Извор: facebook.com
Европа Свет

Прогнозе пред изборе у Немачкој: Евроскептици постају највећа опозициона сила у држави!

У Немачкој, највећем европском економском гиганту и привредном мотору Европске уније, сутра се одржавају парламентарни избори који ће у много чему да промене будући ток не само немачке већ и европске политике.

Према прогнозама политичких аналитичара након ових избора евроскептичка Алтернатива за Немачку (АфД) може лако да постане највећа опозициона партија у држави. Она би могла да освоји историјски изборни резултат, са подршком од чак 13 % гласова немачких грађана.

Како са нервозом извештавају глобалистички медији све је извесније да ће у Немачкој први пут после Другог светског рата у национални парламент (Бундестаг) ући ,,крајње десничарска“ странка. Наиме, истраживања јавног мнења показују да је у последњих недељу дана уочи избора подршка АфД-ју додатно порасла па је тако ова партија на одличном путу да освоји треће место у Бундестагу, иза конзервативаца Ангеле Меркел и социјалдемократама Мартина Шулца.

Коалицији ЦДУ/ЦСУ, коју предводи Меркелова, тако ће највероватније припасти између 34 и 36% подршке, Шулцовим социјалдемократама између 21 и 22%, док би Алтернатива за Немачку освојила рекордних 13% гласова подршке. На четвртом месту била би Левица са 10% освојених гласова, либерални демократи добили би 9%, а на последњем месту нашла би се странка Зелених са освојених 8%.

Како јавља британски ,,Гардијан“ представници Алтернативе већ су позвали своје присталице да будно прате изборе као посматрачи јер, како истичу у свом саопштењу, постоји бојазан да ће на дан избора доћи до покушаја изборне крађе и манипулације изборним резултатима.

Уколико се обистине изборне прогнозе Алтернатива за Немачку освојиће између 60 и 85 посланичких мандата, чиме би, уколико поново дође до велике коалиције конзервативаца и социјалдемократа, постала најјача опозициона сила у најважнијој држави ЕУ. Тако би АфД стекла право да на место утицајног председника одбора за државни буџет именује свог представника, а такође би имала и могућност да води друге значајне одборе немачког парламента.

Тренутно је Алтернатива за Немачку присутна у 13 од укупно 16 регионалних парламената. Са обзиром да је трећина немачких гласача још увек неопредељена поједине агенције упозоравају да би АфД могла да освоји и више од 13% гласова. Тако је недељник ,,Билд“ објавио вест да чак 40% грађана Немачке мисли да би Алтернатива могла да постигне и већу подршку од најављене.

Алтернатива за Немачку основана је 2013. године као евроскептична партија која се противи заједничкој валути, евру, и политици спашавања предузећа којима прети пропаст давањем финансијске помоћи која је проистекла из европске дужничке кризе. Партија се такође противи политици даљег ширења НАТО пакта, политици отворених врата и неконтролисаних миграција, пропалом концепту мултикултурализма и агресивној исламизацији европских друштава.

Ова партија се залаже за већу и отворенију сарадњу Немачке са Руском Федерацијом и трансформацију ЕУ у заједницу независних и суверених држава.

Несумњиво је да ће исход сутрашњих парламентарних избора у Немачкој потврдити чињеницу коју Брисел покушава упорно да негира, чињеницу да суверенистичке и евроскептичке силе у Европи јачају, а да је аутократска Европска унија један пропао економски и политички пројекат.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЛИН: Нема војске Косова, сви да се држе међународног права

Тачи: Војска Косова до краја године, нико то неће спречити

Вучић: Нисмо уводили санкције Русији и нећемо то учинити

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon