и тиме да су тоалети постали неупотребљиви.
– Тоалетима не можемо да приђемо, цео воз смрди. Изађемо напоље, а и тамо се све осећа на фекалије и урин – каже М.Т.
Осим породица са малом децом, старијих људи, у возу је, како М.Т. прича, било и доста странаца. Очајни, нервозни, видно уморни и измучени ишли су по возу и тражили објашњење.
На срећу, након што је девети сат чекања измакао – на видику се појавила дугоочекивана локомотива „Дизелка“ и путници су коначно, бар мало могли да одахну.

Прочитајте још:

УБИО СУПРУГУ, ПА ПРЕСУДИО СЕБИ: Погледајте шта је окидач језиве породичне трагедије у Банатском Карловцу!

СРБИЈА ПАМТИ: Навршава се 18 година од масакра у Старом Грацком!

ХРВАТИМА СЕ ОВО НЕЋЕ СВИДЕТИ: Србија не да Вуковарску аду на Дунаву! (ВИДЕО)

 

Иѕвор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu