Извор: mod.gov.rs
Uncategorized

Припадници Војске бесплатно у Београдску пословну школу

Министарство одбране и Београдска пословна школа потписали су уговор којим се припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и члановима њихових породица омогућава бесплатно школовање у тој високој струковној школи.

Министар одбране Александар Вулин, који је присуствовао догађају, рекао је да потписивање уговора о донацији Београдске пословне школе Војсци показује да је Министарство одбране посвећено побољшању стандарда својих припадника.

„Овиме се омогућује да деца свих наших припадника која буду желела да се упишу у Београдску пословну школу, и која прођу одговарајуће тестове, могу бесплатно да се упишу у ту цењену високу струковну школу и своје школовање заврше без материјалних оптерећења за њихове родитеље”, рекао је Вулин, саопштава Министарство одбране.

То је начин, сматра министар, да се покаже како се брине о сваком припаднику, о њиховом квалитету живота, али исто тако да се покаже колико и сви други у Србији, без обзира на то да ли су у јавном или приватном сектору, попут Београдске пословне школе, „брину и воле Војску и њене припаднике”.

„Чланови породица наших припадника сада знају да могу да одшколују своју децу потпуно бесплатно”, рекао је Вулин и додао да ће тако наставити да се ради и у Београду и у свим великим и малим градовима.

„То је наш начин да покажемо припадницима Војске Србије да то што су обукли униформу и постали припадници војске није погрешна одлука, да их људи у Србији цене и поштују, да их воле и да су спремни да буду ту кад то Војсци треба”, рекао је Вулин.

Према његовим речима, то што су запослени у Београдској пословној школи донирали Војсци, није новац пореских обвезника, нити из буџета, већ њихов новац, зарађен квалитетним пословањем на тржишту.

„То говори и о квалитету њиховог рада у образовању генерација њихових студената”, рекао је Вулин.

Директор Београдске пословне школе Ђуро Ђуровић рекао је да сви запослени у његовој установи високо цене напоре које припадници Министарства одбране и Војске Србије чине на својим радним местима у очувању државног суверенитета и територијалног инегритета Србије и безбедности свих грађана земље.

„Речју, ви сте чувари мира наших грађана. Нашу љубав и поштовање према оном најлепшем што Србија има, а то је њена војска, показујемо и на овај начин. Потписујући уговор о бесплатном школовању деце припадника Војске и донирањем новца за куповину сунчаних наочара за пилоте Војске Србије, желели смо да у историји остане записано наше поштовање и љубав коју осећамо према нашој војсци”, рекао је Ђуровић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАКЉУЧАК ВЕЖБЕ: ,,МУП спреман да у најкраћем року подигне ресурсе на највиши ниво“

Вулин у седишту НАТО: ,,Нисмо заинтересовани за чланство, водимо политику неутралности“

Прогнозе пред изборе у Немачкој: Евроскептици постају највећа опозициона сила у држави!

Оставите коментар