Политика Србија

ПСГ најавио кривичне пријаве против Стефановићa и Ружића

Покрет слободних грађана је најавио покретање кривичних пријава против министра полиције Небојше Стефановића и министра државне управе Бранка Ружића због, како кажу, нерегуларности са бирачким списковима у Београду.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

„Разлог је што је МУП надлежан за пријаву и одјаву пребивалишта, а Министарство за државу управу за вођење јединственог бирачког списка из којег се после вади посебан бирачки списак за Београд, а онда даље по општинама“, рекао је шеф правног тима ПСГ Александар Оленик на конференцији за новинаре.

Како каже, они су као министри одговорни за законитост рада и поступања целог министарства.

Oленик је подсетио да је ПСГ утврдио да је од председничких избора у априлу, па до септембра и октобра прошле године утврђено велико повећање броја бирача у појединим београдским општинама – на Звездари за 10.183 бирача, на Врачару за 4.976 и у Младеновцу за 2.588 новоуписаних бирача.

Инцидент у центру за азиланте, користило се и хладно оружје

„У односу на Звездару, на Врачару и у Младеновцу од тада нема смањења тог броја бирача, тако да је њихов број и даље повећан, а можда је сада и већи. На Звездари је било уписано 10.183 нових бирача, а након наше рекације смањено за 10.406 бирача. Поставља се питање где су нестали, што доводи до основане сумње да је дошло до противзаконитог брисања великог броја бирача“, рекао је Оленик.

„Без одговора полиције“

Навео је да општине воде бирачке спискове, односно ажурирају их на основу података МУП-а, које врши упис и промену пребивалишта, због чега су се обратили свим полицијским станицама на територији Београда и тражили податке.

„Од свих 17 полицијских станица никада нисмо добили ниједан одговор“, навео је Оленик.

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ АНДРЕЈИЋ ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА ЧЕДОМОРСТВО: Чекам да ми се син Ђорђе (13) појави на вратима

Председник Извршног одбора ПСГ Милош Марковић је ракао да сумњају да постоје манипулације са радом Градске изборне комисије пошто је, како каже, месеца дана радила без присуства новинара и посматрачких мисија.

Председник Правног савета Народна странке Владимир Гајић је говорећи о саставу ГИК-а рекао да је по закону забрањено да било која странка или коалиција има већину својих чланова, а да СНС од 15 чланова има под својом контролом 10 чланова.

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка


Реклама

Заветници: Дунав и Сава велика развојна шанса Београда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИ ОТКРИЛИ Албанци спремили паклени план за СПЦ на Косову!

ВАШИНГТОН: Немамо у плану обучавање специјалне полиције РС с новим пушкама!

НЕУСПЕШАН САСТАНАК ОПОЗИЦИЈЕ: Без председничког кандидата

НЕСВАКИДАШЊИ КРИМИНАЛ Бојан се представљао као полицајац и отимао грађанима дрогу

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu