Фото: РТРС
Регион

ПРОВОКАЦИЈА: У Бањалуци најавили скуп подршке НАТО

Породице погинулих оштро се противе и митингу подршке целовитости БиХ и чланству у НАТО и ЕУ, за који је позив објављен на друштвеним мрежама.

У полицији кажу да скуп, најављен у Бањалуци, њима није пријављен.

Митинг би, како је наведено на друштвеним мрежама, требало да буде одржан 3. септембра на Тргу крајине. Међу његовим иницијаторима наведен је и Сејфудин Токић, који је у Бањалуци пре две године развио ратну заставу тзв. Армије БиХ. Управо су натписи подршке тзв. Армији БиХ истакнути на Фејсбук страници, са које позивају на митинг. Грађани Бањалуке верују да је ово још један покушај провокације појединаца из Федерације.

Полицијској управи Бањалука, ако нам је потврђено, захтев за одржавање митинга, још није стигао. Буде ли одржан, у Републичкој организацији породица погинулих, кажу, неће седити скрштених руку.

– Али ако буде таква манифестација, нека очекују контрамитинге из пре свега Удружења жртава рата, поручио је Недељко Митровић, председник Републичке организације породица погинулих и несталих бораца и заробљених цивила.

За породице погинулих, подршка из Федерације митингу за НАТО је очекивана, јер је, за њих, како кажу, то приближавање Турској.

Извор: РТРС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДФ: Ако Ђукановићев режим гласа за пријем тзв. државе Косово у Унеско, Србија да повуче дипломате

Амфилохије: Продају душу за НАТО и ЕУ

АТЕНТАТ НА ЗДРАВКА МАМИЋА: Упуцан извршни председник загребачког Динама

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat