Европа Свет

ПРЕТЊА ИЗ АМСТЕРДАМА: „Затворићемо границе према источној Европи!“

Премијер Холандије Марк Руте запретио је затварањем граница према источној Европи, ако земље чланице ЕУ из тог региона не прихвате већи број избеглица.

У интервјуу за холандску телевизију НОС, Руте је изјавио да земље потписнице шенгенског споразума о слободном кретању имају и обавезе, тако да не могу само да уживају предности, већ да морају преузети и одговорности које споразум са собом носи.

БАКИР ПРЕТИ СРБИМА: ЗАВРШИЋЕ У ЗАТВОРУ СВАКО КО ХВАЛИ КАРАЏИЋА?! Припрема се нови удар на Републику Српску

„Неприхватљиво је да неколико земаља прихвата највећи број избеглица. Оно што ми, као западноевропске земље, можемо да урадимо, јесте да поново уведемо граничне контроле према источноевропским земљама“, рекао је Руте.

Према његовим речима, источноевропске земље потписнице шенгенског споразума „поносне“ су на своје чланство у Шенген зони, али уз то чланство иде и солидарност са земљама потписницама.

ПРОДАО САМ СЕСТРУ ЈЕВРЕЈКИ ЗА ПАР ЖУТИХ ЦИПЕЛА: Миша Јанкетић никад себи није опростио што су му на ПРЕВАРУ одвели сестрицу, а речи покојне МАЈКЕ су му ОДЗВАЊАЛЕ целог живота

Као пример, Руте је навео Мађарску, која ни на који начин не помаже тражиоцима азила, чак ни када азиланти уопште не желе да се настане у Мађарској, већ у некој другој европској земљи.

У Мађарској је у међувремену на снази закон о забрани указивања помоћи тражиоцима азила, који због тога завршавају на граници на такозваној ничијој земљи, где чак ни хуманитарне организације немају приступ.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ! ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПАРАЋИН САША ПАУНОВИЋ ПРОМОВИШЕ СЕКТЕ – позива грађане да се прикључе суботарима!

Како је у интервјуу изјавио, Руте је свом плану о увођењу нових граничних контрола за земље источне Европе већ разговарао с председником Француске Макроном, а ускор ће и с немачком канцеларком Ангелом Меркел.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ УДАР НА СРПСКУ – Британци смењују Додика!

„НЕМА ПРЕЛАЗА!“ – Зашто је Мађарима на граници са Србијом „пао систем“?

НОВА ОДВРАТНА ИГРА У ШКОЛАМА ПО СРБИЈИ, ИСПОВЕСТ ЂАКА: Скидају се па се снимају?! Мене су терали да скинем дукс да провере је ли оригинал, само лузери носе патике испод 20.000 ДИНАРА?!

Белоруски званичник: Испорука „мигова“ Србији почетком 2021.

Америка прети, али Турска не одустаје

НЕПОЗНАТИ МУШКАРАЦ СЕЈЕ СТРАХ ПО ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Већ два дана пуца на пролазнике из ваздушне пушке, станари Сарајевске у СТРАХУ!

b92.net

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon