Фото: Зорана Јевтић/Курир.рс
Друштво Србија

(ФОТО) ПРОФЕСОРКА ИЗ БЕОГРАДА ТВРДИ: Украли су моју сестру близнакињу из породилишта, имам доказе! ОВО ЈЕ МОЈА УКРАДЕНА СВЕТЛАНА

После више од 20 година трагања за истином коначно сам добила слику своје сестре, за коју нам је речено да је умрла неколико дана по рођењу. Овако за Курир почиње своју исповест Снежана Кнежевић угледна професрка Факултета организационих наука у Београду. Она тврди да је након дугогодишње борбе за истином сазнала како њена сестра близнакиња изгледа и да живи у Новом Саду.

– Неки моји познаници су је сретали у блзини Лиманске пијаце. Ја, лично нисам је до сада никада срела, иако сам небројано пута одлазила у Нови Сад и тражила је од врата до врата. Не постоји ниједна надлежна институција у овој држави којој се нисам обратила, али нико од њих ништа конкретно није предузео и поред свих доказа које сам им приложила. Зато сам принуђена да фотографију своје сестре близнакиње објавим у вашим новинама, у нади да ће је неко од читаоца Курира препознати и помоћи ми – оћајна је Кнежевићева.

СТИЖЕ НОВИ ЛЕДЕНИ ТАЛАС! Снег и у градовима првог дана пролећа! НЕ ПАКУЈТЕ ЗИМСКУ ГАРДЕРОБУ!

Снежана је једна од многих сведока да је крађа беба у српским породилиштима некада била масовна и по свој прилици профитабилна криминална радња. Ова угледна професорка у тишини је дуже од две деценије на све начине покушавала да добије одговоре на питања ко је отео њену сестру близнакињу непосредно по рођењу, где се она сада налази и зашто нико није одговарао за њен нестанак.

– Моја сестра Светлана и ја рођене смо у Јабуци, селу код Панчева, 15. фебруара 1966. године. Уз образложење да имамо одређене компликације, обе смо пар дана по рођењу из панчевачке болнице пребачене на Институт за неонатологију, који се некада звао Стационар за превремено рођену децу, док је наша мајка остала у Панчеву. Тражила је да буде уз нас, али јој то нису дозволили. Она је наставила да инсистира на томе, али су доктори то упорно одбијали.Тада су јој саопштили да је једна беба преминула и да се боре за живот друге бебе. Мајка је тражила тело, желела је да наша породица обави сахрану, али су лекари тврдили да је тело на обдукцији и на томе се све завршило. Месец дана потом јавили су јој да друго дете добро и да може да ме врати кући – каже Снежана и објашњава како је сасвим случајно после много година сазнала да је њена сестра заправо жива.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВИ СНИМЦИ: Клизиште сравнило куће са земљом, УНА И ДАЉЕ ПРЕТИ!

– Једног дана сам ишла до општине да извадим извод из матичне књиге рођених и тада сам видела два папира… На једном пише Кнежевић Снежана, на другом Кнежевић Светлана. Радница на шалтеру ми је рекла „па ви сте имали сестру близнакињу“. Ја ништа о томе нисам знала, родитељи нису хтели да ми причају о томе јер сам по природи јако емотивна. Када ми је отац објаснио да они никада нису видели тело моје наводно покојне сестре, било ми је јасно да нешто није у реду. У потрагу сам кренула деведесетих година, отишла сам прво у институт за неонатологију и тражила информације, документацију, потврду о смрти. Дали су ми неку матичну књигу лечене деце, то је смејурија. Обична свеска где је медицинска сестра руком уписивала „Кнежевић 1 умрло“, „Кнежевић 2 отпуштено“. То „Кнежевић 1“ сам ја, значи по њиховим папирима ја сам мртва, а не она. После тога сам отишла у Јкп погребне услуге, односно у гробље у Рузвелтовој и у регистру сахрањених лица наилазим на кључни. Пише да је Кнежевић безимено женско дете сахрањено на парцели 50 а, а та пацела никада није постојала на централном гробљу. У књигама је заведено да је сахрану моје сестре обавила „службено 67“! Шта то значи, која је то служба? Да би се лице сахранило, они мораји да имају извод из матичне књиге умрлих, та умрлица у случају моје сестре никад није стигла. Дакле, не постоји гробно место, не постоји парцела. Суштинско питање је где је нестало тело? Где је завршила моја сестра – пита се професорка Кнежевић.

Доћи до потребне документације која би доказала да постоји кривично дело отмице детета, у њеном случају сестре близнакиње, није било нимало лако. Наилазила је и још увек наилази на разне препреке, али је овај пут убеђена да је на корак до решења.

ОГЛАСИО СЕ ДОКТОР ИЗ ШВЕДСКЕ КОЈИ ЈЕ ФИНАНСИРАО СТУДЕНТА МИЛАНА: Тражио сам од банке изводе да докажем колико смо му новца слали!

– Који год родитељ или сродник да је нешто тражио, увек би нам говорили како је поплава уништила документацију, или да су глодари уништили папире. Очигледно је да су људи у свим овим институцијама били у спрези и заједно су радили све ово. Не могу да верујем да неко може да се бави оваквим стварима, нешто најстршсније што постоји на свету је трговима бебама. Одвратно.

(ФОТО) ОВО СУ МАЈКА И ЋЕРКА НАРКО-ДИЛЕРКЕ ИЗ ПОЖЕГЕ: Унајмиле попа и трансвестита да раде за њих!

Моја сестра никада није скинута са листе држављана Србије. Пре неколико година сам извадила њено држављанство у општини, води се као да је живе јер она и јесте жива, само су јој идентитет променили и живи на адреси у Новом Саду. Њену фотографију сам добила пре пар година преко одређених канала. Никада нећу открити ко ми је дао њену слику, ту тајну ћу однети у гроб. Њена слика и слика нашег млађег брата показује колико њих двоје невероватно личе. Знам да ће њој ово бити шок, али ја је молим да ми опрости и да ме разуме. Не зелим никакво зло њеним родитељима, желим само да се нас две нађемо. Волим је, недостаје ми. Моји родитељи се радују нашем сусрету, мада нам одузето време које смо провеле раздвојене нико и никада не може вратити – закључила је Кнежевићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МОСКВА ПОРУЧУЈЕ ЛОНДОНУ: Не плашимо вас се!

ПРЕМИНУО СТИВЕН ХОКИНГ: Најпознатији физичар на свету умро у 77. години

ДАЧИЋ НАДИГРАО МИЧЕЛА – одржао му лекцију из историје!

Извор: Курир.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu