Додик (Фото: Јутјуб)
Регион

ПРСТ У ОКО СТРАНЦИМА! ДОДИК УКИДА ВИЈЕЋЕ НАРОДА?! Тражи да Народна скупштина РС суверено одлучује о Српској!

Новоизабрани српски члан БиХ Милорад Додик рекао је да ће нову владу Републике Српске, осим СНСД-а, ДНС-а и СП-а, чинити и Уједињена Српска, НДП и група Обрена Петровића из Добоја

ЛОВ НА СРБЕ: Ко су НАЈНЕПОЖЕЉНИЈИ СРБИ у Подгорици и Сарајеву и шта кажу на то?

– Верујем да још неки могу да буду у свему томе. Има појединаца из других политичких партија који се класификују као опозиција, а који желе да разговарају – рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Он верује да ће до уторка, 13. новембра или среде, 14. новембра, бити завршени унутрашњи договори и да до тада има времена и за неке друге да се појаве и разговарају.

ЕКСКЛУЗИВНО: ГРАЂАНИ АРАНЂЕЛОВЦА КРЕЋУ У БОРБУ ПРОТИВ НАРКО-ДИЛЕРА!

– После тога нема више разговора, јер преостаје пет-шест дана до седнице Народне скупштине Републике Српске и њеног конституисања – навео је Додик.

Истакао је да је за Републику Српску веома значајно да се обезбеди јединство које мора да буде манифестовано у времену у којем се чини да је свет у потпуном нереду.

Додик каже да има много изазова на глобалном нивоу и да би Република Српска представљала лак плен ако би постојала унутрашња неслагања.

(ФОТО) ЛАЗИЋ ПЛАКАО КАДА ЈЕ ЧУО ШТА МУ ЈЕ ПРИЈАТЕЉ ПРЕНЕО О МАРИНИ! Певач донео одлуку – разводи се чим изађе из болнице, а ово је био окидач!

– Само способна, јака, јединиствена Република Српска може да пошаље јасан одговор да нема калкулација са њеним постојањем и њеном жељом да напредује – поручио је Додик.

Додик сматра да је овај пут могуће јединство на нивоу Републике Српске и БиХ, што говори о томе да ће у политичком смислу ово бити готово најстабилније четири године мандата, истичући да је то његова жеља.

Он верује да је Српска преживела најтежи период политичког оспоравања од готово свих изван Републике, а и дела оних који су из Републике Српске.

– Ово је период потпуне афирмације Републике Српске и то можемо урадити само заједно. Зато је то добро и ја сам за то спреман – нагласио је Додик.

Анто Нобило: МУП нема везе са убиством Драгичевића

Рекао је да се тренутно назире подршка 56 народних посланика владајућој коалицији у Народној скупштини Републике Српске.

– То значи да можемо да уђемо и у уставну реформу јер ћемо имати двотрећинску већину – нагласио је он.

Указао је да Република Српска у Уставу није решила неколико ствари, међу којима је да избаци смртну казну и да Бањалуку дефинише као главни град.

– О томе ћемо вероватно размишљати ако се одлучимо на уставне промене. Ми смо то најавили и због тога правимо такву већину да одлучивање у Републици Српској учинимо ефикасним и брзим – истакао је Додик.

(ВИДЕО) ЧУДО НА СВЕТОЈ ГОРИ: Неми дечак проговорио пред иконом Богородице, свештеници плакали од среће

Он је напоменуо да велике процедуралне проблеме у вези са тим изазива Вијеће народа Републике Српске, које је мимо Дејтона неоправдано убачено у политички систем Републике Српске.

– У дејтонском Уставу нема Вијећа народа у Републици Српској. Ја се залажем да се укине Вијеће народа и да парламент Републике Српске суверено и дефинитивно доноси одлуке – истакао је Додик.

Он је рекао да је политика Српске врло једноставна и заснована на Дејтонском споразуму и правима која су Српској загарантована.

ДАНИЈЕЛА САЊА ДА БУДЕ УЧИТЕЉИЦА, АЛИ СЕ НА ЊУ ОБРУШИЛА ТЕШКА БОЛЕСТ: Хитно јој је потребна помоћ!

– Ми желимо Дејтонски споразум и дејтонски устав БиХ онако како пише и за то ћемо се залагати – поручио је Додик.

(ВИДЕО) Додирни ме једном нежно: Макрон ставио руку на колено Трампу, ево како је реаговао амерички председник

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХОРОР У СМЕДЕРЕВУ! УЦЕЊИВАО ЈЕ ЕКСПЛИЦИТНИМ СНИМЦИМА И ФОТОГРАФИЈАМА Приватни предузетник давао девојчици (15) кокаин па је СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО!

ДЕЛИЛИ СУ ИСТУ СУДБИНУ Младићево писмо из Хага најбољем пријатељу: Сећаш се кад си ми рекао „Шефе, не ради ти вага?“ Сад ме послушај

МИГРАНТИ УКРАЛИ КОМБИ ПЉЕВЉАКУ: Бежали од полиције, па се преврнули

ФРКА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Град блокиран због Гробара! Хаос пред утакмицу са Цибоном!

Аустријски председник: Случај шпијунаже не треба драматизовати

(ВИДЕО) НОВИ СТРАТЕШКИ БОМБАРДЕР РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Ту-160М и Ту-95МС за нејга ће бити ДАВНО ПРОШЛО ВРЕМЕ!

СПРЕМАЛА СЕ ЗА ПОРОЂАЈ, А МУЖ ЈЕ УРАДИО НАЈОДВРАТНИЈУ МОГУЋУ СТВАР „Смрзла сам се кад сам га ухватила на делу“

Извор: Fakti

Оставите коментар