Shutterstock
Друштво Србија

ПРЕСЕЛО ИМ ЛЕТОВАЊЕ: Имали полису, али дете није добило помоћ због Миленијум осигурања

За потребне анализе и превоз у болници су ми тражили 1.000 евра. Рекли су ми да морам да платим трошкове упркос полиси, јер им осигурања из Србије не рефундирају новац, испричала нам је Л.С.

Породици из Београда пресело је летовање у Турској због путног осигурања. Замолили су нас да њихово име не објављујемо, али да желе да поделе са нашим читаоцима своје искуство, како би можда некоме на тај начин помогли.

– Пре одласка на летовање уплатили смо путно осигурање у осигуравајућој кући „Миленијум“. У иностранство никада не одлазимо без полисе. На сву срећу, никада нам није била потребна, све до ове године – започиње причу Београђанка Л.С.

Драма њене породице почиње када им се на мору разболела осмогодишња ћеркица.

– Детету није било добро и прво што сам учинила, позвала сам осигуравајућу кућу „Миленијум“ да ми дају упутства којој здравственој установи да се обратим. Убрзо су ме обавестили да ће сутра доћи лекар, који се заиста и појавио у тачно најављено време. Прегледао је дете и посумњао да је реч о упали плућа, али да би било потребно урадити додатне анализе како бисмо потврдили дијагнозу и добили праву терапију – каже наша саговорница.

Узели им пасоше

Убрзо су по њу и дете дошли из болнице у коју их је поменути лекар упутио.

– Када смо стигли у болницу, службеница на шалтеру је тражила наше пасоше и полисе. Све смо уредно предали. Одмах ми је извукла рачуницу да ће ме превоз до болнице коштати 170 евра. На крају ми је сабрала да ће ми крајњи рачун за све потребне анализе бити око 1.000 евра. Поново зовем „Миленијум“ осигурање и када сам објаснила шта се дешава, нељубазна службеница ми је рекла да не може да отвори предмет док је са мном на вези, прекинула је и обећала да ће се јавити, што се није догодило. У међувремену, тражила сам да ми врате пасоше из болнице, али су одбили. Разговарала сам са једним од шефова, који ми је рекао да са осигуравајућим кућама из Србије имају велики проблем и да никада нису добили никакву рефундацију, иако су им увек уредно слали документацију – препричава немили догађај Л.С.

Без дијагнозе

Успела је да добије пасош назад, али не и да одради потребне анализе детету. Како каже, дете је у таквом стању, са температуром, провело у ходнику болнице бар три сата, колико је трајала та читава драма.

– Преостало ми је само да позовем такозвани фрст кер који сарађује са „Миленијумом“. Они су ми прописали терапију за дете на основу сумње лекара који ју је прегледао још у хотелу. Дакле, без потврђене дијагнозе. Лекове сам купила, а онако изнервирана нисам се сетила да сачувам рачуне како бих бар то покушала да рефундирам. Након повратка у Србију, дете сам одмах одвела код лекара, одакле смо одмах добили упут за болничко лечење – каже Л.С.., напомињући да је прву помоћ детету до повратка у Београд успела да пружи само захваљујући сопственој сналажљивости.

– Од осигурања нисам добила ништа, осим великог телефонског рачуна јер ни сама не знам колико сам провела телефонирајући како осигурању, тако и лекарима у Турској – закључује ова Београђанка.
До закључења овог броја из „Миленијума“ нисмо добили одговор на постављена питања.

Извор: Заштитник потрошача/Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

РУСИЈА И КИНА КРЕЋУ НА МЕСЕЦ: Москва и Пекинг откачили САД и НАСА (ВИДЕО)

УЗ ГРАНИЦУ СА СРБИЈОМ: Мигранти пробили полицијску баријеру, полицајци пуцали (ВИДЕО)

Русија шаље подморнице са модерним наоружањем у Медитеран

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri