Твитер
Друштво Србија

ПРОШАО ПАКАО НА ТЕХНИЧКОМ ЗБОГ БОЈЕ ОВОГ МОТОРА: Полиција тврди жута, технички преглед види љубичасту а произвођач нешто сасвим треће!

Нова правила техничких прегледа приликом регистрације возила задају свакодневно муке возачима. И док возачи муче муку са рупама на колима и неисправним деловима, Веселин Весовић је недавно доживео једну тотално баналну ствар када је хтео да региструје мотор. Наиме, он то није успео јер на техничком прегледу нису могли да утврде које је мотор боје!

„Пре неки дан сам отишао да продужим регистрацију мотора, односно да урадим технички преглед. Све је било у реду осим једне, до тада, не толико битне ствари, али сада и те како важне: боје“, испричао је Весовић.

ЕКСКЛУЗИВНО: ЗМАГО ЈЕЛИНЧИЧ поручује Србији – „Брисел ће наставити да вас уцењује! Окрените се себи!“

Мотор је купио 2008. године а већ приликом прве регистрације у МУП-у су се двоумили коју боју да му упишу у дозволи јер ту нијансу нису имали у палети боја.

„После дугог већања, написали су „жута, светла, метализирана“, међутим по подацима произвођача, у питању је нека врста „платинум, металик“, која „вуче“ на светло браон“, прича збуњени Веселин.

Ирена погинула са момком у Црној Гори, а онда јој од ТУГЕ УМРО ОТАЦ: Сада је осванула ПОРУКА која КИДА ДУШУ

Он је објаснио да је 10 година возио мотор без проблема, али да контролори на техничком прегледу нису смели да упишу исту боју као у полицији због нових прописа јер њима боја мотора личи на неку нијансу љубичасте.

Како прича даље Весовић, убеђивали су га да мора у дозволу да упише нову боју по њиховом одабиру и притом да плати 1.400 динара за образац промене документа, и да у противном мотор неће моћи да прође технички.

(ВИДЕО) ХОРОР: Покушао је да помогне девојци да се паркира, ПА СКОРО ПОСТАО ИНВАЛИД!

„Наравно, почео сам да се расправљам са њима, јер ја нисам фарбао мотор, и говорио сам да то није ни жута, а поготово не љубичаста, као што они сматрају. Но, без успеха. Упитао их је и шта ће се десити ако следеће године оде у неки други сервис, а њима тамо боја заличи на неку трећу нијансу, наредне године на четврту, и слично“, прича он.

„Да ли ја морам сваке године да плаћам по 1.400 динара за промену дозволе, и то ако остане исти износ? Наравно, само су слегли раменима и махали палетом десетак основних боја, коју су добили од МУП-а. Ништа конкретније о овоме нису могли да ми објасне ни у полицијској станици, јер како кажу, ни у закону није прецизно дефинисано“, испричао је разочарани мотоциклиста.

ПРЕРЕЗАО СЕБИ ВРАТ ЧАШОМ ЗБОГ СВАЂЕ СА ДЕВОЈКОМ: Младић пронађен у локви крви, превезен на реанимацију!

На крају, уз много натезања, возило је успео да региструје по старим подацима, али остаје неизвесност каква непријатност га чека следеће године, и колико је још оваквих зачкољица у правилнику, које спречавају возаче да региструју возила без непотребних препрека.

(ВИДЕО) ОСАМИН СИН СПРЕМА ОСВЕТУ: Хамза бин Ладен урадио је нешто због чега сви страхују од крвавог напада!

„Заиста ми није идеја да кривим нити момке из сервиса нити полицајце, само желим да се регулишу овакве ситуације да ми не би тражили паре сваке године за нешто на шта нисам утицао и нисам крив. У сервисима су заплашени новим законом и држе га се до слова, зато су инсистирали да упишу боју коју су проценили да су видели. Сигуран сам да има још људи који су долазили у овако непријатне ситуације као ја. По мени, једино решење проблема боја на возилима јесте да се са фабричке плочице уписује број шасије у коме стоји и ознака фабричке боје, која може да се провери код произвђача“, закључио је Весовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Улазак Грузије у НАТО могао би да изазове страшан конфликт

СЦЕНЕ КОЈЕ СЛАМАЈУ СРЦА: Немања је нестао у језеру, а његова породица и пријатељи на обали У ОЧАЈУ покушавају немогуће! Пријатељ хтео да ускочи у воду!

ЗЕМЉА УСТАШИЈА! На прослави злочиначке акције „Олуја“ у Глини ПЕВАЛЕ СЕ ПЕСМЕ О КЛАЊУ СРБА И ПРОДАВАЛЕ КЊИГЕ АНТЕ ПАВЕЛИЋА!

Какво оружје Кина нуди Србији

НЕЋЕ ГЛЕДАТИ КАКО МУ ДЕЦА ОДРАСТАЈУ? Ево колико година затвора би Иван Маринковић могао да добије!

ПАРА ВРТИ ГДЕ БУРГИЈА НЕЋЕ Израелци нам открили зашто су њихови авиони били на прослави „Олује“ у Книну

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon