Sputnik/ Michael Klimentyev
Русија Свет

Путин: Најмодерније оружје за руску војску и морнарицу

Руски председник Владимир Путин поручио је да војска и морнарица морају бити опремљене најмодернијим оружјем које узима у обзир могуће промене у стратегији и тактикама ратовања у будућности.

„Ако желимо да будемо у челу, ако желимо да побеђујемо, морамо бити најбољи“, истакао је Путин, говорећи о новом руском програму наоружања.

Поручио је да кључне одредбе новог програма имају за циљ да обезбеде загарантовано стратешко одвраћање, а у случају спољне претње – њену ефикасну неутрализацију, преноси Тас.

Патријарх Кирил: Због грешности човечанства, ближи се крај света

Путин је, отварајући десету рунду састанака са главним представницима руске одбрамбене индустрије и највишим војним званичницима, рекао да се приводи крају израда нацрта новог државног програма набавке оружја.

„Борбене способности војске зависиће од примене тог програма у наредној деценији и у дугорочној перспективи, па је нужно да се темељно анализирају сви наши планови“, указао је Путин.

Према његовим речима, примена тог програма зависиће од способности компанија у сектору одбране и истраживачких центара.

Ево о чему је Вучић разговарао са Сорошевим сином

Како је објаснио, кључно је не само развити напредне технологије и модел оружја који задовољавају релевантне захтеве Министарства одбране, већ и бити спреман за брзо организовање њихове масовне производње.

Такође, Путин је позвао да се посебна пажња у новом програму посвети координисању набавке оружја са изградњом војне инфраструктуре.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Премијер Грузије: Остајемо при свом ставу, Косово је Србија!

Све више бескућника у Немачкој

Кинези нам граде нови термоблок у Костолцу

Оставите коментар