Sputnik/ Michael Klimentyev
Русија Свет

ПУТИН: Дозволили смо уједињење Немачке, а НАТО нас је преварио и бомбардовао Југославију

Русија је требало да предвиди велике геополитичке промене широм света након уједињења Немачке, али се показала неспособном за то, једнострано губећи тло под ногама, рекао је руски председник Владимир Путин у интервјуу за документарац „Светски поредак 2018“.

„Не само што смо допринели уједињењу Немачке и повукли своје трупе, већ смо повукли и снаге других источноевропских земаља, очекујући да ће НАТО престати да постоји са окончањем Варшавског уговора или да се, у сваком случају, више неће ширити, као што нам је благовремено речено, и да ће се догодити неке тектонске промене у начину на који смо комуницирали“, рекао је Путин.

(ВИДЕО) НЕСТВАРАН СНИМАК СА УРАЛА! Ноћ се у тренутку ПРЕТВОРИЛА У ДАН!

Како је истакао, то се на крају није догодило, те су руске власти констатовале да је у току геополитичка борба под плаштом идеолошких напетости.

Почело „чишћење“ у четири фазе: По рецепту Македоније, сломити кичму Српској

Путин је указао на талас ширења НАТО-а ка Истоку, на подстицај САД који је касније уследио, а у том контексту је навео ваздушне нападе против бивше Југославије, који су прошли без санкција Савета безбедности УН, војне операције у Ираку и Авганистану, као и ескалацију верског екстремизма у Северном Кавказу.

(ФОТО) ХТЕО 5.000 ЕВРА: Политичар уцењивао бившег фудбалера Звезде сликама пениса!

„То се дешавало једно за другим као гром из ведра неба, али то је требало да очекујемо. Па ипак, благо речено, ми смо показали неспособност и неуспех да схватимо шта ће се догодити са земљом и широм света након нашег једностраног узмицања“, истакао је руски председник.

Он је навео и да су тада многи савезници Источне Немачке у западном блоку доводили у питање уједињење са Западном Немачком, а сумње су изражаване и у САД.

(ФОТО) НИКАД ОБЈАВЉЕНА ФОТОГРАФИЈА: Једна мајка је случајно ухватила тренутак после УДАРА АВИОНА у Куле близнакиње

„У Русији то није било случај. Русија је сматрала да би било контрапродуктивно, штетно и неправедно спречавати уједињење уколико немачки народ то жели. И тако је Русија у томе помогла, прилично несебично“, закључио је Путин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић у званичној посети Румунији

Возач курирске службе ухапшен јер је наводно пријавио лажно разбојништво да би задржао украдени новац

(ВИДЕО) УЗБУНА У НАТО, ПУТИН ДОВЛАЧИ РАКЕТЕ У МОСКВУ: Улицама престонице транспортују се ракетни системи, али не из разлога ОД КОГА АЛИЈАНСА ЗАЗИРЕ!

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon