Pixabay
Жена

ПРИЧА КОЈА ЈЕ ЗАЛЕДИЛА СРБИЈУ: Тукао је Светлану 20 година, а она је због једне реченице ПОВУКЛА ОБАРАЧ

Случај Светлане З. недељама је био главна тема у медијима који се пре 20 година, када се десила ова трагична прича, нису много бавили насиљем у породици. Несрећна жена трпела је незамисливу тортуру, а онда је једноставно пукла: страхујући да ће помахнитали муж-психопата убити њихово дете, повукла је обарач...

Злостављање је све донедавно било тајна која се помно крила између четири зида: колико год да је наносило бол и заувек остављало траг на души, сматрало се срамотом и – трпело се. Светлана З. подносила је незамисливо мучење пуних 20 година, у почетку верујући да ће се њен вољени супруг променити, а касније једноставно зато што је веровала да нема излаза. Сви конци били су у његовим рукама, био је познати спортски радник, имао је добре везе у полицији, умео је да манипулише људима, ко год га није добро познавао, био је убеђен да од Славка З. нема шармантнијег, образованијег и исправнијег човека.

,,ГЛАС ЗА ДОДИКА ЈЕ ГЛАС ЗА ОПСТАНАК СРПСКЕ“ – Стаменковски позвао грађане РС да гласају за Додика

МЛАДА И НАИВНА

Упознали су се у малом граду у централној Србији, где је Славко, успешан тренер борилачких вештина, довео своју екипу на припреме. У варошици са десетак хиљада становника није било тешко запазити прелепу девојку која тек што се вратила са студија, с великим плановима и жељом да коначно сретне свог принца. А Славко је био слика и прилика идеалног мушкарца, згодан, духовит, начитан, романтичан, додуше, и две деценије старији, али лако ју је убедио да је остао самац јер га ниједна жена није привукла толико да би остао с њом до краја живота.

Осим ње, Светлане.

Већ после месец дана познанства, понудио јој је брак, што је она, заљубљена до ушију, прихватила без размишљања. Отац и брат (мајка јој је умрла неколико година раније) покушали су да је убеде да се не залеће, али узалуд, она је слушала само своје срце. Растали су се у свађи, казали су јој да се ни случајно не враћа ако нешто крене по злу. Као да су слутили.

Биљана се свађала са мужем око новца, а онда је изговорила реченицу КОЈА ЈЕ КОШТАЛА ЖИВОТА!

ПРВИ ШОК

Тек што су закорачили у станчић који је Славко делио с мајком, Светлана је почела да схвата да је њен будући супруг далеко од господина Савршеног. Стара госпођа дочекала је љубазно будућу снају, али отворено ју је питала да ли је сигурна да жели да се уда за њеног сина, на шта ју се Славко шчепао за косу и снажно јој ударио главу о зид. Потом ју је, онако окрвављену, одвео у купатило, опрао јој лице, и снуждено, извињавајући се, објаснио занемелој Светлани да је само “хтео да је заштити од лајаве бабе” и да се тако нешто никада више неће поновити. Тек касније, схватила је да је већ тада морала побећи главом без обзира, али била је заслепљена и чврсто је веровала да је то био само “инцидент”. Венчали су се, добила је посао у једној великој фирми, а он се примирио ако се изузме грубо понашање према мајци која је, уморна од свега, убрзо заувек склопила очи.

ПОЧИЊЕ ХОРОР

Мајчина смрт као да је отворила Пандорину кутију из које је зло покуљало попут вулканске лаве. За почетак, Славко је морао знати сваки Светланин корак, звао ју је на посао сваких десет минута да провери да ли је у фирми, ако би се у том тренутку затекла у тоалету, уследила би права истрага. Улицом је ходала оборених очију јер је вребао сваки њен поглед, уколико би приметио да је “застранила”, код куће је настајао пакао. Тукао ју је не гледајући где удара, за сваку ситницу – ако ручак није по његовом укусу, због затвореног или отвореног прозора, ако у кући нестане пића… А почињао је да пије чим би дошао с посла, настављао је до касних сати, искључиво скупа вина, док она није имала ни за чарапе.

ОВО НИКАД НИЈЕ ОБЈАВЉЕНО: Аркан извео прву пљачку са 14 ГОДИНА, мазнуо 18 МИЛИОНА!

УНАКАЖЕНА

Једном јој је толико унаказио лице да две недеље није ишла на посао, а кад му је запретила полицијом, грохотом се насмејао. Све су то били његови пријатељи којима је двапут недељно држао тренинге, сви су га поштовали и волели.

“Не би поверовали да сам то урадио ни кад би дошла одсечене главе”, говорио је. После тих батина стављао јој је облоге, бринуо о њој као најпажљивији муж, чак јој је преко познаника-лекара средио боловање. Рекао је да је пала низ степенице. Молио је да му опрости и обећавао да неће више, али затишја су трајала све краће, док је злостављање постајало све суровије.

БЕЗ ИЗЛАЗА

(УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК) ХОРОР КОД МАЛОГ ЦРНИЋА: Одсекли соколу ноге, а онда су урадили нешто још ГОРЕ!

Наравно, покушала је да оде из тог пакла, звала је оца и брата, молила их да је приме и заштите, али били су неумољиви: није долазило у обзир да се врати. “Закувала си кашу, сад је кусај”, рекли су јој хладно. У међувремену, сазнала је да њен муж није био “вечити нежења”. Сасвим случајно, дошла је до информације, која јој није била доступна код матичара, да иза себе има два брака и троје деце, и да су се те жене спасле само захваљујући подршци родитеља.

Била је то кап која је препунила чашу. Сама у непознатом граду, без пријатеља, без икога ко би могао да јој помогне, препуштена на милост и немилост мужу монструму, није видела излаз. Тада је први пут покушала да се убије. Попила је шаку таблета, легла у каду и чекала да умре. Али, мучитељ није тако лако пуштао своју жртву, провалио је у купатило и на рукама је однео до болнице. Била је на ивици смрти, а након свега добила је дијагнозу која ће је пратити до краја живота – депресија.

СКИДАЊЕ СКАЛПА

ДЕТАЉИ СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА У БОЛЕЧУ: Пробудио мајку, па јој одсекао главу секиром!

Мислила је да ће се нешто променити када је родила њихово прво дете, девојчицу, али грдно се преварила. Славку је сметао дечји плач, пијан је дрмусао бебу, урлао на њу као помахнитао, а Светлана је с дететом у наручју бежала у купатило и симиривала своје чедо плашећи се да га отац у бесу не убије. Једне вечери, дошао је с тренинга нерасположен и затражио је да му донесе вино. Није било довољно расхлађено и почела је тортура. Прво батине, али то није било довољно: ножем јој је засекао чело и згулио скалп. А онда ју је на бициклу одвезао до болнице и рекао да је сама себи то урадила. Дежурни лекар није поверовао у ту несувислу причу и позвао је полицију, Славкове пајташе који су направили пријаву и склонили је у неку фиоку. Њихов другар то сигурно није учинио, а жена му је очито луда. Рана је ушивена, а Светлана је пуних недељу дана имала мужа какав се само пожелети може. А онда по старом…

АГОНИЈА СЕ НАСТАВЉА

Неколико година касније, поново је остала у другом стању и ту трудноћу памти по томе што је Славко први пут пред другима показао своје право лице. У гостима су им били кумови, он је добро потегао и у једном тренутку, усред баналне расправе, срушио је сто, ишчупао ногару и, не гледајући где удара, премлатио је пред запањеним пријатељима који им после тога више никада нису крочили у кућу. Била је у деветом месецу, требало је да се породи за неколико дана, али није желела да живи. Исекла је вене, али ју је Славко поново открио на време и одвео у болницу. Док су је ушивали, добила је порођајне болове и те страшне ноћи на свет је дошао њихов син.

ВРЕМЕНСКИ ШОК КОЈИ НИСМО ОЧЕКИВАЛИ! ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА, ТЕМПЕРАТУРА ИСПОД НУЛЕ: Ево где је јутрос пао први снег!

ДЕТИЊСТВО ИСПУЊЕНО СТРАХОМ

Као и њихова мајка, Светланина и Славкова деца живела су у вечитом страху. Малишане је тукао за најмањи несташлук, својом крупном шаком ударао их је где је стигао, по глави, лицу, леђима, увртао им је руку, крвнички их вукао за уши. Мајка је покушавала да их заштити, а онда је монструм настављао по њој. Из само себи знаних разлога, није јој дозвољавао да поспрема њихов минијатурни стан који је, да све буде горе, претворио у радионицу за поправку ситних кућних апарата. Рибала је и чистила кришом, кад није био код куће, на кречење и поправку дотрајалог намештаја није смела ни да помисли.

ПИШТОЉ НА ЗИДУ

Славко је волео оружје и имао је дозволу за пиштољ који је држао напуњен, окачен о зид, а једног дана свечано је изјавио да је набавио кашикару коју је ставио у замрзивач. Злу не требало, говорио је, али оружјем није претио ником другом него њој и деци. Ако не буде како је он рекао, упуцаће их све и разнеће стан. А Светлана је знала да је он то у стању да уради.

БЕГ ОД КУЋЕ

Године су пролазиле и ситуација је постајала све гора. Свакодневна дрека, батине, опијање и психички притисак били су свакодневица Светлане З. и њене деце. Покушавала је да их заштити на све начине, подметала се да је психопата удара да не би њих повређивао, али крајњи скор увек је био исти – све троје “добили би своје”. Њихова девојчица стасала је у праву лепотицу и и мајка је приметила да је отац посматра на другачији начин, као жену… Несрећна девојка побегла је од куће, склонила се код полубрата који јој је пронашао какав-такав посао, а Славко је свима причао да се мала “дала у промет”.

КУЛМИНАЦИЈА

Тог дана, када је Светлана ставила тачку на свој несрећни живот, њихов син је дошао кући из школе, а на Славково питање где му је бицикл, рекао је да га је дао симпатији из разреда да се мало провоза. У кући је настао хаос. Отац је зграбио петожилни кабл и почео је да бије тринаестогодишњег дечака не гледајући где удара. Малишану су ноге ускоро биле избраздане дубоким ранама које су продирале до костију, а онда је му је у бесу притиснуо упаљену цигарету на усне. Дечко је вриснуо од бола и последњом снагом успео да се домогне врата и побегне у комшилук. Славко га је тражио по целом крају, а када се вратио кући не пронашавши га, сав бес искалио је на Светлани. Тортура је трајала целе ноћи, а помахнитали психопата све време је понављао да му син не може умаћи и да ће га убити “као пса”.

“Ти знаш да одржавам обећања, рачунај на то да ће ти дете, колико сутра, бити мртво”, говорио јој је. Пред јутро је, исцрпљен од пића и батина којима је сламао своју жену, коначно заспао.

Смртно уплашена за свог дечака, Светлана је узела пиштољ који је висио на зиду.

И пуцала у Славка и убила га.

Одмах потом, позвала је полицију и рекла шта је урадила. Уследила су саслушања у полицији и пред истражним судијом, а епилог је био заиста (не)очекиван…

АДВОКАТ ВЕРА УЗЕЛАЦ: БИО ЈЕ ТО МОЈ НАЈТЕЖИ СЛУЧАЈ

Не спорим максиму да се брани човек, а не дело, али никада нисам могла одвојити лични став и емотивни однос према клијенту од професионалног ангажмана. Знајући кроз шта је Светлана прошла са мужем насилником и параноидним психопатом, кроз шта су прошла њена деца, требало је скупити довољно снаге и изборити се с тешком квалификацијом окружног јавног тужиоца чија је последица могла бити и најтежа санкција, у то време смртна казна. Пред истражним судијом ређали су се сведоци, људи који су присуствовали ужасним сценама, али свакако најпотреснији били су искази њихове деце која су уплакана описивала ужасе кроз које су пролазила заједно с мајком. На то се надовезао извештај једног од најчувенијих психијатара и стручног тима клиничара, који су донели истоветан закључак – да је Светлана у тренутку извршења дела, услед кумулираног афекта, била потпуно неурачунљива, и тужилац је на крају одустао од оптужнице.

Светлана је после само 13 дана проведених у притвору, пуштена на слободу.

Међутим, њен живот је стао оног тренутка када је повукла обарач, никада се није опоравила, потпуно се повукла, изоловала, око себе је подигла зидине. Она је сама себе осудила на доживотни затвор. Не контактира ни са ким осим са својом децом која су јој подарила унуке, то је једино светло у мрачном тунелу у који је ушла оног тренутка када је упознала Славка З.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЖЕНА ПРЕУЗЕЛА ЦИА: Ево какав пакао Амери припремају свету!

СЕНЗАЦИОНАЛНО! НАПАДАЧИ НА СКРИПАЉА ТРЕБАЛО ДА УБИЈУ МИЛА: Задатак био да ликвидирају Ђукановића, али су стигли САМО ДО СРБИЈЕ!

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ: Зашто би неко сматрао претњом наоружавање Србије? То је суверено право сваке земље!

Жена блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu