facebook
Србија Хроника

ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ ЗЛОЧИНА ИЗ КУЧЕВА! Потресни детаљи суочавања мајке и детета: Сине, ти си убица свога оца!

Александар Љубеновић (24) из Кучева признао је да је убио свог оца Срећка (43) на спавању тако што му је испалио метак у главу. На свирепи злочин младић се одлучио јер је жртва годинама малтретирала његову мајку.

(ВИДЕО) НОВ ЖЕСТОК УДАР НА СИРИЈУ: Експлозије толико јаке да су изазвале ЗЕМЉОТРЕС! 40 погинуло!

– Тачно је да сам ја убио тату и тога дана у мају месецу 2013. године ја сам кући донео пиштољ који сам претходно узео од брата Лазара и рекао ти, ево ти пиштољи иди ако хоћеш убиј га – рекао је Александар на суочењу са мајком.

Он је убиство извршио из пиштоља ЦЗ 88 „лугер“ калибра 9 мм пара, који је његов млађи брат узео од свог друга Н.Ј, а овај од свог деде. Касније је од Д.М. добио два метка, од којих је један искористио за испробавање, а други је испалио у главу свог оца, док је спавао.

Њему је одређен притвор од 30 дана и покренута је истрага за кривично дело убиство за које је припрећена казна од пет до 15 година затвора, у којој ће се саслушати сведоци и размотрити извештаји ДНК анализе и обдукције.

ПОСЛЕ ПРАЗНИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: Данас сунчано и топло, а ове области ће погодити пљускови

Тело Срећка Љубеновића пронађено је у четвртак, на плацу Соњине породице у Кучеву, где су га она и син, уз помоћ два познаника, закопали. Тада је Соња изјавила да је она убила супруга, међутим, касније је испричала да је то учинио старији син, да би њу заштитио од сталног малтретирања његовог оца Срећка.

Заменик вишег јавног тужиоца уочио је неслагања у изјавама мајке и сина, па је одржано њихово суочавање, када је син признао убиство.

Соња је у изјави коју је дала пред надлежним тужиоцем и адвокатом додељеним по службеној дужности, до детаља описала њен живот са Срећком, њихов међусобни однос и малтретирања која је од њега константно доживљавала, као и сам догађај убиства и на који су се начин ослободили његовог тела.

На почетку исказа децидирано је изјавила да она није убила свог мужа, већ да је то учинио њен старији син Александар, који је у то време имао 18 и по година, како би је заштитио од насилног оца који ју је константно малтретирао. Она је навела да је убиство извршено 21. маја 2013. године између 20 и 21 час, у спаваћој соби која се налазила на спрату породичне куће у уици Велимира Дамњановића 51.

Мајка и син (Фото: Фејсбук)

– Ја нисам убила Срећка. Њега је убио мој старији син Александар како би мене заштитио од Срећковог малтретирања. Иначе, ја сам Срећка упознала 1993. године у Италији и удала се за њега. Вратили смо се у Кучево у кући мог деде где смо наставили да живимо. У браку са њим изродили смо двоје деце, два сина, Александра који се родио 31. 12. 1994. и Лазара који је рођен 10. 11. 1999. године.

(ВИДЕО) НИСАМ ПРЕШАО, САМО САМ СЕ ВРАТИО У ВЕРУ ПРЕДАКА: Овако је Сулејман Муратовић са Косова постао Душан Обреновић!

У почетку смо живели складно, али се  Срећко након неког времена нагло променио. Почео је да ме малтретира, најпре психички, а касније редовно и физички. Тукао ме је константно рукама и ногама по стомаку и телу, називајући ме дрољом, курвом и другим погрдама.

Нисам га пријављивала полицији јер ми је запретио да ако то урадим да ће да убије мене и децу, као и целу моју фамилију. Због сталног малтретирања ја сам се од њега судски развела 2006. године али је он наставио да живи са нама у породичној кући – рекла је на почетку исказа Соња Љубеновић.

У свом исказу описала је да ју је Срећко 1997. године, док је била у четвртом месецу трудноће тако претукао ударајући је по стомаку, да је она морала да оде у пожаревачку болницу, где је абортирала пошто је прокрварила. Она је у исказу навела да се Срећко бавио препродајом аутомобила и криминалом, због чега је више пута осуђиван, и да се последњи пут из затвора вратио 2012. године.

Нагласила је да се Срећко дрогирао кокаином у комбинацији са алкохолом, као и да је у себе убризгавао стероиде, како би повећао мишићну масу, пошто се бавио боди-билдингом. Што се тиче самог убиства Соња је тужиоцу изјавила да је тог кобног 21. маја 2013. године цео дан био нервозан и да је стално галамио на њу.

– Дошао је нервозан у кућу и одмах је почео да виче на мене. Ја сам га понудила да једе храну коју сам спремила, што је он прихватио. Након ручка рекао је да иде горе у собу да одмори а ја сам га понудила да му скувам кафу. Рекао је да му кафу донесем горе.

Пре него што сам га послужила у кафу сам ставила једну таблету бенседина од десет милиграма, како би се смирио. Пошто је мало одспавао Срећко је сишао доле и својим аутомобилом „цитроен6“ отишао у град. Након што је отишао мој старији син Александар чувши поновну галаму рекао ми да напустимо кућу, што сам ја одбила. Онда је и он својим аутомобилом отишао у град – наводи се у Соњином исказу датом тужиоцу.

До убиства је дошло када се Срећко вратио пијан из града, почевши да оптужује Соњу да је она крива што је слупао свој ауто и да му она како зна и уме плати насталу штету. Онда је галамећи попио ракију, узео кокаин, и у бутину и кук пред Соњом шприцем убризгао стероиде. Затим је отишао да спава.

Негде између 20 и 21 сат Александар, који је, како је Соња у изјави рекла, био под дејством марихуане, вратио се из града и питао мајку да ли је Срећко опет малтретирао. Кад је чуо да јесте, понудио јој је пиштољ да га убије, што је она одбила. Затим се он попео у собу и пуцао оцу у главу, на одстојању од око пет центиметра. После је сишао доле и плачући рекао да ће да се пријави полицији.

Међутим, мајка га је од тога одвратила, рекавши му да је млад и да ће наћи решење.

– Отишла сам до шупе и у кућу донела две плаве пластичне цираде којом смо покривали дрва. Александар је горе на кревету у соби прекривачем увио Срећково тело, које смо спустили и увили у цираде. Тело из куће пренели смо у мој „мерцедес“ и ставили га у гепек, у ком се налазило наредна два дана. Сутрадан сам отишла на наш плац који је од куће удаљен око 50 метара поневши са собом трнокоп, ашов и лопату како би ископала рупу где би сахранили Срећково тело.

Пошто је земља била изузетно тврда ја сам одустала од копања, већ сам за то ангажовала двојицу мештана браћу И.М И М.М, који су се бавили тим пословима. Рекла сам им да треба да закопају повећу свињу коју смо недавно заклали али је утврђено да има трихинелозу, па они ништа нису посумњали. Сутрадан су дошли код мене и дала сам им неколико хиљада динара и половну одећу коју је продавала на пијаци – изјавила је она.

Приликом саслушања, она је рекла да њих двојица нису криви, јер ништа о убиству нису знали. Након што су се решили Срећковог тела Соња је детаљно опрала свој „мерцедес“ и продала у Нови Пазар. Душек са кревета на који је лежао убијени Срећко исекла је на комаде и запалила, а сам кревет раставила на комаде и његов дрвени део исцепкала, који ју је служио за потпалу.

Соњино саслушање трајало је скоро три сата.
Након њеног саслушања свој исказ дао је у присуству ангажованог адвоката и њен старији син Алекандар Љубеновић. У време убиства, Александар је имао 18 и по година, јер је рођен 31. децембра 1994. године, што значи да је био млађи пунолетник. На почетку свог исказа Александар је рекао де је његовог оца убила мајка Соња, а да је пиштољ којим је убијен он набавио.

-Ја не признајем да сам убио свог оца као што је полиција у својој кривичној пријави навела. Оца је убила моја мајка Соња. Неколико дана пре него што је убила мога оца мајка ми је рекла да више не може да издржи његово малтретирање и да ће да га убије. Није ми рекла чиме али сам ја у нашој играоници у Кучеви видео мог млађег брата Лазара, који је тада имао нешто више од 13 година да у руци има прави пиштољ, чини ми се ЦЗ-88-Лугер.

Одмах сам га узео од њега рекавши му да је он још дете и да не треба да у руци држи ватрено оружје. Питао сам га одакле му пиштољ а он ми је рекао да га је узео од Н.Ј. звани мали Б, који га је узео од свог деде. Пошто у санжеру није био ниједан метак ја сам од Д. М. звани Г добио два метка, од којих сам један испалио проверавајући пиштољ да ли је исправан.

(ВИДЕО) ДАЧИЋ ИСПРИЧАО АНЕГДОТУ ИЗ БЕЛОРУСИЈЕ И СВЕ НАСМЕЈАО: Седимо код Лукашенка и ођедном у канцеларију улази 10 топ манекенки! Нисам могао да се суздржим, одмах сам предложио…

Пиштољ сам однео кући и дао га мајци рекавши да има само један метак. Она је узела пиштољ и са њим отишла горе у собу. Убрзо се зачуо пуцањ. Мајка је сишла са спрата, а ја сам је упитао да ли га је убила. Она је климнула главом а ја сам бризнуо у плач – описао је своју верзију приче Александар пред тужиоцем.

Пошто су се искази мајке и сина у делу у коме се говори ко је убио Срећка нису слагали тужиоц их је суочио. Суочење је било веома емотивно и након што му је мајка у очи рекла да је он убио оца, Александар је ридајући сав сломљен признао да је он починилац убиства. Након суочења обоје су грлећи се бризнули у плач, тако да их је судска стража једва одвојила и смирила.

– За овим врши се суочење између Соње Љубеновић и Александра Љубеновића на околности неслагања у њиховим изјавама, па након извршења суочења, гледајући се очи у очи, рекли један другом.

Соња је у потпуности поновила своју одбрану и у лице рекла своме сину: „Александре, ти си убица свога оца из пиштоља“. На ове речи, видно узбуђен и у потпуности емотивно растројен Александар је рекао: „Тачно је да сам ја убио тату и тога дана у мају месецу 2013. године ја сам кући донео пиштољ који сам претходно узео од брата Лазара и рекао ти, ево ти пиштољи иди ако хоћеш убиј га.

Нисам ти пиштољ показао и пиштољ ми је био у торбици. Рекла ми је, ја не смем то да урадим, а ја сам јој рекао, онда да ја то урадим, одговорила си ми како хоћеш, али боље немој то да урадиш. Отишао сам на спрат и док сам се пео уз степенице извадио сам пиштољ из торбице и пришао Срећку који је лежао и спавао на кревету, тако што му је десна страна главе, односно лица, били на јастуку и са даљине, око, пет центиметра из пиштоља испалио хитац у Срећкову главу у пределу слепоочнице.

По извршеном убиству сишао сам у приземље и рекао мајци да сам га убио. Убиством мога оца ја сам мајку ослободио мука а себи нанео велики терет – наводи се у записнику са суочење, које се завршило у суботу 13 и 40 часова.

Након Александровог признања Соња Љубеновић је ослобођена било каквог судског гоњења и пуштена је на слободу, док је Александру одређен притвор до 30 дана и покренута истрага због кривичног дела убиства.

Иако је Александрова мајка починила кривична дела не пријављивање извршиоца дела, као и помагању извршиоцу да прикрије дело за које се терети, она неће одговарати јер по закону близак род који је са осумњиченим у крвном сродству не одговара за та дела.

Ни његов млађи брат Лазар, у тренутку када је убио оца, имао је нешто више од 13 године не подлеже никаквој одговорности, као и то да је утврђено да он ништа није знао о убиству свога оца.

Соња и млађи син током истраге биће саслушани као сведоци као и браћа И.М. и М.М. који су Срећка закопали. Биће саслушан и Н.Ј који је Лазару дао пиштољ свог деде из којег је Срећко убијен. Као доказ узеће се ДНК анализа и обдукција посмртних остатака.

Млађем сину рекла да му је тата отишао у иностранство

Млађи брат Лазар, рођен 10. новембра 1999. године, тада је имао 13 година и није кривично одговоран, нити је знао шта се десило са оцем. Њему је мајка говорила да је отишао у Црну Гору да ради, а онда у Јужну Америку у Перу, а касније у Шведску. То је говорила и комшијама, који су мислили да је можда и у затвору, јер је већ робијао, пошто се 2012. године вратио са издржавања једне казне, па се нису много распитивали.

ОБЈАСНИО МАМИНИМ СИНОВИМА: ДОКТОР САМ НАУКА, АЛИ ОДЛАЗАК ИЗ СРБИЈЕ ЈЕ ИЗДАЈА!

Пиштољ

Пиштољ којим је Срећко убијен пронађен је код Н. Ј који је дао Александровом брату Лазару, а који је био у власништву његовог деде. Након Срећковог убиства Александар је вратио пиштољ Н.Ј, који је тражио да га врате назад пошто је деда посумњао да је отуђен. Иначе, деда је умро а пиштољ није поменут у оставинској расправи па ће наследник одговарати због не пријављивања поседовања оружја. Он ће одговарати и за једну непријављену пушку коју је поседовао покојни деда.

Сахрана

Срећково тело послато је на ДНК анализу да би се потврдио идентитет, и на обдукцију, да се утврди тачан узрок смрти. Пошто се на лобањи види рупа, извесно је да је смрт наступила због хица из ватреног оружја. После тога тело ће бити предат његовој мајци која живи у Лугавчини код Смедерева, где ће бити сахрањен.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ У ПЕЋКОЈ ПАТРИЈАРШИЈИ: Одбранити и сачувати КиМ, иако европски и амерички МОЋНИЦИ НЕМАЈУ СЛУХА ЗА ПРАВДУ И ИСТИНУ!

СТЕФАНОВИЋ О СЛУЧАЈУ „ПРЕСТИЖ“: Полиција поштује одлуке суда!

(ВИДЕО/ФОТО) ДРАМА У БЕОГРАДУ! Власник хотела Престиж поново ПРЕТИ ДА ЋЕ СКОЧИТИ СА КРОВА због судских извршитеља!

Извор: telegraf.rs/tpknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon