Pixabay
Политика Србија

Први резултати Комисије: НАТО нас још убија

Од 40 људи који су имали контакт са контаминираним тереном у Врању, десеторо је већ преминуло. Истовремено, број малигних обољења у Пчињском округу расте, иако је реч о млађој популацији од просека становништва у осталом делу Србије, изјавио је за Спутњик председник Комисије за испитивање последица НАТО бомбардовања др Дарко Лакетић.

Лакетић истиче да је научно-медицинско истраживање још у току и објашњава да Комисија обилази градове у Србији који су били погођени дејством токсина.

(ФОТО) ВЕРОВАО У ЗВЕЗДИНО ЧУДО И ПОСТАО МИЛИОНЕР! Навијач Звезде УНИШТИО кладионицу!

„Били смо у Врању, сад идемо у Крагујевац. Обићи ћемо и Панчево због Петрохемије, као и Нови Сад. То су нам приоритети. Прикупљамо здравствене и статистичке податке из здравствених центара и обављамо разговоре са људима који су имали контакт са контаминираним тереном.“

ДАРКО ЛАЗИЋ НА ОПЕРАЦИОНОМ СТОЛУ 4 САТА: Уграђују му вештачки кук и ускоро га воде на РЕНДГЕН! Родитељи и вереница са СТРАХОМ чекају вести

Лакетић наводи да се Комисија у Врању сусрела са око 40 људи, при чему су неки били у директном контакту са токсинима. Такође, обављен је и разговор са породицама људи који су у међувремену преминули.

„У Врању, од 40 људи који су директно имали контакт са контаминираним тереном — Релеј на брду Пљачковица који је гађан осиромашеним уранијумом, десеторо је већ преминуло, већином од малигних болести.“

ЦРНИ ГРУЈА ИЗВРШИО САМОУБИСТВО: Грујовић скочио са терасе у Ђушиној, био је у Кекиној групи, а судило му се и за пљачку поште 2006.

Председник Комисије за испитивање последица бомбардовања наглашава и да многи који су били на контаминираним локацијама имају кожне манифестације, од еритема до хроничних улцерација непознате етиологије.

„Добили смо податке и о људима који живе у одређеним селима, која су била под дејством авијације која је носила пројектиле са осиромашеним уранијумом. У селу Боровац које има око 300 становника, најмање троје има тумор мозга, што износи један одсто популације тог села.“

„БОЉЕ ШТО СЕ ОВАКО ЗАВРШИЛО“ Беби која је уплала у канту са фарбом радило само 10 одсто мозга, рођак открио све детаље!

Лакетић напомиње да је пораст броја оболелих од малигних обољења забележен у Пчињском округу, што је, према његовим речима, значајан показатељ, јер је становништво у том округу млађе у просеку од становништва у осталом делу Србије.

Комисија тренутно класификује све податке, прикупља се здравствена документација и прави се велика база.

УХАПШЕН ЧЛАН ЗЕМУНСКОГ КЛАНА У ЗАДРУ! Убио полицајца 1998. године у Србији

„Испитује се дејство токсина, јер је уранијумска муниција врх леденог брега. Задатак комисије је утврђивање истине и доказивање узрочно последичне везе између деловања токсина и обољевања. После резултата рада комисије имаћемо ваљане аргументе и да спроведемо превенцију, како би се реализовало рано лечење тамо где је неопходно.“

Наш саговорник појашњава да је научно доказано да на здравље не утиче само осиромашени уранијум, већ и сви они токсини који су се ослободили путем бомбардовања попут пиралена, хлора, деривата бензена….

ТЕРАЛИ СУ ГА ДА ВРШИ НУЖДУ У УНИФОРМИ, ПСУЈЕ ТИТА И СЛОБУ: Ацо Пејовић 90-их једва ИЗВУКАО ЖИВУ ГЛАВУ! Заробили га као војника ЈНА па хтели да му УРЕЖУ ПЕТОКРАКУ на чело!

Ови токсини узрокују малигне болести које се јављају након пет до десет година од инцидената, док се тумори могу јавити после десет до двадесет година од испуштања отровних супстанци.

Први прелиминарни извештај Комисије биће завршен 2020. године, а следећег месеца предвиђено је прво извештавање Скупштине о току досадашњег рада и прикупљених података.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СУТРА СЛАВИМО МИТРОВДАН! Ову ствар вечерас НИКАКО не бисте смели да радите!

БАЏИНОМ СИНУ ПРЕТИ 4 ГОДИНЕ РОБИЈЕ због пљачке КУЋЕ САШЕ ПОПОВИЋА! Подугнута оптужница против Војислава Стојчића!

ДАЧИЋ ПОТВРДИО: Унија Комора повукла признање Косова!

Додик одбио сусрет са аустријским амбасадором

НЕ ПЛАЧЕМО ЈЕР ТО НЕ ВАЉА! Породица Дарка Лазића и вереница Марина ЗАБРИНУТИ чекају крај операције: ДАЋЕ БОГ да све добро прође!

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed