Политика Србија

Прве оптужнице против лидера ОВК

Даут Харадинај и Азем Суља биће оптужени пред Специјалним судом за злочине које су починили припадници ОВК, пише приштински портал Инсајдери. Укупно ће бити оптужено више од 60 припадника ОВК. Брат тзв. косовског премијера Рамуша Харадинаја на оптуженичкој клупи због злочина на Радоњичком језеру.

Свега неколико дана пошто су тзв. косовски председник и премијер, Хашим Тачи и Рамуш Харадинај, покушали да у парламенту оборе закон о формирању Специјалног суда за злочине ОВК, приштински медији објавили су да је тај суд „спремио“ оптужнице против више од 60 припадника ОВК.

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

Хашим Тачи и Карди Весељи, тзв. косовски председник и први човек парламента, су под истрагом тужилаштва новог суда, чије се прве оптужнице очекују средином фебруара, пише портал Инсајдери.

Тачи је под истрагом као некадашњи политички лидер ОВК и председник прелазне владе, коју су команданти ОВК формирали после доласка међународних мисија на Косово у лето 1999. године. Истрага против Весељија се води због одговорности коју сноси као некадашњи шеф ШИК-а, обавештајне службе ОВК.

(ВИДЕО) БАБА ВАНГА ЈЕ ВИДЕЛА БУДУЋНОСТ: У 2018. години два догађаја ће променити свет!

Списак особа које би се могле наћи на оптуженичкој клупи појавио се свега неколико дана после велике драме у тзв. косовском парламенту, у којем су 43 посланика, уз подршку Тачија, Харадинаја и Весељија, покушали да оборе закон о формирању Специјалног суда, што је наишло на оштре осуде Сједињених Америчких Држава, Велике Британије и ЕУ.

Портал Инсајдери наводи да ће Азем Суља, један од оснивача ОВК и човек којег на Косову прате надимци „Велики газда“ и „Велики ујак“, бити оптужен на основу истраге о серији убистава политичких противника коју је, до недавно, водио Еулекс под називом „Блаца 2“.

(ВИДЕО) ОВДЕ ТЕМПЕРАТУРА ПАДА И ДО -70: У најхладнијем селу на свету људи дуго живе, шокираћете се кад чујете зашто!

Сокољ Добруна ће се пред судом наћи као егзекутор суда који је током и непосредно после рата водио ОВК, пише Инсајдери.

Брат тзв. премијера Косова, Даут Харадинај ће, како наводи Инсајдери, бити оптужен због улоге коју је играо у злочину на Радоњичком језеру, када је група од четрдесетак Срба, Албанаца и Рома убијена, а њихова тела бачена у Радоњичког језеро. Извор овог портала наводи да је суд оптужницу засновао на податку да је у језеру пронађено 39 тела.

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО НА МИЉАКОВЦУ! Монструм се сам предао полицији, ТВРДИО ДА НЕМА ВЕЗЕ СА ЗЛОЧИНОМ!

Према писању овог портала, Тужилаштво Специјалног суда води истраге и везане за око 500 убистава Срба и албанаца после 2000. године, укључујући и бројна нерешена убиства политичких ривала странака које су проистекле из ОВК.

Специјални суд, под окриљем Европске уније, формиран 2015. године је како би се процесуирали случајеви против припадника ОВК за злочине почињене током и после рата на Косову. Истрага о овим злочинима почела је после извештаја специјалног из вестиоца Савета Европе Дика Мартија.

ДРАМА НА ВРАЧАРУ, СТАКЛО ПРЕСЕКЛО ДЕЧАКУ (11) АРТЕРИЈУ: Бјела га одмах стрпао у кола и кренуо у Тиршову! МИНУТИ ДЕЛИЛИ МАЛИШАНА ОД СМРТИ!

Током суђења Рамушу Харадинају и Фатмиру Љимају пред Хашким трибуналом, највећи проблем представљала је неспособност тог суда да заштити сведоке тужилаштва о чему су у неколико наврата пред Саветом безбедности Уједињених нација сведочили главни тужиоци Карла дел Понте и Серж Брамерц.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОК У УЖИЦУ! ДАО ОТКАЗ раднику који се утопио у Сочију!

Шта ће Србија преписати од Путина да би подигла државу

(ВИДЕО) СРПСКИ ДОКТОР ОТКРИВА: Како да препознате КАНЦЕРОГЕНО месо! ОДМАХ ГА ВРАТИТЕ НА ПОЛИЦУ

У ,,Москви“ одржана дебата о одбрани Косова и Метохије!

Извор: govorisrbija.rs/RTS

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed