ria.ru
Русија Свет

ПУТИНОВА ПРОВОКАЦИЈА: Оvo je нови амбасадор Русије у Америци

Председник Русије Владимир Путин именовао је заменика министра спољних послова Анатолија Антонова за новог руског амбасадора у Сједињеним Америчким Државама, саопштио је Кремљ.
Министерство обороны РФ

„Именовати Анатолија Ивановича Антонова за изванредног и опуномоћеног амбасадора Русије у Сједињеним Америчким Државама и сталног посматрача Русије у Организацији америчких држава у Вашингтону“, наводи се у указу који је потписао Путин.

Анатолиј Антонов познат је као заговорник оштре политике према Западу.

Антонов, има више од 30 година дипломатског искуства. Кремљ је одлуку о именовању Антонова донео још прошле јесени, када се политичко вођство Русије припремало за победу Клинтонове на председничким изборима у САД.

Како пише британски „Телеграф“, постављање Антонова је провокативан потез, с обзиром да се налази на списку људи који су под санкцијама Америке и ЕУ јер је, док је служио као заменик министра одбране „подржавао распоређивање руских трупа у Украјину“.

„Телеграф“ истиче да је Антонов потпуна супротност тренутном амбасадору Сергеју Кисљаку, „благоречивом нуклеарном научнику који преферира вечере и јавна појављивања, док ће Антонов донети оштрину руској дипломатији у Вашингтону“.

Извор: Говри Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Србија би могла да промени став о имену Македоније

Мркоњић би Слоби дао и споменик и булевар

У тучи убијен светски шампион у дизању тегова (ВИДЕО)

Македонци повећавају обезбеђење српске амбасаде у Скопљу

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun