Извор: wikipedia.org
Европа Свет

Пуђдамон: Ја сам председник владе Каталоније

Смењени каталонски лидер Карлес Пуђдамон позвао је шпанску владу да му допусти да се врати у Шпанију како би присуствовао првој седници новог каталонског парламента и постао нови председник Каталоније.

Сепаратистичке партије освојиле су тесну већину у парламенту на недавним регионалним изборима, али још није извесно да ли ће Пуђдамон и остали приведени лидери моћи да присуствују седницама парламента.

КНЕЛЕ ЈЕ ОВЕ ФУДБАЛЕРЕ НАТЕРАО ДА ОБУЧЕНИ ПЛИВАЈУ У БАЗЕНУ! Испливао догађај о којем се годинама ћутало!

„Желим да се вратим у Каталонију што пре. Хтео бих да се вратим одмах. Била би то добра вест за Шпанију“, рекао је Пуђдамон у интервјуу за Ројтерс.

Упитан да ли ће се вратити на време за прву седницу парламента која треба да се одржи најкасније 23. јануара, Пуђдамон је рекао да би то било „природно“.

ЗАПАД У СТРАХУ: Ако руске подморнице исеку каблове у Атлантику, настаће хаос!

„Ако ми се не дозволи да положим заклетву као премијер, то би била велика ненормалност за шпански демократски систем“, истакао је Пуђдамон.

„Ја сам председник регионалне владе и ја ћу остати председник ако шпанска држава поштује резултате гласања“, додао је Пуђдамон.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДЕЧАК ЈЕ НА ДРУШТВЕНУ МРЕЖУ ПОСТАВИО 2 ФОТОГРАФИЈЕ: Молио пријатеље за помоћ, а 12 сати касније био мртав!

Пуђдамон, који позива шпанску владу на дијалог ради решења тензија између Барселоне и Мадрида, нагласио је да је спреман да саслуша сваку понуду премијера Маријана Рахоја чак иако је то мање од независности.

КАКО СУ АРКАН И ГИШКА УШЛИ У ДБ и ликвидирали албанске и усташке терористе

„Ако шпанска држава има предлог за Каталонију, треба да саслушамо“, закључио је Пуђдамон наводећи да жели дијалог једнаких.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Покрет социјалиста не мења дресове

(ВИДЕО) НИКО НЕ СМЕ НИ ИМЕ ДА МУ ИЗГОВОРИ: Уклето село у Италији крије мрачну тајну!

Војници децембарске класе положили заклетву у Ваљеву

Москва: Асад има све мање непријатеља

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon