Друштво Србија

ПРИСЛУШКИВАНИ РАЗГОВОРИ МИЛОШЕВИЋА: Наши из СПС су пи*ке!

Слободан Милошевић, некадашњи председник СРЈ, није имао поверење у сараднике из Социјалистичке партије Србије. Током разговора са Миланом Милутиновићем без устезања је рекао да су његови из СПС пи*ке. Телефонски разговор који је Милошевић водио 27. новембра 1997. са тадашњим министром спољних послова и председничким кандидатом СПС, а који је пресрела Служба Државне безбедности, некада најмоћнији човек у држави није бирао речи када је причао о социјалистима.

Према наводима из службене белешке до које је дошао Српски телеграф, Милошевић се изнервирао што Драган Томић Милутиновћа није обавестио о датуму заседања парламента и захтевима опозиције. И док је Милутиновић бринуо како да се избори са тадашњом опозицијом, у којој је била Српска радикална странка Војислава Шешеља, Српски покрет обнове Вука Драшковића и Нова демократија Душана Михајловића, а да то не штети његовој кампањи, Милошевић је губио живце због социјалиста.

(ФОТО, ВИДЕО) Појавио се први ВИДЕО С МЕСТА УБИСТВА Захарченка!

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Тако да то није проблем. Немој да се нервираш, а ја сам им замерио синоћ, Драгану Томићу, зашто те није обавестио јер наш кандидат мора све да зна.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, па ја сам сазнао из средстава информисања, рекли ми људи, била општа констернација. Добро, ја сам се шокиро, примирио и то се на мени и није видело ни у Бору ни у Зајечару.

ОПЕРАЦИЈА „ЗЛАТНА САБЉА“ Албанци покушали да изведу своју „Олују“ и „Бљесак“ и етнички очисте Косово од СРБА!

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: А ко је констерниран био?

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па сви они који су били тамо, па сви, па шокирали се, сви су оценили лоше то, било на радију, не знам где, чим се то завршило.

Милошевић се потом детаљно распитивао ко шта мисли, шта тражи Шешељ, а већ је знао шта хоће Шешељ, али се изнервирао јер су функционери СПС направили пометњу око датума када би требало да се у парламенту бирају потпредседници.

Ухапшени осумњичени за убиство Захарченка

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: И тако даље. Мислим, наши су пичке, наши ме увек разочарају, могу да ти кажем. Ни за један храбар потез неће да се определе, увек су констернирани.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, не, то се ја слажем. По мени се то ништа није видело, ја сам све нормално урадио као да се ништа није десило и ја сам гуро своје и то мене неће пореметити. Ја терам даље, али…

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Што би те то пореметило, није ти умро отац.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не знам, све се слажем. Не, то ја нормално радим, ја сам много чвршћи за такве ствари, ја више падам у ватру за ситнице, а за крупне ствари не, ту нема шта.

Ко је био Александар Захарченко?

Говорећи о могућим коалицијама, тадашњи председник СРЈ имао је јасну рачуницу.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Драшковић не сме са Шешељем у коалицију, Шешељ неће с Драшковићем у коалицију, а ми не правимо коалиције, ми форсирамо владу народног јединства.

Киселу да пијеш, мање да макљаваш

Председнички кандидат социјалиста имао је пуну подршку Милошевићева, који му је чак говорио и коју воду треба да пије како не би муцао у телевизијским емисијама

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ НА АНДРИЋЕВОМ ВЕНЦУ: Јанковићеве присталице су мало нервозне

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, да.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Шта си клопо јуче по кандидатури?

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па нисам клопао, ја мислим то мењање вода и тако.

(ВИДЕО) Објављен последњи снимак Александра Захарченка

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Немој да мењаш воду, пиј само књаз милош.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, мораћу, али се увек бојим, знаш, да не проштуцам на телевизији, па онда имам проблем, али ћу морати прећи на киселу воду. Само исто и готово.

Басурин: У убиство Захарченка умешане САД

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Па нећеш да проштуцаш на телевизији од киселе воде, него од клопе силне коју макљаваш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не мажњавам клопу, сад у кампањи сам омршавио. Једноставно не стижем уопште да посебно добро једем јер је све на брзину, знаш.

Анђео чувар

Милошевић је помно пратио сваки телевизијски наступ својих функционера, после чега им је говорио које речи не смеју да користе. Тако је Милутиновићу саветовао да више не виче: „Ћао“.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Лепо је било, гледо сам синоћ онај Зајечар-Бор. Немој само да вичеш: „Ћао“.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: (смеје се)

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: То немој да вичеш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, да, па реко сам им да избришу, али они, овај, ја сам гледао на оном…

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Али није, није било нападно, само ја запажам пошто сам ја твој анђео чувар.

СБУ негира оптужбе за умешаност у убиство Захарченка

Идиоти из опозиције

Милошевић је тражио начин да спречи преносе из Скупштине Србије, међутим, како су притисци били жестоки, морао је да пристане, али под његовим условима. Прво је желео да се заврше председнички избори, Милутиновић победи, па да се дозволе преноси.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ја покушавам овим идиотима из опозиције да објасним да је парламент једна процедура коју треба испоштовати, да не треба парламент да служи за истеривање ових страсти и тако даље, него да то на један смирен начин може да се уради. Ево га, у Русији је председник онај Селезњов*, нема овај апсолутну већину, али то је релативна већина, па су они дали председника. У ствари су дали потпредседника и онда иде и сви су унутра јер парламент изражава вољу бирача и све странке које су унутра, свака фракција која има посланички клуб, а има их укупно пет, укључујући и Мађаре, да дају потпредседника, значи да дају и радикали и СПО и ЈУЛ и ова Нова демократија и Мађари, а ми председника.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, то је добро.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: …Чим се заврши председничка кампања, ми ћемо изаћи у сусрет Народној скупштини и у пичку материну, разумеш?

* Члан Комунистичке партије Русије Генадиј Селезњов, тадашњи председник руског парламента

Вук кукао ко Дамјанов зеленко

Српски покрет обнове био је крајем деведесетих жестока опозиција, међутим, Милошевић и није имао поштовање према лидеру те партије. Напротив.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Онда ће Драган Томић одложити Скупштину.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Јер то мора јер се ја бојим. Значи, они могу да одлуче до недеље ујутро да дискутују и да доведу камере и да праве шоу јер они хоће хаос јер су губитници, њима одговара… Нема избора малтене.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Они мисле да ће да добију, немој да се сикираш ти да они не би, они не би то толико… Шешељ је сигуран да ће да добије, а Драшковић се нада да уђе у други круг. Зато и хоће они да буду културни сад, да не испадне да они нешто јер Драшковић је куко ко Дамјанов зеленко да се не држи пре првог јануара.

Дачићу, нећемо у те кумовске везе

Да је Милошевић држао све конце у рукама, сведочи и то да је тадашњи портпарол партије Ивица Дачић добијао јасне инструкције, чак и реченице које треба да изговори.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Сутра вече, ваљда. Не сутра вече, него прекосутра вече они се свађају.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па нека се свађају.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ти нећеш у те кумовске…

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, таман посла. То сам реко и Дачићу, кажите то је кумовска расправа, ми с тим немамо везе и готово.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Да јер то нема везе с председничком кампањом… То и тако треба да кажеш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Јесам, реко сам ја то већ Дачићу кад ме је пито данас.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Добро, добро, али да каже тако. То је увесељавање, ми у те кумовске свађе не улазимо. Шта има наш… с тим?

Мира: Очајна сам због Шешеља

Брачни парови Милошевић и Милутиновић размењивали су мишљења о осталим кандидатима, а Мира Марковић најпажљивије је пратила телевизијске дуеле. У разговору у којем су учествовали Милошевић, Олга и Милан Милутиновић, Марковићева није скривала разочарење лидерима опозиције Драшковићем и Шешељем.

МИРЈАНА МАРКОВИЋ: Очајна сам, мајке ми сам очајна… (јако тихо се чује)

ОЛГА: (смеје се) Па стварно је за дубоко очајање, мислим, а шта можеш да радиш? Грозно је било. Ево, улази овај кандидат у кућу. Оћете да га чујете?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Па било би ред.

ОЛГА: Ево ти кандидат, само тренутак.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Хало?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Здраво, Цане!

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Добро вече, како си?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Одлично!

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Добро је.

МИРЈАНА МАРКОВИЋ: Очајна, ја сам очајна!

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Мира је очајна јер гледајући овај дуел Драшковић-Шешељ, који је иначе користан за тебе, не бој се ништа.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: За нашу ствар је добар. Овај, очајна је због тога што они уопште нису политички противници, они су чист олош.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Знам, али требало их је онда пустити до краја, дати им још две киселе воде флаше да се побију и да се заврше избори још вечерас.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Сат и по је доста за народ. А они, а друго, они то што су прекинули, сад ће да наставе на овим својим појединачним приказивањима, где ће сваки морати нешто да објашњава.

Миро *ебо те бог

Иако су важили за изузетно привржен пар и да је у њиховом браку Мирјана Марковић водила главну реч, прислушкивани разговор који је Милошевић водио са Момиром Булатовићем сведочи да је Милошевић умео жестоко да испсује супругу.

МОМИР БУЛАТОВИЋ: Момир Булатовић овде, јеси ли ти, Слободане?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ја сам, Момо. Чекам да се јавиш пошто сам реко Мири: „Дај телефон тамо“, *ебо је бог заборавни!

МОМИР БУЛАТОВИЋ: Е ја очекујем пошто сам мислио да ће на ову везу, али очигледно је да се тешко успоставља веза.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Е ја сам те звао једно десет пута, стално је заузето.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТРАВИЧНО САМОУБИСТВО У РАКОВИЦИ: Мушкарац се убио тако што је…

Ако препознате овог преваранта ПОЗОВИТЕ ПОЛИЦИЈУ, ево шта је урадио!

ПАЛМА ПОРУЧИО ЈАНКОВИЋУ: Ваш покрет није Покрет слободних грађана него ,,Покрет породице Јанковић“!

(ВИДЕО) Изненађење вечери: Ужичко коло на крају Русије

Власти ДНР затвориле све границе, украјинска војска у стању борбене готовости

РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО ЖДРОКИНЦА: Озлоглашени шеф крушевачког клана саучесник у КРВАВОМ ЗЛОЧИНУ

Москва о убиству Захарченка: Кијевска партија рата прешла на крваву борбу

Црна Гора, Албанија, Норвешка и Украјина уводе нове санкције Русији

САЧУВАЈ БОЖЕ И САКЛОНИ Довезли је пред кућу у мртвачким колима, другарице је чекале обучене у црно… УСЛЕДИО ЈЕ ШОК!

(ФОТО) НЕВЕРОВАТНА МОЋ ОВЕ ТАЧКЕ НА РУЦИ УЧИНИЋЕ ВАМ ЖИВОТ ЛАКШИМ: Ево шта ће се догодити ако чврсто притиснете ОВДЕ!

(ФОТО) КАКВА ГРЕШКА ХРВАТА Црвену звезду пребацили у Лигу Европе у групу са Динамом, али бруталан одговор је убрзо уследио!

НЕЋУ НИ ЧИТУЉУ, НИ СЛИКУ НА СПОМЕНИКУ: Житељи Поповца код Ниша у неверици после шокантне смрти фине и тихе средњошколке (17) и њеног ПИСМА!

СТРШЉЕНОВИ ПУНЕ АМБУЛАНТЕ ПО СРБИЈИ Број пацијената се не смањује, угрожени су сви, а откривен је узрок зашто их ове године има више него икада!

Правда, Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon