KC Nis, promo
Друштво Србија

ПРВИ ПУТ У НИШУ Нишки доктори и хирург из Шпаније извели КОМПЛИКОВАНЕ ОПЕРАЦИЈЕ на кичми о трошку државе, пацијенти одушевљени

Шпански ортопед и спинални хирург др Норберто Вентура заједно са тимом нишких лекара из Клиничког центра током прошле недеље урадио је четири компликоване операције дегенеративних болести кичменог стуба, а сви пацијенти се успешно опорављају.

Деца се плашила мрака па спавала са упаљеном свећом, а онда је ПЛАМЕН ЗАХВАТИО ЦЕЛУ КУЋУ

Нишки Клинички центар је захваљујући залагању Министарства здравља и Републичког фонда за здравствено осигурање омогућио пацијентима да овакве операције обављају о трошку државе, док се цена истих у иностранству креће неколико десетина хиљада евра.

НАТО ТРУНЕ ИЗНУТРА! Војници неће да учествују у интервенцијама по свету, хиљаде отказује послушност, а крију се у само две земље на свету

– Већ годину дана имам проблем са кичмом, имала сам јаке болове, и коначно се надам да је мој проблем решен, јер како су ми објаснили, оперисали су ме најбољи стручњаци. Осећам се добро и верујем да ћу после овога моћи да ходам и живим нормално. Опоравак иде добро, то се одмах види – каже Ђурђијанка Николић, оперисана пацијенткиња.

(ВИДЕО) СТРАВИЧАН ПОРОДИЧНИ ЗЛОЧИН У СЕЛУ ЦРВЕНА ЈАБУКА У ОКОЛИНИ УБА: Убио жену из љубоморе, па се обесио!

Проф. др Небојша Стефановић Др Норберто Вентура Др Лука Берилазић и др Радисав Митић, KC Nis promo

(ВИДЕО) Инцидент над Црним морем: Амерички авион се опасно приближио, РУСИ РЕАГОВАЛИ

Директор Клиничког центра проф. др Зоран Радовановић подсећа да је нова зграда изграђена по највишим стандардима, да је опремљена савременом апаратуром и додаје да су нишки лекари спремни на све изазове како би пацијентима не само на југу Србије већ и у региону пружали најквалитетније услуге.

(ВИДЕО) Старица лежала на улици 21 сат: Ево шта се крије иза шокантног снимка који се шири друштвеним мрежама

– Прве операције ове врсте са новим техничким системима је уз асистенцију лекара специјалиста нишког Клиничког центра и овај пут бесплатно обавио гостујући шпански ортопед и спинални хирург др Норберто Вентура, а уградни материјал у вредности од неколико десетина хиљада евра финансирала је држава. У плану је наставак сарадње са компанијом „Медкомтех груп“ из Барселоне, тако да ће шпански хирурзи и убудуће долазити да едукују и оперишу заједно са нишким неурохирурзима. Наш циљ је да постанемо регионални центар спиналне хирургије и да пацијентима омогућимо да се много брже опорављају – каже Радовановић за „Блиц“.

KC Nis, promo

Како даље објашњава, ово је још један доказ да држава брине о здрављу својих грађана и да ће ова установа и даље чинити све да унапреди и осавремени рад.

Да је ово још један корак напред у здравству и обезбеђивању „инфраструктуре“ за квалитетан рад у санирању болести кичме која је широко распрострањена у нашој земљи, потврдио је и проф. др Небојша Стефановић, нишки неурохирург.

(ВИДЕО) ЂУКАНОВИЋ ПРЕДСТАВИО ЕКОНОМСКО ДРЖАВЉАНСТВО: Црна Гора преферира само један тип ИНВЕСТИТОРА, неће моћи да уђе свако са парама!

– Помоћу новог уградног материјала скраћује се време оперативних захвата, а наш рад је одмах видљив, односно наши пацијенти истог тренутка виде бољитак, те се надам да је то једна нова грана у развоју нишке неурохирургије – каже проф. Стојановић који је такође био део тима.

И из шпанске компаније „Медкомтех груп“ најављују сваки вид помоћи за убудуће и најављују наставак сарадње. У плану је да у нишком Клиничком центру, поред интервенција које се обављају на нишкој Клиници за дечју хирургију и ортопедију, ускоро буде оперисано још одраслих пацијената са тешким деформитетима кичменог стуба, а у најави је да ће као гостујући неурохирурзи бити многа светска имена из ове области.

Вентура: Иновативна опрема за српске пацијенте

Шпански лекар др Норберто Вентура каже да је задовољан условима у којима је радио са својим колегама из Ниша, да га радује што је све прошло како треба и што опоравак пацијената иде добро.

– Најбитније је да је све прошло како ваља и надамо се да је ово само почетак наше узајамне сарадње, јер имамо у плану да и даље асистирамо и едукујемо наше колеге у Нишу. Верујемо да ћемо имати добру сарадњу уз помоћ нових, иновативних решења у смислу уградне опреме којом ми располажемо, а коју захваљујући ангажовању Републике Србије користимо и овде – каже Др Вентура.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

И СРБИ СУ У ОПАСНОСТИ! Баба Ванга је предвидела успон Путина и погибију стотина хиљада људи, а од једног њеног пророчанства јежи се кожа!

(ВИДЕО) МИГРАНТИ СЕ УШУЊАЛИ У КАМИОН: Кад су схватили куда иду, морали су да привуку пажњу возача на НЕВЕРОВАТНО ОПАСАН начин!

Муњевити oдговор: Иран почиње велике војне вежбе

ЂОКОВИЋ ДЕФИНИТИВНО ПРВИ НА КРАЈУ СЕЗОНЕ: Надал одустао од завршног Мастерса у Лондону! Ево до када је Новак сигурно на врху!

Најважнији Трампов дан откад је изабран за председника

НАСМЕЈАНОГ ЧИЧУ СА ЈАГОДИНСКОГ ПИВА СВИ ЗНАТЕ, АЛИ НЕ И КО ЈЕ ОН: У Првом светском рату остао је без ногу, а ова фотографија ПРОМЕНИЛА МУ ЈЕ ЖИВОТ!

Амерички медији: Русија има најјачу војску у Европи

Blic/KC Nis

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat