Извор: sputnik.com
Друштво Политика Србија

ПУТИН И ТРАМП ускоро заједно НА ПАРАДИ У БЕОГРАДУ?

Према писању листа ,,Ало", српски државни врх покушава да уприличи сусрет двојице најмоћнијих људи света, председника САД Доналда Трампа и председника Руске Федерације Владимира Путина, на војној паради у Београду поводом стоте годишњице од пробоја Солунског фронта.

Србија ће како и доликује обележити стоту годишњицу пробоја Солунског фронта, једне од најсветлијих победа српске војске у историји, и то великом војном парадом у Београду, на коју ће, како „Ало!” ексклузивно сазнаје, доћи и председници САД и Русије Владимир Владимирович Путин и Доналд Трамп.

Како сазнаје овај лист из извора за које каже да су блиски Председништву Србије, односно са Андрићевог венца, ових дана ће у име председника Александра Вучића бити упућени званични позиви председнику Русије Владимиру Путину и шефу САД Доналду Трампу да 15. септембра 2018. године дођу у Београд и присуствују војној паради у част одлучујуће победе у Првом светском рату и пробоја Солунског фронта који је био одлучујућ за слом Централних сила.

,,Србија планира да за стогодишњицу од пробијања Солунског фронта организује велику војну параду. Ова парада бациће у сенку и ону из 2014. године која је организована поводом седам деценија од ослобађања Београда. Зелено светло за параду, на коју ће бити позвани скоро сви водећи светски лидери, дао је врховни командант оружаних снага Србије и председник Александар Вучић. И док је Владимир Путин већ присуствовао војном слету, очекује се да следеће године војну моћ Србије, поред шефа Кремља, уживо види и први човек САД Доналд Трамп.“ – каже неименовани извор листа ,,Ало“ и додаје да ће доласком Трампа и Путина савезници из Првог светског рата, симболично, поново стајати на истој страни.

Извор: wikipedia.org

Према његовим речима, председник Вучић жели да Србија величанствено обележи годишњицу једне тако велике победе коју је извојевала српска војска, а која је донела потпуни слом Аустроугарске и њених савезника у Првом светском рату.

Подсетимо, тог септембра 1918. године као домине су пале Централне силе јер је српска војска, која је после Албанске голготе и опоравка на Крфу кренула у одлучујући јуриш и пробијање линије овог фронта дугачког неколико стотина километара.

За команданта Солунског фронта постављен је француски генерал Франше д’Епере. Он је јуна 1918. одржао саветовање са српским генералима и регентом Александром, на којем је донета одлука да се коначно крене у пробој фронта.

Одлучено је да офанзива почне на сектору Добро поље – Ветерник – Козјак, на којем се налазила српска војска, коју је чинило укупно шест дивизија са 140.0000 војника, међу којима је било и око 25.000 добровољаца. Српска војска била је подељена у две армије – Прву, којом је командовао Петар Бојовић, и другу, на чијем је челу био Степа Степановић, док је командант штаба био војвода Живојин Мишић (уз регента Александра). Наређен је јуриш… Све остало је славна историја.

Извор: Ало

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српске дипломате лобирају против Косова у 27 земаља

,,Трамп био саркастичан када је захвалио Путину“

Трамп прети војном интервенцијом против Венецуеле, одговор: ,,то је акт лудости и екстремизма“

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri