kpfu.ru
Занимљивости Русија

Путинова Јединствена Русија отвара универзитет за чланове странке

МОСКВА, 4. септембар - Јединствена Русија отвара свој универзитет, на којем ће студије за чланове странке бити бесплатне и добровољне. О томе је саопштио секретар Генералног савета странке Сергеј Неверов.

Непрофитна организација за додатно образовање ,,Грађански универзитет“ створена је на бази истоименог пројекта владајуће руске странке. До краја године на њему ће почети настава која ће се одвијати на даљину. Виртуелна предавања одједном ће моћи да прати до 80 хиљада студената.

Главни контигент ће чинити чланови странке Јединствена Русија, за које ће настава бити бесплатна и на добровољној основи, рекао је Неверов. Али, очигледно је да ће овај вид образовања бити ,,бонус“ за чланове партије на путу њихове каријере.

Није искључено да ће на крају сви грађани моћи да похађају одређени курс који их буде занимао.

Студије ће почети са образовним програмом ,,Управљање прјектима“. Управник образовног савета ове институције биће професор, доктор политичких наука, управник катедре политикологије и социологије на Руском економском универзитету Г. В. Плеханов, Андреј Кошкин.

Један курс обухвата 72 часа предавања, практичних вежби и тестова, рекао је руководилац извршног комитета странке Владимир Бурматов. Према његовим речима, провера присуства студената на виртуелним предавањима вршиће се уз помоћ система за препознавање лица.

Онима који успешно заврше курс и завршна тестирања доделиће се дипломе.

О идеји стварања партијске образовне установе саопштио је председник Јединствене Русије, Дмитриј Медведев 24. јула, након чега је председништво Генералног савета странке усвојило одлуку о трансформисању партијског пројекта у наставни центар.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Србијa: Најтраженија занимања

Случај Закинтос: Српски и грчки адвокати бране осумњичене

Брнабић: Београд се не колеба, желимо да будемо у ЕУ

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue