© AFP 2017 / Martin Bureau
Русија

Путин забрањује секте, Европски суд би да их ослобађа!

Еврпски суд за људска права узео је на разматрање жалбу ,,Јеховиних сведока" на означавање њихове организације као екстремистичке и забрану њеног постојања и деловања на територији Руске Федерације, стоји на сајту суда.

,,Суд је одмах усвојио жалбе низа забрањених организација, које су у Русији окарактерисане као терористичке или екстремистичке: ,,Таблиги Џамат“, ,,Аум Шинрикјо“, ,,Јеховини сведоци“*, ,,Фалун Дафа“,  ,,Нурси“, ,,Ал Суна“ – наводи суд.

Ово значи да ће Европски суд размотрити проблеме изнете у жалби и од руског државног руководства захтевати да објасни свој став, на који се и жале припадници разних секти и сумњивих организација.

Судија Врховног суда Русије, Јуриј Иваненко, је 20. априла донео одлуку којом се организација ,,Јеховини сведоци“ у Руској Федерацији декларише као екстремистичка и као таква мора да се забрани. Судија је такође донео одлуку да сва имовина организације буде одузета у корист државе. Одмах након тога Врховни суд РФ је ликвидацију секте признао законитом.

*организација која је забрањена у Русији

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Попови окадили улице након завршетка параде срама!

ММФ тражи да ЕПС смањи број запослених за 700

ПОЖАР У БОРУ: Комплетан кров изгорео због паприке (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
5°
11°
Tue
11°
Wed
10°
Thu
13°
Fri