ФБ
Политика Србија

ПУКЛА ТИКВА? Покрет „Бели, само јако“ се ОГРАДИО од Белог, а он наставља борбу за Београд

Грађански покрет "Бели, Само јако" саопштио је данас да се ограђује од будућег деловања њиховог до сада медијски најпрепознатљивијег члана покрета, Луке Максимовића, интерпретатора фиктивног (анти)јунака, Љубише Прелетачевића Белог.

ДРАМА У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ! Очајни отац: Убише ми једног сина, како ћу и без другог?

Како је саопштено, након уласка у младеновачки локални парламент, са освојених 12 мандата, Покрет је изашао на председничке изборе кандидатуром Љубише Прелетачевића Белог.

– Наш политички ангажман је био потврда да организовани појединци могу да се супроставе и најорганизованијим политичким и параполитичким структурама, које нас годинама убеђују да је поштен и достојанствен живот у Србији немогућ и да друштвена и политичка активност немају смисла изван борбе за лични интерес. Сатирични лик Љубише Прелетачевића Белог је, по нашој процени, успешно извршио задатак банализације српског политичара као и политичке сцене – наводи се у саопштењу.

(ВИДЕО) НАЈКРАЋИ ХОРОР ФИЛМ НА СВЕТУ: За само 15 секунди занемећете од шока!

Са друге стране, пише, осећамо обавезу да се оградимо од будућег деловања Луке Максимовића и његове нове групе, пре свега из разлога што немамо никакав увид нити удео у одлучивању о потезима те групе и њеним кадровским решењима.

Како пише, Покрет „Бели, само јако“ остаје доследан својој почетној идеји и опозиционом раду у младеновачком парламенту, док Лука Максимовић наставља своју политичку активност самостално, са новим људима и идејама, морално и политички одговоран самом себи а не Покрету.

У саопштењу се наводи и да је Покрет је основан пред локалне изборе у Младеновцу 2016. године, од стране „групе некомпромитованих људи са циљем да се бори против тиранске, корумпиране, клептократске власти и назадног система“.

Други циљ те борбе, како пише, огледао се у стимулацији ангажовања грађана, рушењу апатије и уверења да од појединца ништа не зависи.

– На тај начин желели смо да подвучемо важност личне грађанске одговорности, као и неопходност успостављања одговорне и основним моралним начелима вођене власти састављене од грађана које политика не занима као професија којој је кичмени стуб лични интерес, већ као средство утицаја на окружење и свакодневицу – пише у саопштењу Покрета.

(ФОТО) ОПШТИ ХАОС У НОВОМ САДУ: Црним џипом се закуцао у паркиране аутомобиле, па се преврнуо на кров

Промо

Борба за Београд

Овим поводом огласио се и сам Бели, односно Лука Максимовић, који је рекао да он наставља борбу за Београд, док ће се одборничка група „Бели, само јако“ концентрисати на локал.

Амерички сенат: „Заветници најутицајнија проруска странка у Србији!“

ФБ Пост
– Самим кандидовањем за председника Републике изашао сам ван оквира Младеновца, а изборним резултатом увидео да је подршка огромна. После 350.000 гласова наде, нема назад! Дужан сам да грађанима понудим нову идеју и причу за излазак из апатије, безнађа и зла – написао је Бели.

Он наводи и да сваки вид повлачења и свођења на „локални ниво“ са његове стране више не долази у обзир.

Група на локалу, Бели у престоници

– Због слабе инфраструктуре и капацитета битка на два фронта је скоро немогућа, један фронт би трпео последице, а грађани Младеновца нису то заслужили, јер је прича првенствено настала у том граду са идејом да се ствари ту мењају. Због тога младеновачка одборничка група „Бели, само јако“ преузима сву одговорност над даљим радом на локалу, док ћу ја преузети битку за Београд. Договор да свако ради свој део посла за добробит околине и народа је најбоље решење – написао је он.

Како је навео, остаће одборник у младеновачкој скупштини и биће упознат са радом одборничке групе, као што ће и он њу извештавати о свом деловању.

– Остајем доследан идеји и манифесту са почетка приче – закључује Бели.

Из Покрета „Бели, само јако“ додају да је оваква одлука резултат различитих ставова о томе како би Покрет требало да делује у даљој будућности.

ШОКАНТНА ТВРДЊА ДЕТЕКТИВА! Неко кочи истрагу о нестанку Барбаре, УВЕРЕН САМ ДА СЕ НИЈЕ УДАВИЛА У ТИСИ!

– Уверавамо грађане, који су нам пружили неизмерну подршку и према којима осећамо велику одговорност, да ова одлука није последица губитка енергије, одступања од првобитне идеје или унутрашњих свађа карактеристичнх за српску политичку сцену, већ искључиво потребе да свако делује у складу са својим амбицијама и циљевима – наводи Покрет, и додаје да се нада да ће овакав развој догађаја бити на обострану корист.

Самим кандидовањем за председника Републике изашао сам ван оквира Младеновца, а изборним резултатом увидео да је подршка…

Posted by Ljubiša Preletačević Beli on Saturday, 13 January 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЛАЗАНСКИ ПРОГОВОРИО О НАОРУЖАЊУ ИЗ РУСИЈЕ: Истина о цени МИГ-ова, С-300 и пријатељству са Русима!

ВУЛИНОВА ТЕТКА ПОСТОЈИ? Управа је пронашла њен идентитет

ПОГЛЕДАЈТЕ: Овај човек је најбољи глумац свих времена!

(ВИДЕО) ОВО ЈЕ ПРАВА ИСТИНА О ГОЛОМ ОТОКУ! Физички рад је био тежак, али су најгори били ГЛАД И ЖЕЂ!

Извор: Blic.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Fri
20°
Sat
14°
Sun
16°
Mon