printscreen
Друштво Србија

ПРИЧА О КОЈОЈ ПРИЧА СРБИЈА: Ко је уствари Милан Јевђић – ФОЛИРАНТ ИЛИ МУЧЕНИК?

Милан Јевђић (24), успешни студент медицине, у емисији "Живот прича" расплакао пола Србије говорећи о тужном детињству и томе како редовно даје испите, иако живи у мемљивом стану и нема шта да једе. Међутим, друга половина Србије сматра да је обичан фолирант, јер се на свом Фејсбук налогу хвали сликама из Монте Карла, лумповањем у Скадарлији уз ћевапе и вино и тикетима из кладионице.

НОРВЕШКА: Косово је држава, Русија непријатељ, Србија је у сваком случају на губитку

Милан Јевђић, студент медицине из Београда, жестоко је поделио српску јавност својом тужном причом коју је изнео у емисији „Живот прича“ на ТВ Прва! Милан је расплакао пола Србије говорећи о свом тужном детињству, о томе како га је мајка напустила, како данас живи у мемљивом стану и дословце нема шта да једе, а уз све то редовно даје испите на Медицинском факултету!

Међутим, друга половина Србије сматра га обичним фолирантом, пошто је откривено да се на свом Фејсбук налогу хвали сликама из Монте Карла, лумповањем у Скадарлији уз ћевапе и вино и тикетима из кладионице.

БИЋЕ ПАПРЕНОГ УДАРАЊА ПО ЏЕПУ: Возачи, ово су нове измене Закона о безбедности саобраћаја! Ево колико ће вас сада коштати прекршаји!

printscreen

Јевђић је у емисији код Татјане Војтеховски најпре испричао како га је у селу Северово код Ужица одгајила бака, јер га је мајка напустила одмах по рођењу.

– Не знам како сам изгледао као дечак, јер немам ниједну фотографију из детињства. Сећам се само једне тамне собе, високог човека тамне пути, дреновог прута и ужасних батина. Тукао ме је други муж моје мајке. Батине су биле толико интензивне да су ми крвни судови на ногама попуцали. Иако сам имао само четири године, знао сам да се у ту кућу никада више вратити нећу. Старатељство нада мном преузели су бака и дека. Међутим, када сам имао 16 година, бака је умрла, а ујаци су узели сву моју имовину – испричао је Милан и рекао да је мајку у међувремену повремено сретао и да би му она само махнула и прошла.

Међутим, после тешког детињства, Јевђић је успео да избегне одлазак у дом и после, како каже, година гладовања, уписао медицински факултет и почео успешно да даје испите. Студирао је најпре у Косовској Митровици, али се потом пребацује у Београд. И ту долази део приче који је збунио велики број гледалаца. Милан је, наиме, рекао да је имао људе који су му финансијски помагали и редовно му давали новац, али је истовремено причао и како буквално нема шта да једе?!

 

– Претходних четири до пет година је било једноставно, јер били су ту људи који су ми помагали. Ви ћутите, трпите, полажете, шетате, пишете, правите се да сте супер, а када сте у четири зида, ви одлепите – рекао је Милан, али није објаснио због чега је тачно „желео да одлепи“, ако је редовно давао испите и имао финансијску подршку.

Ипак, наставио је да износи своју тужну причу о томе како живи у стану у Железнику, који зове „вила промаја“ и у којем нема лавабо, машину за веш, ни телевизор, а ни домет за телефон?!.

– У стану има толико прашине да ноћу морам да се покријем преко главе да бих могао да дишем, а то је једини стан који могу да приуштим. У њега долазим тек пред поноћ, а пре тога сатима шетам… Мисли су човеку најгори непријатељ, и најгоре су у ноћним сатима, кад ме стигну. Још је страшније у таквом стану. Страшна ми је самоћа, срамота ме да било кога доведем у такав простор, па сам некако још усамљенији – рекао је Милан, али екипи емисије није дозволио да уђе у стан, како би се гледаоци уверили у његове речи, него је наставио да прича о својим проблемима:

– Има ноћи када легнем и молим се да се не пробудим. Размишљао сам и о најгорем, али сам то нешто све одлагао, па ми се сад више и не исплати – каже Милан, који је на питање Татјане Војтеховски да ли ће имати шта да једе за викенд одговорио са „видећемо“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) БОКСЕР СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Од бруталних удараца добио излив крви у мозак!

Међутим, Миланов Фејсбук профил одаје сасвим други утисак о њему. Тамо доминира слика са студентске екскурзије у Монте Карлу, али и фотографија из једне скадарлијске кафане у којој Милан не делује као неко ко је сиромашан, тужан и депресиван (погледајте слику). Иза њега су тамбураши, а испред, на столу ћевапи и вино, док он у трансу ужива у музици. Такође, Јевђић је објављивао и слике кладионичарских тикета… Због тога су се многи запитали, ако већ нема шта да једе, одакле му новац за пут у Монте Карло, лумповање у Скадарлији и клађење.

printscreen

Са друге стране, Миланову причу демантовао је и Добрица Павловић из Шведске, који га је годинама финансирао и давао му на коришћење стан у Београду. Контакт су прекинули у јануара, а према Добричиним речима, разлог је то што је Јевђић трошио новац на ствари које нису биле део договора.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ПАО ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОР ЗБОГ ПРИМАЊА МИТА: Узимао све по 500 ЕВРА! Изашао с ручка из кафане па му на улици тутнула у руке свежањ новчаница!

– Новац смо престали да му шаљемо око Нове године, јер нисмо хтели да финансирамо и његову породицу. У другој половини јануара поново ми је тражио паре, а већ је претходно одлучио да оде од нас. Тада смо имали врло некултурну преписку преко Вајбера. Пукао сам, јер мора да схвати да нисмо хтели да плаћамо такси његовој мајци! Да ли то можете да замислите? Жена живи на селу, нигде не путује аутобусом, већ јој син наручује такси, а ми то да плаћамо. Пукао сам и зато што нисам хтео да наш новац и телефон који је од нас добио даје брату, а онда тражи да му ми купимо нов и компензујемо новац. Чији новац да компензујемо? Наш? Што је најгоре, испао сам кретен на квадрат, јер сам му на крају послао новац и за то. Само у децембру је потрошио на фамилију 600 евра, а онда смо морали ми да платимо стан и рачуне. Платили смо, да би ме поново позвао и тражио новац. Почело је са 70 евра, па позајмица од 100 евра. Када сам му рекао да ћу му дати 100 евра, а не позајмити, рекао ми је да није птица. Ваљда је мислио да за те паре може да купи само зрневље – написао је Павловић на свом профилу, али јуче за Информера није желео да причао о детаљима.

Милан Јевђић је у разговору за Информер признао да, упркос томе што прича да нема шта да једе, воли понекад да се опусти уз добру храну и пиће у кафани и да одигра понеки тикет на кладионици.

– Страшно ми је што морам да се правдам за овакве ствари. Као и сваки младић, волим понекад да одиграм тикет, али никад нисам ставио више од 500 динара. А, ако сам алкохоличар зато што волим да попијем по неку чашу са друштвом, онда сви спадамо у ту групу. На ћевапе сам отишао два пута у животу. А одлазак у Монте Карло је била екскурзија коју сам добио гратис, са 70 евра џепарца за десет дана – поручио је Јевђић и додао да му је, за разлику од хране у кафани, исхрана у студентској мензи често врло скупа.

printscreen

Јевђић је признао и да је добијао новац од Добрице Павловића из Шведске, али тврди да је његов финансијер покушавао да га контролише.

– Тачно је да ми је слао новац, од 100 до 350 евра месечно, тачно је да ми је поклањао ствари, тачно је да сам имао кров над главом, да сам имао нормално да живим. А зашто тај исти Добрица није рекао да је све то било условљено, да сам морао да му полажем рачуне, да му се јављам видео-позивима, јер нисам смео у град ни на пиће, да сам се трудио да помажем његовим родитељима, да ми је претио батинама! То вам није рекао? Да ми је забранио да идем на море од пара моје девојке и од мојих пара које сам зарадио преко Омладинске задруге. Променио ми је браву на стану, па сам спавао напољу. Има ту још много тога, много горег, што ја не желим да кажем, јер и даље имам поштовање за све што је урадио – каже Милан и додаје

printscreen

– Нисам ни сањао да ће се подићи оволика прашина и да ће људи желети да ме линчују! Шта сам ја коме урадио, кога сам ја преварио, реците ми?!

* „У овој причи, где нисмо СВЕДОЦИ ни једној страни ни другој, желим рећи да МОЖЕМО веровати или не, овој или оној страни. „Дародавац“ свакако има доказе свог доброчинства, може их изнети. Иначе, У ПРИНЦИПУ не верујем „хуманитарцима“ из дијаспора, као што не верујем у Србији у племенитост „месних заједница“. Реч је и о лошем искуству, тако да је интелигентно неке ствари поставити као основну сумњу…“
* „Ало, пријатељу, ти си довео у заблуду целу Србију и ТВ, ако није умешана. Шта је са парама које су ти уплаћене? То је већ превара, још се смејеш у лице. Ти да лечис неког, пу далеко било… ДРЖАВО, РЕАГУЈ“

* „Знате шта, сви смо већ схватили ко је Татјана Војтеховски, назовиновинар који само тражи сензационализам, она је овде највећи кривац, јер неће да чује другу страну. Дно дна ова назови новинарка“

* „Ма шта је бре ово??! О чему људи ово причају. Јбт какав смо ми народ, па то је страшно!! Ма дечко, свака ти част и желим ти све најбоље у животу! Не обазири се на ове глупости и само напред!
* „Препустили сте дечка линчу. Добрице, објавите ту преписку за коју тврдите да би дали одобрење Војтеховској. Овако сте од неког кога је живот млео направили криминалца и преваранта. Стидите се!“
* „Подршка Добрици и Слободанки од пријатеља. И сами смо сведоци њиховог чињења за тог дечка. Кад би било хитно, носио би се новац… Али, нажалост, неким се људима не може помоћи…“

„БИЛИ СУ БРУТАЛНИ, ЖЕЛЕО САМ ДА МЕ УБИЈУ“ Све језиве отмице познатих бизнисмена суровог ЗЕМУНСКОГ КЛАНА

Војтеховски: Милан не спори да је добијао паре

printscreen

Татјана Војтеховски, ауторка емисије „Живот прича“, истакла је да Милан ни у једном тренутку није спорио да је једно време добијао помоћ од неких људи, али да је више не добија из разних разлога. Ипак, није објаснила због чега је баш он толико другачији од стотине других младих људи који упркос сиромаштву успешно завршавају факултете.- Оно што нисмо рекли јесте да су неке помоћи биле условљаване на врло непријатне начине. Екипа емисије „Живот прича“ је имала увид у писане трагове тих условљавања, које по закону не можемо да објавимо. Оно што смо видели није било пријатно чак ни за читање. Чудан смо ми свет. Склони да доносимо закључке и да судимо на основу претпоставки и личних интерпретација – рекла је Војтеховска, уз објашњење да је пре снимања емисије проверила све детаље о Милановом животу:

printscreen

– Пре него што неки саговорник седне у студио, ми обавимо разговоре са много људи, који се не виде у прилозима, нити у студију, наравно, из намере да будемо новинарски тачни. То је стандардни начин спремања сваке епизоде. Због тога се једна епизода спрема у просеку три недеље, а неке смо радили чак и по два месеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Улагање у Војску – улагање у стандард свих грађана

Украјина добила статус „земље-кандидата“ у НАТО-у

ЈАНКОВИЋ ИСПРОЗИВАО ЂИЛАСА: Подржали смо га за градоначелника, А НЕ ЗА МИНИСТРА ИНФОРМИСАЊА ИЛИ ГЛОДУРА РТС!

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu