Radmila Mikulović , Foto: Printscreen TV Prva
Друштво Србија

ПРОДАЛА САМ ЋЕРКЕ И УНУКЕ ЗА СТОТИНУ ХИЉАДА ЕВРА! Радмила Мукуловић из села Тешнице: Млађу сам продала за 99.000 немачких марака, а старију само за 10.000, а за унуку узела 20.000 евра и сазидала куће!

У Србији у 21. веку цвета трговина малолетницима и децом.

ВУК ЈЕРЕМИЋ У ТЕШКОЈ ПАРАНОЈИ: Ђилас ми смешта секс-аферу!

(ВИДЕО) Шолак и Ђилас на својој ТВ Н1 приказују Србе као најгоре злочинце!

* Главни купци ромских девојчица су Румуни и Шиптари

* Девојчице након што купци искеширају паре породици иду у Немачку, Француску и Бугарску

* Са младожењине стране кажу једну цену, а са младине траже вишу

У Србији у 21. веку трговина малолетним Ромкињама и уговорени бракови међу децом и даље су пракса, а Радмила Микуловић из села Тешнице код Алексинца тврди да је лично продала две ћерке и унуку за стотине хиљада евра и од тог новца сазидала куће. Иако је посреди незаконита радња, за коју прети казна затвора и до 15 година, надлежни органи не реагују јер сматрају да се ради о обичајној традицији Рома.

Исповест породице бившег мужа ћерке политичара која је УБИЛА, ПА ИСКАСАПИЛА ЖЕНУ

(ВИДЕО) Меркелова после трећег напада дрхтавице у јавности: Осећам се добро

Микуловићева каже да је продаја девојчица приликом склапања брака ромска традиција и да је ниједан закон не може уништити.

– Када се у породици роди женско дете, ми одмах кажемо да смо богати. Млађу ћерку сам продала за 99.000 немачких марака, а старију само за 10.000. За унуку сам узела 20.000 евра, а за сав тај новац сам сазидала куће – каже средовечна жена, која не крије да има још две унуке за продају, које намерава да „да за 20.000-50.000 евра“, а и једна и друга имају тек нешто више од 11 година.

Према њеним речима, главни купци ромских девојчица су Румуни и Шиптари, а девојчице након што купци искеширају паре породици иду у Немачку, Француску и Бугарску.

НАЈМАСОВНИЈЕ ИСТЕРИВАЊЕ ЂАВОЛА ИКАДА: Колумбијски бискуп планира егзорцизам целог града, уз малу помоћ са неба

Шири се истрага о убиству старице: Брату и сестри помагале две особе!

Радмилина унука Андријана Микуловић каже да је одрастање у дому са баком која у удаји наследница види само профит прошло врло турбулентно.

– Имала сам ноћне море! Одмалена знам да на вратима могу да се појаве људи који ће питати да ли има девојчица за продају. Онда сам сањала како се кријем по ормарима. Међутим, за многе наше суседе то је нормална појава и деца знају да од новца које родитељи зараде приликом њиховог венчања могу лепо да живе – каже Андријана.

(ВИДЕО) ЧЕРНОБИЉ ПОСТАЈЕ ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА: Ево ко ће све моћи да га посети!

УЖАС У БОРЧИ: Девојчицу (14) покосио ауто на пешачком! Хитно превезена у Тиршову!

Ипак, Радмилиним намерама да прода и своје две унуке жестоко се противе син Славиша и снаја Малина, који апелују на државне органе да што пре зауставе ову незакониту праксу.

– Брак уговарају као кад продају стоку. Са младожењине стране кажу једну цену, а са младине траже вишу. Кад се коначно погоде, онда се даје капара. Међутим, када негативно коментаришем продају ћерки, моји ми кажу да сам сељак и глупак – објашњава Славиша.
Адвокат Вилијам Паспаловски за „Ало!“ наводи да би државни органи требало хитно да реагују поводом оваквих навода јер је реч о озбиљном кривичном делу.

– Полиција мора да испита овај случај! Недопустиво је да је оваква традиција, која је притом незаконита, могућа у 21. веку. За ово кривично дело прети казна затвора и до 15 година – каже адвокат.

ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ПРАВО ЛЕТО! Ово је детаљна прогноза за остатак јула!

Тешка саобраћајка на деоници Краљево – Прељина! Аутобус се закуцао у тракторску приколицу, па на њу налетео аутомобил

Центар за социјални рад: То је обичајно право Рома

Поводом трговине децом у ромским породицама у општини Алексинац Центар за социјални рад никад није излазио на терен, а Милан Момчиловић, заменик директора у том центру, за „Ало!“ каже да је продаја деце приликом склапања брака обичајно право за ромску популацију. – Ми никада нисмо излазили на терен због тога, а конкретно у ромским породицама се боримо са неким другим проблемима – каже Момчиловић.

Више јавно тужилаштво: Нисмо обавештени!

Тужилачки помоћник Борислав Радоњић из Вишег јавног тужилаштва у Нишу за „Ало!“ каже да овај орган још увек није предузео истражне радње поводом навода о продаји деце у околини Алексинца, упркос томе што су неки од актера ове приче на телевизији већ причали да су зарадили хиљаде евра приликом венчања својих наследника.

– Нисмо добили никакво обавештење поводом овог случаја. Заиста нисмо обавештени – рекао је Радоњић.

Ако млада није невина, може пасти и крв

Славиша Микуловић истиче да се дешавало да малолетна млада приликом уласка у брак не буде невина, због чега је пре неколико година дошло и до убиства.

– Ако је млада невина, ломе се тањири од среће и пије се ракија. Међутим, ако није, младини родитељи су дужни да врате сав новац или више од половине новца. Пре десет година отац једне младе убио је пријатеља јер није желео да врати новац – каже Славиша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Стравично самоубиство у Суботици: Мајка на свој рођендан пресудила себи

Удес у центру Ниша: Повређене две шеснаестогодишње девојке

ЧАНАК: У Србији да се 11. јул прогласи за дан сећања на геноцид у Сребреници

СЕНЗАЦИОНАЛНО: Откривен тајни документ који предвиђа распад Велике Британије на четири државе!

(ВИДЕО) ВОДИТЕЉИМА СЕ ПРЕВРНУО ЖЕЛУДАЦ КАД СУ ЧУЛИ! Лазански дошао код Марића у емисију, па у програму уживо издао АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ! Приштину цивилизацијски усмерити!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ТРАГЕДИЈА НА АУТОПУТУ НИШ-БЕОГРАД! Погинули ОТАЦ И ЋЕРКА, у аутомобилу се налазила и БЕБА!

ТРАГЕДИЈА НА АУТОПУТУ НИШ-БЕОГРАД! Погинуле ДВЕ ОСОБЕ!

ДАБОВИЋЕВА ОПЕТ УДАРИЛА НА СЕЛЕКТОРКУ: Милица никад јаче и никад ниже није оплела по Марини! Ево за шта је оптужује

(ВИДЕО) ПУТИНОВА РАКЕТА ОД КОЈЕ ДРХТИ НЕПРИЈАТЕЉ: Авангард неће у скорије време добити конкуренцију

Ало

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
29°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu