Printscreen
Србија Хроника

Претучена породиља пребачена у Ниш

У бекству Д. И. који је у прокупачкој болници напао бившу супругу Ј. Д.. Несрећна жена је од удараца задобила фрактуре костију лица.

Због задобијених тешких повреда, односно фрактуре костију лица, тридесетпетогодишња Ј. Д. из Прокупља, коју је у четвртак по подне на одељењу гинекологије прокупачке болнице претукао бивши супруг Д. И., прослеђена је на даље лечење на максилофацијалну хирургију нишког КБЦ. Полиција је за нападачем и у петак трагала.

Несрећна жена је у четвртак око један сат по подне довела бебу од десет дана на контролу у прокупачку болницу, када се у ходнику појавио њен бивши супруг и претукао је. После инцидента у потрагу за нападачем кренули су обезбеђење болнице, садашњи ванбрачни супруг Ј. Д., али и полиција.

Иако је тужилаштво издало налог за привођење Д. И. он је, према незваничним сазнањима, и даље недоступан полицији. У прокупачкој болници, где су несрећној жени одмах саниране повреде и урађена дијагностика, истичу да је осим полицији случај пријављен и Стручном тиму за заштиту и поступање са женама које су изложене насиљу, а који је оформила прокупачка Општа болница „Др Алекса Савић“. У инциденту, беба је срећом остала неповређена иако се налазила у носиљци покрај мајке.

СТРАХ ОД ПОНОВНОГ НАСИЉА

Доктор Марија Стошић, портпарол прокупачке болнице, подсећа да је од почетка године евидентирано 15 жена жртава насиља у овој здравственој установи, којих, сматра, има и знатно више.

– Ипак, из различитих разлога, најчешће страха, жене које су претрпеле насиље не пријављују злостављање, пре свега због евентуалних последица – каже др Марија Стошић.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Венецуела: Милион људи на војној вежби као одговор Трампу

Брисање трагова страдања Срба у Хрватској

Викиликс: ЦИА прикупља отиске прстију светских лидера

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri