Printscreen
Регион

Пуповац: Тражићемо да „за дом спремни“ нема право грађанства

Председник СДСС-а Милорад Пуповац потврдио је да ће у складу са закључком Председништва те странке тражити да саборски Одбор за Устав и пословник и Уставни суд донесу одлуку у вези с поздравом "За дом спремни".

Милорад Пуповац је оценио да је владин Савет за суочавање с последицама владавине недемократских режима озбиљно приступио решавању тог питања и да су га можда у једном тренутку потценили, али сматра да он може дати само мишљење, али не и решење, преноси Хина.

Пуповац је демантовао да је тражио хитан састанак с Београдом због паљења недељника Новости који издаје Српско народно веће.

Када је реч о састанцима с председником Александром Вучићем, то су, рекао је, регуларне консултације.

„Посебно у моменту кад инциденти, који су повезани с институцијама Срба у Хрватској, могу пореметити односе Хрватске и Србије, а посебно планиране посете, разговоре и унапређење односа“, објаснио је Пуповац.

Што се Новости тиче, Пуповац каже да ће увек бити оних који ће од њих правити неку врсту хрватских непријатеља зато што се не могу усагласити да постоји политички и медијски плурализам, те слободна критика.

Пуповац је за Хрватски радио рекао да ће тражити решење којим ће се, што је пре могуће, створити законске претпоставке да поздрав „за дом спремни“ нигде у хрватској јавности нема право грађанства.

Као велико достигнуће оценио је то што јавност данас расправља о тој теми и што су „људи коначно рекли да је то усташки поздрав“.

Рекао је да је било раздобља када је ситуација с тим поздравом била и гора него што је данас, те да се о томе ћутало „због притиска јаких снага које су биле блиске томе“.

„Није прошло толико времена од када су људи говорили да то није усташки већ старохрватски поздрав“, додао је Пуповац.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ево шта је ВУЧИЋ рекао о ХАПШЕЊУ ЗОРАНА МАРЈАНОВИЋА

УХАПШЕН НАПАДАЧ ИЗ ЛОНДОНА! Бомбу у метроу поставио 18-годишњак!

ОВО ГА ЈЕ ОДАЛО Ево на основу чега је ухапшен Зоран Марјановић!

Вучић: У Њујорку бројни и важни билатерални састанци

Шешељ улази у „Задругу“, Милица Ђурђевић одбила

 

 

Оставите коментар