Facebook/ Printscreen
Друштво Србија

ПРВА ИСПОВЕСТ САРЕ ВИДАК ПО ИЗЛАСКУ ИЗ ЗАТВОРА: Крила сам сузе од мајке, нисам хтела да је докрајчим!

Све издржала... Због најмилијих трудила сам се да будем храбра. Падала сам, али нисам дозволила да било ко то види, каже Сара, која је три недеље провела у ћелији у Спужу због лажних оптужби да је напала судију Јелену Станишић

ВУЧИЋЕВА НАРЕДБА ПОВОДОМ ПОСЕТЕ КОСОВУ: Војска Србије, полиција и БИА одмах да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом и Кфором! ОДЛУКА ВЕЧЕРАС

Нисам желела ниједног тренутка да било ко, нарочито моји најближи, виде да ми је тешко. Нисам желела да мама види моје сузе или патњу, то би је докрајчило. Због њих трудила сам се да будем храбра. Падала сам, али нисам дозволила да било ко то види. Сада када сам код куће и када је агонија кроз коју сам прошла иза мене, признајем да сам првих 48 сати преплакала! Плакала сам некада и ноћу, када ме нико не види. Питала сам се да ли могу да издржим или не.

Од осмог дана тамновања почела сам да водим дневник јер сам тада добила свеску

Отићи ћи су кад-тад у Црну Гору, поносна сам на своје корене

Овим речима почиње ексклузивну исповест за Курир Сара Видак (20), студенткиња из Београда, која је 23 дана провела у истражном затвору Спуж у Подгорици, због лажних оптужби да је напала и повредила Јелену Станишић, судију за прекршаје у Котору.

Сара је у среду, после пресуде којом је проглашена кривом и осуђена на четири месеца затвора, пуштена на слободу до правоснажности пресуде, на коју има право жалбе. Готово истог тренутка са породицом је кренула назад у Србију.

Шпијунски рат тресе Балкан: Да ли је у позадини страх од посете године

Тешки тренуци

Сара Видак каже да су јој најтежи тренуци били они у којима је остајала сама у четири зида.

– Нису ми недостајале материјалне ствари и оно на шта обраћамо пажњу у свакодневном животу, фалила ми је слобода. Никада у животу нисам разумела када ме мама пробуди рано ујутру и каже: „Саро, изађи да погледаш какво је јутро“, јер ја сам спавалица. Током боравка у притвору морала сам да устајем сваког јутра у 6 сати, а у тим тренуцима највише ми је недостајало што не могу да погледам у сунце. Увече када легнем да спавам, недостајало ми је да погледам како звезде сијају, а ни њима на слободи нисам придавала велику важност – открива Сара Видак како је боравак иза решетака променио њене приоритете у животу.

Сари Видак због пресуде у Црној Гори прети ИНТЕРПОЛОВА ПОТЕРНИЦА!

– Знала сам да само не смем да дозволим себи да паднем у депресију јер оно што ми се догодило, без разлога и кривице, нисам могла да променим. У тим тренуцима, када сам чак помишљала да ћу да паднем, подизала ме је подршка најближих, али и свих оних које никада пре у животу нисам видела, а који су били уз мене – каже млада студенткиња.

Бројала сам дане

Дане између четири зида, како каже, није могла да не броји иако су јој искуснији притвореници саветовали да то не чини.

– Од осмог дана почела сам да водим дневник јер сам тада добила свеску. Иако би многи очекивали да сам га почела причом о томе колико ми је лоше и како је све око мене сиво, он почиње на потпуно другачији начин, јер баш је то дан када ми је у посету дошао тата. Радовала сам се свакој посети и телефонском позиву, на које сам имала право једном недељно. Ипак, тешки су моменти били када између две недеље чујем неку лошу вест, а морам да сачекам да прођу дани да би ми моја породица рекла шта је од тога истина, а шта не – присећа се Сара.

Шта сам научила

На питање да ли планира да се икада више врати у Црну Гору, за коју је вежу најгоре успомене у животу, али и из које води порекло, Сара каже да још увек нема одговор.- Начула сам да никада у животу човек не може све да планира и предвиди. Ако сам у било шта била сигурна у животу, онда је то било да никада нећу завршити у затвору, а живот ме је демантовао. Моји корени су из Никшића и поносна сам на своје порекло, људи су били уз мене – каже Сара Видак и додаје: „Отићи ћу сигурно, кад-тад.

Планови за будућност

НАСТАВЉАМ СА ХУМАНИТАРНИМ РАДОМ

Сара Видак каже да пре свега жели да се што пре врати нормалном животу, дружењу са пријатељима, али и хуманитарном раду којим се бавила и пре агоније.

БЕОГРАЂАНИНУ (30) ПОЗЛИЛО ТОКОМ ВОЖЊЕ, УСЛЕДИЛА ДРАМА! Био је плав, није дисао! Сестра је у сузама говорила да је мртав, а онда се догодило ЧУДО!

– И док сам боравила у притвору, размишљала сам шта се дешава са хуманитарном акцијом коју смо покренули. Сада када сам на слободи, поново ћу се ангажовати, већ имамо нове планове и пројекте – открила је Сара и додала „да се још једном захваљује Куриру, који јој је све време био подршка“.

Опклада са цимеркама

КЛАДИЛА САМ СЕ ДА НЕЋУ ИЗАЋИ

Сара каже да ће је на период који је сада иза ње везивати и неке лепе ствари.

– Пред суђење у среду са цимеркама сам се кладила. Кладила се на то да нећу бити пуштена, док су оне опкладу ставиле на то да хоћу. У свеци у којој сам водила свој дневник тек јуче сам видела да су ми написале: „Изгубила си опкладу“ – присећа се Сара, не желећи да открива у шта су се кладиле. Уз осмех каже и да је једна од првих ствари коју је рекла мами Оливери Видак по изласку била: „Мама, ја сам гладна.“

Хронологија

14. август – Сара Видак ухапшена због наводног напада на судију Јелену Станишић у суду у Котору
21. август – Експресно подигнута оптужница после саслушања само сведока тужилаштва
31. август – У Основном суду у Котору почело суђење Сари
5. септембар – Београђанка је осуђена на четири месеца затвора и пуштена из притвора

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ШОКАНТАН СНИМАК НАПАДА НА ПРЕДСЕДНИЧКОГ КАНДИДАТА У БРАЗИЛУ: Водећи у анкетама ИЗБОДЕН у току митинга

Покренута истрага против извршних директора због рушења моста у Ђенови

Мозак англосаксонске империје опет предводи борбу против Русије

УДЕС НА САВСКОМ ВЕНЦУ: Аутомобил налетео на оца и девојчицу на скутеру

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed

Истакнуто